چگونگی برگزاری ماراتن یک میلیون نفری کنکور 98
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کنکور سال 98 در روزهای 13 و 14 تیر با رقابت یک میلیون و 116 هزار نفر در رشتههای با آزمون دانشگاهها برگزار میشود. کنکور سراسری سال 98 در پنج گروه آزمایشی علوم تجربی، علوم ریاضی و فنی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجی برگزار خواهد شد و ظرفیت در نظر گرفته شده در کنکور امسال حدود 150 هزار صندلی خالی است.
در مسیر حذف کنکور سرانجام در آزمون سراسری سال 98، برای اولین بار رشتههای بدون آزمون و باآزمون از یکدیگر جدا شدند و سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیهای که در 17 بهمن 97 منتشر کرد تکلیف رشتههای بدون آزمون دانشگاههای دولتی، غیردولتی، پیامنور و غیرانتفاعی را روشن کرد.
بر این اساس داوطلبان فقط برای رشتههای با آزمون باید در کنکور ثبتنام کنند و فرصتی طولانی یعنی تا ششم شهریور 98 در نظر گرفته شده تا رشتههای بدون آزمون را انتخاب کنند این تاریخ طولانی مدت به این دلیل انتخاب شده تا داوطلبانی که علاقهمند به شرکت در کنکور هستند، بتوانند آزمون خود را بدهند و نتیجه آن را مشاهده کنند و هر کدام که برایشان بهتر بود را انتخاب کنند.
ظرفیت رشتههای بدون آزمون 550 هزار نفر است و رشتههای با آزمون حدود 150 هزار صندلی خالی دارد. البته در این میان ظرفیت رشتههای بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی لحاظ نشده است. دانشگاه آزاد اسلامی هم تقریبا همین ظرفیت برای پذیرش در رشتههای بدون آزمون در نظر گرفته است.
طرح دو نوع سؤال در کنکور
دومین تفاوت آزمون سراسری سال 98 سؤالات این آزمون است. از آنجایی که امسال اولین فارغالتحصیلان نظام 6-3-3 به کنکوریها اضافه میشوند برای این داوطلبان سؤالات مجزا طرح خواهد شد و داوطلبان نظامهای آموزشی دیگر سؤالات مربوط به خود را پاسخ خواهند داد. یعنی در نهایت دو نوع سؤال برای این آزمون در نظر گرفته میشود.
آمارها نشان میدهد که حدود 51 درصد داوطلبان نظام آموزشی جدید و 49 درصد داوطلبان از سایر نظامهای آموزشی دیگر هستند.
سهمیههای کنکور کماکان ادامه دارد
امسال مانند سال گذشته خبری از تغییر در سهمیهها نیست و همانند سال گذشته 30 درصد سهمیه پذیرش برای ایثارگران و مابقی سهمیه یعنی 70 درصد دیگر براساس تقسیمبندی مناطق سهگانه محاسبه میشود. به این صورت کسانی که در مناطق کمتر برخوردار زندگی میکنند اگر نمره بهتری کسب کنند از شانس قبولی بیشتری برخوردارند.
چگونگی تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور
مسئله سوم کنکور 98 تأثیر سوابق تحصیلی در آن است. براساس تصمیم نهایی مسئولان وزارت علوم و اصرار نمایندگان مجلس تأثیر سوابق در کنکور 30 درصد مثبت است. رتبهبندی در کنکور به صورت مجموع نمره آزمون و سوابق تحصیلی است، یعنی کسانی که نمره آزمون یکسانی دارند، اما از سوابق تحصیلی بهتری برخوردار باشند رتبه بهتری بهدست خواهند آورد.
حسین توکلی، مشاور سازمان سنجش آموزش کشور در این باره به آنا گفت: کسانی که در کنکور شرکت میکنند 30 درصد از مجموع نمرهشان از معدلشان است، البته این درباره پایه دوازدهم نظام آموزشی جدید صدق میکند. کسانی که مدرک پیش دانشگاهی دارند 25 درصد سوابق تحصیلی سال سوم دبیرستان که امتحان نهایی بوده است لحاظ میشود و مابقی از دوره پیش دانشگاهی است.
انتهای پیام/4115/4040/
انتهای پیام/