صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۴ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۴
در آیین آغاز سال تحصیلی جدید حوزه‌های علیمه مطرح شد؛

آیت‌الله نوری همدانی: تغییر الفبای جمهوری آذربایجان مرا متاثر کرد

آیت‌الله حسین نوری‌ همدانی پس از بازگشت از سفر به جمهوری آذربایجان گفت: مردم این کشور سابقه درخشانی در محبت به اهل بیت(ع) دارند و آنچه در این سفر مرا متاثر کرد تغییر الفبای این کشور به لاتین است.
کد خبر : 37241

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری رسا، این مرجع تقلید که امروز -یکشنبه 15 شهریورماه- در آیین آغاز سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه در مدرسه فیضیه قم سخن می‌گفت، با بیان این که حوزه‌های علمیه دنباله‌روی حوزه علمیه امام صادق(ع) هستند، تاریخچه‌ای از سیر حرکتی حوزه‌های علمیه در طول تاریخ بیان و تصریح کرد: حوزه‌های علمیه تربیت‌گاه هزاران فقیه، عالم و مجتهد عالی مقام بوده است.


او با یادآوری سوابق تاریخی قم در ترویج مکتب اهل بیت(ع) با بیان اینکه روزگاری چهل هزار محدث در شهر قم مشغول به تعلیم و تعلم علوم دینی و الهی بودند، تصریح کرد: حوزه علمیه قم زمانی تاسیس شد که دشمن از روحانیت سیلی‌ها خورده بود و جریان فتوای میرزای شیرازی و جریان مشروطه مؤید این نکته است.


این مرجع تقلید رسالت و وظیفه علمای قم را بسیار خطیر، حساس و سنگین دانست و گفت: ما افتخار می‌کنیم لشکر امام عصر(عج) هستیم. شغل طلبگی شغلی بسیار با برکت و پرفضیلت است. رهبر معظم انقلاب وقتی خواستند مدرک دانشگاهی به ایشان بدهند امتناع و با این مضمون تصریح کردند که این مدال (طلبگی) برایم بهترین مدال است.


نوری‌ همدانی در بخش دیگری از سخنان خود توصیه‌هایی خطاب به طلاب و فضلای حوزه بیان کرد و گفت: در این شغل و در این مسیر باید توجه بسیاری به اخلاص، اخلاق الهی و همت بلند داشت.


او با بیان این‌که راه‌طلبگی محتاج همت بلند، کوشش و اراده جدی است، ابراز کرد: پرهیز از سستی و تنبلی و داشتن نظم و برنامه از جمله لوازم طلبگی است.


این مرجع تقلید با بیان اینکه تمامی طلاب و فضلا باید اهل قلم و نویسنده باشند، افزود: همچنین با توجه به توصیه‌های علمای بزرگ شیعه، طلبه‌ای بدون تهجد و سحرخیزی نمی‌تواند به عروج الهی برسد. برخی از عالمان دین راضی نبودند طلبه‌ای در کلاسشان حاضر شود که تهجد و سحرخیزی ندارد.


نوری‌ همدانی خاطرنشان کرد:‌ امام خمینی(ره) حوزه، فرهنگ و سیاست را متحول کرد؛ تا پیش از ایشان تمامی علما معتقد به ولایت فقیه بودند اما بنیانگذار انقلاب اسلامی تنها کسی بود که توانست پرچم دین را به اهتزاز درآورد و حوزه علمیه را با تحول روبه‌رو کند.


وی افزود: تحولی که از قم نشات گرفته امروز دنیای استکبار را بهم ریخته و مستکبران را سراسیمه و مستاصل کرده است.


این مرجع تقلید انقلاب اسلامی را فرزند حوزه‌های علمیه دانست و با تاکید بر لزوم تشکیل اتاق فکری برای پاسخگویی بهتر به نیازهای نظام و حاکمیت از سوی شورای عالی حوزه تصریح کرد: حوزه باید اتاق فکری داشته باشد و بیش از گذشته به نقشه‌های دشمنان توجه داشته باشند.


نوری‌ همدانی با اشاره به برجام و توافق هسته‌ای گفت: الان این مساله از سوی نهادهای ذیربط در حال بررسی است، ما معتقدیم در حوزه علمیه قم نیز باید افرادی کارشناس و متخصص برجام را مورد مطالعه قرار دهند و نقاط آسیب را شناسایی کنند تا کلاه سرمان نرود.


انتهای پیام/

ارسال نظر