صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۷ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۸
دهقانی در گفتگو با آنا:

مسابقات تیمی قرآن از برنامه‌های امسال جشنواره قرآن علوم پزشکی است

مسئول فضای مجازی بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: مسابقات تیمی قرآن کریم در اولویت برنامه‌های امسال این جشنواره است.
کد خبر : 371381

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جشنواره ملی قرآن و عترت(ع) دانشجویان با هدف نشر و گسترش فرهنگ قرآن و عترت(ع) در دانشگاه‌های سراسر کشور از سال 1364 طرح‌ریزی شده و همه‌ساله با میزبانی یکی از دستگاه‌های عضو شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت(ع) دانشگاه‌ها به اجرا درمی‌آید. این جشنواره، نقطه عطف مسابقات قرآن و عترت(ع) دستگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور محسوب شده که طی آن، برگزیدگان مسابقات نهادهای دانشگاهی، به رقابتی سالم و معنوی می‌پردازند.


جشنواره قرآن در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز از سال 74 به‌صورت مستقل و از جانب معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اجرا درآمده و امسال نیز بیست و چهارمین دوره آن به اجرا در خواهد آمد. بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت(ع) دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ویژه اساتید، دانشجویان و کارکنان همچون سال‌های گذشته در دو مرحله دانشگاهی و سراسری برگزار شده و اساتید و دانشجویان برتر به جشنواره ملّی قرآن و عترت (ع) معرفی خواهند شد.


در همین خصوص مصاحبه‌ای با مریم دهقانی، مسئول فضای مجازی، مسئول کانال دبیرخانه دائم جشنواره قرآن و عترت (ع) دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و منتخب شورای مرکزی مجمع قرآن و عترت(ع) کشور داشتیم که متن این مصاحبه را در ادامه آورده‌ایم.


آنا: مسابقات قرآن و عترت(ع) دانشگاه‌های علوم پزشکی شامل چه بخش‌هایی است؟ و چه افرادی می‌توانند در این مسابقات شرکت کنند؟


دهقانی: امسال همانند سال‌های گذشته، این مسابقات در سه گروه دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار می‌شود؛ در برخی رشته‌ها، دانشجویان و اساتید منتخب مسابقات در سطح دانشگاهی و وزارت بهداشت به مرحله سراسری راه می‌یابند که در این مرحله، رقابت بین وزارتین و تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌ها تشکیل می‌شود که یک گروهش دانشجویان هستند.


شاید کسی اگر از دور نگاه کند تصورش این باشد که جشنواره قرآن و عترت فقط محدود به مسابقات حفظ، صوت و لحن است اما این مسابقات تنوع گسترده‌ای شامل بخش‌های معارف، هنری، فناوری و پژوهشی دارد؛ این تنوع رشته‌ای چه برای دانشجویان پسر و چه برای دانشجویان دختر، باعث شده که دانشجویان بیشتری در این مسابقات شرکت کنند.



آنا: دوره بیست و چهارم مسابقات قرآن و عترت(ع) دانشگاه‌های علوم پزشکی چه تفاوتی با سال‌های گذشته دارد و چه رشته‌هایی به آن اضافه شده است؟


دهقانی: امسال بخشی تحت عنوان مسابقات تیمی قرآن اضافه شده است؛ طرح این مسابقه در نمایشگاه بین‌المللی قرآن سال گذشته به‌عنوان ایده برتر شناخته شد. طی آن مسابقه‌ای تحت عنوان شب‌های نورانی به‌صورت آزمایشی انجام شد و گروه‌های سه‌نفره دانشجویان از وزارت بهداشت و وزارت علوم و تحقیقات، در آن شرکت کردند و به علت اینکه بازخورد خوبی داشت، امسال وزارت بهداشت این برنامه را در اولویت مسابقات خود قرار داده است و جزء رشته‌های اصلی بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است.


آنا: مسابقات تیمی قرآن در جشنواره امسال چگونه خواهد بود؟


دهقانی: امسال هر یک از دانشگاه‌های علوم پزشکی، یک گروه برای آقایان و یک گروه برای خانم‌ها شامل یک نفر حافظ، یک نفر قاری و یک نفر مسلط به مفاهیم در این مسابقه شرکت خواهند کرد.


بر اساس منطقه‌بندی انجام‌شده که در آن چند شهر نزدیک به هم جزء یک منطقه محسوب می‌شوند؛ درمجموع مسابقات در هشت منطقه از کشور در مرحله مقدماتی انجام خواهد شد و گروه‌های اول و دوم از بین تمامی گروه‌ها به مرحله نیمه‌نهایی راه پیدا می‌کنند و در نهایت در بیست‌ و چهارمین جشنواره قرآن و عترت که در همدان قرار است برگزار شود، سه تیم برتر معرفی می‌شوند.


مسابقه گروهی فعلاً برای وزارت بهداشت و دانشجویان علوم پزشکی است و سایر دانشگاه‌ها در بین رشته‌های و مسابقات خود این مسابقه را ندارند.


آنا: استقبال دانشجویان از کدام بخش از مسابقات قرآن و عترت(ع) بیشتر بوده است؟


دهقانی: بخش معارفی، کتبی و یا همان کتاب‌خوانی معمولاً بالاترین تعداد شرکت‌کننده را به خود اختصاص می‌دهد. لازم به ذکر است تاکنون بیش از 58 هزار نفر در این جشنواره ثبت‌نام کرده‌اند که بیش از ۴۶ هزار نفر از آن‌ها متقاضی شرکت در بخش کتبی این جشنواره هستند و مسابقه کتبی بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در بخش دانشگاهی نیز ۲۷ فروردین به‌صورت سراسری در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار می‌شود.


آنا: به نظر شما دلیل استقبال دانشجویان از بخش کتبی و کتاب‌خوانی مسابقات قرآن و عترت(ع) چیست؟


دهقانی: کتاب‌خوانی مثل رشته‌های دیگر این مسابقات همچون رشته‌های هنری، معرق‌کاری، خوشنویسی، حفظ یا قرائت، استعداد خاصی نمی‌خواهد.


کتاب‌خوانی و بخش معارفی خود شامل چندین بخش است و دارای تنوع رشته‌هایی شامل احکام، سبک زندگی، پرسمان و سیره معصومین(ع) است که باعث جذب مخاطبان بیشتری می‌شود.


بعضی کتاب‌ها واقعاً جذاب هستند و برخی مخاطبان نه صرفاً به خاطر کسب رتبه بلکه به‌دلیل علاقه به کتاب و یادگیری بیشتر به این سمت می‌آیند.


آنا: آیا برنامه جدیدی برای دوره بعدی جشنواره قرآن و عترت(ع) دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظر گرفته‌اید؟


دهقانی: در جلسه انتخابات شورای مرکزی مجمع قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی با حضور دبیران کانون‌های قرآن و عترت وزارت بهداشت که در بهمن 97 انجام شد، یکی از طرح‌های پیشنهادی که قرار شد در سال آتی و بیست‌ و پنجمین جشنواره قرآن و عترت انجام شود، ساماندهی سفیران قرآنی بود.



طرح سفیران قرآنی قرار است در دوره بعدی جشنواره قرآن و عترت(ع)، در دو بخش کارمندان و دانشجویان انجام شود که بیشتر تمرکزمان بر اجرای این طرح به‌صورت دانشجویی است.


در این طرح که سفیران نور نام‌گذاری شده است، افراد و دانشجویانی به‌عنوان سفیر قرآنی انتخاب می‌شوند و برای تبلیغ جشنواره در بین دانشجویان خوابگاه‌های دانشجویی و دانشکده‌های مختلف و خانه‌های بهداشت حضور می‌یابند و این جشنواره را به دانشجویان، اساتید و کارکنانی که ممکن است پوستر همایش را ندیده باشند و یا اینکه با رشته‌ها آشنایی نداشته باشند، معرفی می‌کنند.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر