تأثیر عمده قیمتهای جهانی در بورس/چرخش معاملات به گروههای دلاری
سید فرهنگ حسینی در گفتگو با خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا درباره دلایل تغییر روند بازار روز دوشنبه از منفی به مثبت و نوسانات اخیر آن گفت: نوسانات بخشی از روند بازار است. پس از چند هفته رشد شاخص، بهخصوص اواخر اسفند 97 و هفتههای اول سال 1398، بخشی از سرمایهگذاران بهقصد شناسایی سود و تغییر سهام پرتفوی خود باهدف فروش سهامهایی که رشد بالایی کرده و خریداری سهامهای پر پتانسیل، اقدام به فروش سهام در گروههایی مانند بانکی، خودرویی، مسکن و غذایی و خرید گروههای دلاری مانند پتروشیمی و پالایشی کردند. رشد دلار و افزایش قیمتهای جهانی در چند روز بعد از تعطیلات، سبب چرخش بازار به گروههای دلاری شده است.
وی با توضیح درباره دلایل تکنیکی و بنیادی نوسانات اخیر بازار و علت شروع منفی و پایان مثبت شاخص بورس و تأثیر گروههای مختلف در روز معاملاتی گذشته تصریح کرد: به لحاظ تکنیکی، سهامهایی مانند خودرویی و برخی از بانکیها و مسکن به سطوح مقاومت رسیده بودند. همچنین به لحاظ بنیادی با فرض قیمتهای فعلی جهانی و قیمتهای دلار نیما، نسبت قیمت به سود شرکتهای پتروشیمی، پالایشی، معدنی و فلزی پس ازلحاظ تقسیم سودهای نقدی در فصل مجامع پیش رو، در محدوده 3 تا 3.5 است. بدین ترتیب در مقایسه با نرخ سود بانکی بازار پربازدهتری محسوب میشود.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سؤال که قیمت سهام شرکتها چقدر از قیمتهای جهانی متأثر هستند؟ تشریح کرد: عمده شرکتهای صنایع پیشرو مانند پتروشیمی، پالایشی، فلزی و معدنی که وزن بیش از دوسوم در بازار دارند، بهطور کامل به قیمتهای جهانی و قیمت دلار وابسته هستند.
حسینی با اشاره به آینده بازار تصریح کرد: در صورت ثبات نسبی در بازار ارز و با توجه به اینکه سودآوری شرکتها در وضعیت مناسبی قرار دارد و ارزندگی مناسبی که در سهام شرکتها وجود دارد، انتظار افزایش و کسب بازده مناسب در مقایسه با سایر بازارها را در سال 1398 وجود دارد.
کارشناس بازار سرمایه درباره عرضههای اولیه مجدد در شرایط فعلی گفت: با توجه به حجم بالای معاملات و حرکت نقدینگی به سمت بازار، عرضههای اولیه میتواند فرصت مناسبی برای هلدینگها و شرکتها برای پذیرش و عرضه اولیه شرکتهای تابعهشان باشد. همچنین بسیاری از شرکتها میتوانند از این فرصت برای افزایش سرمایه و تأمین نقدینگی باهدف تکمیل طرحها و پروژهها بهره گیرند.
وی در پاسخ به این سؤال که افزایش شاخص چقدر میتواند متأثر از افزایش نرخ ارز باشد؟ توضیح داد: بررسی تاریخی شاخص بورس نشان میدهد که رشد شاخص از ابتدای فعالیت مجدد در دهه 1370 تاکنون متأثر از دو عامل رشد دلار و رشد قیمتهای جهانی بوده است. در حقیقت رشد قیمت دلار و قیمتهای جهانی میتواند به افزایش درآمد شرکتها منجر شود. همچنین سرمایهگذاران بایستی توجه داشته باشند که رشد سودآوری شرکتها بیش از رشد قیمت ارز خواهد بود، زیرا شرکتها دارای اهرم در مقابل افزایش قیمتهای جهانی هستند.
انتهای پیام/4092/4083/
انتهای پیام/