صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۴ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۸
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد:

دولت با ایجاد زیرساخت‌ها، مشکلات و خطرات ناشی از سیل را کمتر کند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دولت می‌تواند با ایجاد زیرساخت‌ها مشکلات، خطرات و هزینه‌های ناشی از وقوع سیل را برای مردم کمتر کند.
کد خبر : 371776

سوسن صفاوردی در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره درباره چگونگی تعمیم آرامش و سلامت روانی به سیل‌زدگان و پذیرش روحی و ذهنی آنها برای این حادثه اظهار کرد: قطعاً هر چقدر هم که زیرساخت‌ها به‌گونه‌ای تنظیم شوند که مانعی را برای بحران‌های طبیعی ایجاد نکنند، باز این اتفاق در سراسر دنیا می‌افتد.


وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته این نوع بحران‌ها برنامه‌ریزی شده است، گفت: قطعاً این اقدام در کشورهای پیشرفته دو طرفه است. یعنی هم مردم به نوعی برای حوادث آماده می‌شوند و هم مسئولان دولتی می‌دانند که در زمان وقوع حوادث طبیعی باید چه کار کنند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بنابراین همه کشورها در مواجهه با حوادث طبیعی ممکن است امنیت‌شان هم به‌خطر بیفتد. بنابراین امنیت همان‌طور که می‌تواند از سوی سایر دولت‌ها و اقدامات سیاسی و نظامی به‌خطر بیفتد، حوادث و بلایای طبیعی هم قادر هستند که امنیت را به مخاطره بیندازند.


وی ادامه داد: وظیفه دولت این است که برای هر دو این مباحث زیرساخت‌هایی را ایجاد کند که در هنگام بروز، افراد ضربه کمتری را تحمل کنند. قطعاً دولت قادر نیست که جلوی بروز بلایای طبیعی را بگیرد اما می‌تواند زیرساخت‌هایی را ایجاد کند که مشکلات و خطرات و هزینه‌ها را برای ما مردم کمتر کند. اگر اصول شهرسازی و ساختمان‌سازی را رعایت کنیم این اتفاقات کمتر به ما ضربه میزند، اگر ساختمان‌ها اصولی و مهندسی‌ساز نباشد ظرفیت این را دارد که خطراتی را به‌وجود بیاورد یا در هنگام بروز خطرات و سوانح طبیعی، این خطرات را مضاعف کند.


صفاوردی عنوان کرد: همه باید در این امر مشارکت داشته باشند. البته این بخش روی نقش دولت متمرکز است که اجازه ساخت خیلی از ساختمان‌ها را ندهد و هزینه‌ها را کمتر کند.


وی گفت: در زمان رخداد حوادث هم، نباید این حس در فرد یا جماعت آسیب‌دیده ایجاد شود که هیچ هم‌دردی برای آنها وجود ندارد. چون به‌مراتب وقتی که هم‌دردی و تلاش برای کمک بیشتر باشد، آن کسی که آسیب دیده احساس تنهایی نمی‌کند. یکی از مسائلی که هر انسانی را در بحران دچار ناامیدی و ضربه شدید می‌کند، حس تنها بودن است، حس اینکه تنها گذاشته شده و هیچ حس هم‌دردی با او وجود ندارد. مردم ما در مقاطع مختلف واقعاً نشان داده‌اند که در بلایا یا حوادثی که اتفاق می‌افتد واقعاً حس هم‌دردی وجود دارد ولی شاید این حس هم‌دردی نیازمند مدیریت بهتر و گستردگی بیشتر است.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر