اعتیاد بعد از تصادفات، مهمترین عامل مرگ و میر ایرانیان
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پرویز افشار در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره دانش آموزی نوجوان با بیان اینکه در زمینه پیشگیری از اعتیاد پیشگیری در دوره نوجوانی به عنوان مهمترین اولویت ما ترسیم شده است، اظهار کرد: با توجه به سند بالادستی و ابلاغهایی که از سوی مقام معظم رهبری در برنامههای چهارم و پنجم و همین طور برنامه ششم توسعه شده است هیچ هدفی بزرگتر از پیشگیری اولیه در زمینه مواد مخدر وجود ندارد.
وی افزود: کشور ما با یکی از کشورهای بزرگ تولید کننده مواد مخدر هم مرز است و این باعث به وجود آمدن شیوع 3 درصدی مواد مخدر در جامعه است.
افشار با بیان اینکه 97 درصد از جامعه ما پاک هستند، اضافه کرد: هدفگذاری کاملا شفاف است و مبتنی بر چند فضای اصلی هدفگذاریهای مناسبی را انجام دادهایم. خانه و محله یکی از اهداف ما هستند که البته بخش قابل توجهی از خانه و محله در اختیار وزارت آموزش و پرورش است. محل بعدی فضای کاری - اداری و البته بخش قابل توجه دیگر فضای مجازی است که جوانان و نوجوانان ما ساعات طولانی را در آن وقت صرف میکنند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: با نگاه به هر کدام از اهداف تعیین شده متوجه میشویم آموزش و پرورش نیز در اهداف ما دخیل هستند، زیرا والدین و دانش آموزان از هیچ کدام از این فضاها جدا نیستند.
وی افزود: در راستای برنامه پنجم توسعه برای ما تعیین شده بود که 40 درصد از افراد را تحت پوشش خود قرار دهیم که این امر نیز محقق شده است البته در این زمینه وزارت آموزش و پرورش کمک شایان و قابل توجهی به ما داشته است اما تا رسیدن به مدینه فاضله و هدف اصلی فاصله زیادی داریم.
افشار با بیان اینکه ما تلاش همه جانبه دوستان را شاهد هستیم اما این حمایتها و پیگیریها محقق نمیشود مگر اینکه بخش غیر دولتی وارد این عرصه شود، عنوان کرد: ما شرکای متعددی را که دستاندرکاران این امر هستند با یک فراخوان پای کار آوردیم، آموزش و پرورش نیز با شرکای اجتماعی بسیاری در تماس است. همین طور با سازمانهای غیر دولتی دیگر، پس میتواند در این زمینه و در جلب مشارکتهای مردمی بسیار موفق عمل کند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر اعتیاد را بیماری کمرشکن یک جامعه معرفی کرد و گفت: این بیماری جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد شاید در یک خانواده فردی معتاد شود اما به طور حتم اعتیاد یک فرد بر دیگر اعضای خانواده تاثیرگذار است، زیرا جامعه اعضای آن خانواده را افراد اجتماعی درجه یک نخواهند دانست بلکه نگاه آنها به افراد این خانواده به عنوان اشخاص درجه دو اجتماعی است.
انتهای پیام/