صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

عنقا ــ توفیقی، نشان موفق تلویزیون در نوروز 98

سازندگان سریال نوروزی بر سر دوراهی، امضای عنقا ــ توفیقی را به نشان موفق تلویزیون در نوروز 98 تبدیل کردند.
کد خبر : 371034

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، از همان ابتدا که خبر سپردن تولید سریال نوروز 98 شبکه دو سیما به حامد عنقا و بهرنگ توفیقی منتشر شد، گمانه‌زنی ها درباره آن چه این زوج برنامه‌ساز تلویزیون برای ایام نوروز مخاطبان تدارک دیده بودند نیز بالا گرفت.


تداوم فعالیت زوج‌های برنامه‌ساز در تلویزیون همواره برای این رسانه و بینندگان آن خاطرات خوشی را رقم زده است. این همکاری چه در سریال‌سازی و چه در ساخت برنامه‌های ترکیبی معمولاً موفق از آب درآمده است؛از زنده‌یاد مسعود رسام و بیژن بیرنگ در دهه شصت و هفتاد گرفته تا مهران مدیری و پیمان قاسم‌خانی در دهه هشتاد و محمد صوفی و منصور ضابطیان، ایرج محمدی و مهران مهام و سیروس مقدم و محسن تنابنده در دهه نود می‌توان به عنوان نمونه‌های شاخص این ادعا یاد کرد. 


به نظر می‌رسد حامد عنقا و بهرنگ توفیقی که با تولید سریال نوروزی «بر سر دوراهی» سومین همکاری خود را تجربه کردند نیز در این زنجیره برنامه‌سازان موفق و خاطره‌ساز قرار گرفته‌اند. در سریال‌ «انقلاب زیبا»(1393) حامد عنقا طراحی و نویسندگی و بهرنگ توفیقی کارگردانی را به عهده داشتند. در مجموعه تلویزیونی پربیننده «پدر»(1397) عنقا علاوه بر طراحی و نویسندگی، تهیه‌کننده این سریال بود. «بر سر دوراهی» سومین همکاری عنقا (این بار در مقام نویسنده و تهیه‌کننده) با توفیقی بود. سریالی که با وجود محتوای غیرطنز خود به گواه آمارها و نظرسنجی‌ها در جذب نظر مثبت بینندگان کامیاب بوده است.


«بر سر دو راهی» روایت زندگی حامد، جوانی جاه‌طلب از طبقه متوسط جامعه است که قصد ازدواج با دخترعموی خود را دارد.حامد در خانواده‌ای با علائق سنتی و در یکی از محلات قدیمی تهران زندگی می‌کند. محله‌ای که که مناسبات اجتماعی آدم‌ها در آن هنوز رنگ و بویی از سنت را دارد. او همچون قاطبه جوانان امروز، مشتاق کسب ثروت در کمترین زمان ممکن است. ثروتی که بتواند او، خانواده و همسر آینده‌اش را از طبقه اجتماعی و وضعیت مالی فعلی برهاند و رفاه و خوشبختی را به ارمغان بیاورد. حامد در این مسیر به خاطر انتخاب‌های غلط با مشکلات مالی و موانعی مواجه می‌شود که فرجام آن، افتادن در دام مناسبات مالی نامشروع است. گرهی به ظاهر ناگشودنی به گره‌های پیشین او افزوده می‌شود. در این میان، آشنایی با زنی مسن که پس از مرگش ثروت هنگفتی را در اختیار حامد می‌گذارد او را با چالش‌های جدید و البته انتخاب‌هایی از جنس دیگر مواجه می‌کند...



حمید گودرزی، مهراوه شریفی‌نیا، میترا حجار، بهرنگ علوی، بهنوش بختیاری، شهین تسلیمی، مجید مشیری، عنایت بخشی، افسانه چهره‌آزاد، اسماعیل پوررضا و محمد ساربان از جمله بازیگران مجموعه «بر سر دوراهی» بودند؛ ترکیبی متنوع از بازیگران جوان و باتجربه که البته همگی پیش از این تجربه نقش‌آفرینی در مجموعه‌های پربیننده تلویزیون را داشته‌اند.


سریال‌های «انقلاب زیبا» و «پدر» در زمان پخش خود جریان‌ساز و پربیننده بودند. «بر سر دوراهی» نیز با تکیه بر دغدغه‌های همیشگی نویسنده آن و شناختی که از رگ خواب مخاطبان داشت نه تنها از سریال‌های طنز دیگر تلویزیون عقب نماند،بلکه دوشادوش و در مقاطعی بالاتر از آنها در جذب مخاطب عمل کرد.



تجربه موفق عنقا ــ توفیقی می‌تواند تکیه‌گاهی مطمئن برای مدیران رسانه و نویدبخش تداوم ساخت سریال‌های خانودگی پرمخاطب باشد



طبق اعلام سایت تلوبیون، سریال بر سردوراهی با حدود 296 هزار بازدید (تا شامگاه شانزدهم فروردین) از پربازدیدترین برنامه‌های تلویزیون در نورز 1398 بوده است. رسیدن به این آمار بازدید با توجه به محتوای ملودارم این مجموعه تلویزیونی و پخش آن در ایام نوروز که برای مخاطبان امری خلاف عادت است، قابل تأمل و البته تحسین‌آمیز خواهد بود. آخرین ساخته حامد عنقا و بهرنگ توفیقی همچنین در نظرسنجی رسمی سایت شبکه دو سیما، تا پایان پخش قسمت سیزدهم توانسته است از 62 درصد مخاطبان امتیاز «عالی» و از 18 درصد آنان امتیاز «خوب» کسب کند؛ ضمن این که 13 درصد مخاطبان، این سریال را «متوسط» و 6 درصد نیز «ضعیف» ارزیابی کرده‌اند. به این ترتیب بر سر دوراهی به عنوان یک سریال غیرطنز در ایام نوروز توانسته است در مجموع نظر مثبت 80 درصد از مخاطبان را به خود جلب کند.


این میزان از رضایت مخاطبان بیش از هرچیز این حقیقت را گوشزد می‌کند که مخاطبان تلویزیون هنوز  به سریال‌های قصه‌گو و کلاسیک حتی با شکل روایت و فرم و قاب بندی جدید، اقبال نشان می‌دهند.


از سوی دیگر، معاون سیما نیز در گفتگویی با اشاره به این که مردم سبک کاری حامد عنقا و بهرنگ توفیقی را پسندیده‌اند اظهار کرد: این اتفاق در نوع خودش جدید بود که در کنار سریال‌های طنز یک سریال ملودرام اجتماعی و خانوادگی داشته باشیم. واقعاً جای چنین سریالی در میان مجموعه‌های مناسبتی خصوصاً نوروز خالی بود. «بر سر دو راهی» مکمل سریال‌های طنز تلویزیون شد و توانست اقبال زیادی از مخاطبین را به خودش جلب و به یک سریال موفق تلویزیونی تا به اینجا تبدیل شود.



این اظهارنظر سید مرتضی میرباقری با واکنش تهیه‌کننده بر سردوراهی همراه شد. حامد عنقا امروز در یک گفتگوی رسانه‌ای از این اظهارنظر معاون سیما تشکر کرده و گفت: از ایشان که علاوه بر حمایت‌های همیشگی، در مصاحبه‌ای نظرشان را به شکل رسمی اعلام کردند، تشکر می‌کنم. با لطف ایشان نسبت به سریال، خستگی از تن بچه‌های گروه درآمد. صحبت‌های معاون سیما نشان داد مدیران ارشد سازمان به موفقیت‌ها احترام می‌گذارند و این باعث انگیزه بیشتری برای ما می‌شود تا به زودی باز هم یک کار خوب و در خور مردم عزیزمان و سازمان صداوسیما تولید کنیم.


نویسنده سریال بر سردوراهی با اشاره به این که استقبال مردم از این مجموعه، سازندگان را غافلگیر کرده است افزود: شاید برای اولین بار بود که پخش یک ملودرام عاشقانه در تلویزیون در ایام نوروز اتفاق می‌افتاد. برای همین چنین استقبالی از سوی مردم و رسانه‌ها خارج از تصورمان بود و واقعاً از همه ممنونیم.



در پایان باید گفت نقش بستن امضای عنقا -توفیقی بر تارک عنوان‌بندی این اثر بیش از هرچیز نشان‌دهنده قرابت فکری این دو برنامه‌ساز جوان و در عین‌حال باتجربه تلویزیون است. تجربه موفقیت‌آمیز عنقا ــ توفیقی در بر سر دوراهی می‌تواند تکیه‌گاهی مطمئن برای مدیران رسانه و نویدبخش تداوم ساخت سریال‌های خانودگی پرمخاطب باشد. سریال‌هایی که خود را در چارچوب موضوعات تکراری و لوکیشن‌های محدود و مجلل آپارتمانی حبس نکرده و فضاهایی را به تصویر بکشد که حس خوب و خاطره انگیزی را برای مخاطبان زنده کند.باید منتظر ماند و دید که این تجربه موفق تا چه اندازه در قاب تلویزیون تکرار خواهد شد.


 انتهای پیام/۴۰۷۲/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر