صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۸ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۴
در نخستین سفرتیم پژوهشی گروه جامعه‌‌شناسی تفسیرگرایی به استان لرستان صورت گرفت

بازتاب دفاع دکتر ابوالحسن تنهایی از لوطی‌های لرستان

دفاع از لوطی های لرستان به عنوان مطرودان اجتماعی در نخستین سفر پژوهشی گروه جامعه شناسی تفسیرگرایی انجمن جامعه شناسی ایران، با هدف ترویج تفکر تفسیرگرایی به این استان، از سوی دکتر ابوالحسن تنهایی بازتاب گسترده ای در میان جامعه شناسان و فرهنگیان داشت.
کد خبر : 37085

به گزارش خبرگزاری آنا، استاد ابوالحسن تنهایی مدیر گروه یادشده، با تحلیل «فرآیند کاربرد جامعه شناسی فرود به زمین» و ارائه نتایج پژوهش های صورت گرفته برای جامعه شناسان و مسوولان استان لرستان- به ویژه دفاع از گروه اجتماعی «لوطی ها»- بازتاب متفاوتی را رقم زد.


دکتر حسن ترکارانی به نیابت جامعه شناسان استان لرستان و در تبیین دفاع صورت گرفته از گروه اجتماعی لوطی های لرستان، به نکاتی اشاره کرد؛ به باور وی این دفاع نشان داد که «تبعیض نهادینه ای که نسبت به لوطی های لرستان اعمال می شود، گرچه ریشه تاریخی دارد؛ ولی ما هم در تداوم آن مقصریم. نیمی از این تبعیض گرچه فرهنگی است، ولی نیم دیگر آن در قالب یک مکانیزم رفع تبعیض می تواند از سوی دولت رفع شود.»


ترکارانی یادآور شدکه؛«دفاع دکتر ابوالحسن تنهایی، نهیبی به وجدان خواب گرفته ما زد تا جامعه شناسان در استان دیرپای لرستان، برای احیای این گروه اجتماعی مطرود شده، چاره ای بیندیشند.»


در ادامه دکتر اسماعیل زاده ضمن تأیید ارزیابی دکتر ترکارانی-از دفاع مدیر انجمن تفسیر گرایی از این گروه اجتماعی طرد شده- خاطر نشان کرد که؛ «روش طبیعت گرایانه و بحث فرود به زمین که استاد تنهایی به دنبال اشاعه و تثبیت آن در جامعه شناسی ایران است؛ ما را از مباحث خشک تئوریک جدا می کند و با واقعیت های اجتماعی روبرو می سازد. واقعیت هایی که سبب می شود از پندارگرایی روش شناختی، فاصله بگیریم و به میدان تحقیق و تعهد اجتماعی یک جامعه شناس ورود پیدا کنیم.»


بنا به این گزارش، تیم پژوهشی انجمن در فرمانداری ازنا نشستی برگزار کرد و مباحثی درباره نقش پارادایم تفسیری در شناخت مسائل اجتماعی و لزوم انجام پژوهش های طبیعت گرایانه از سوی استاد تنهایی، مباحثی ارائه شد. همچنین بنا به دعوت موسسه «بهاران خرم زندگی» و «گروه جامعه شناسان لرستان» در سالن سازمان صنعت، معدن و تجارت نشست دیگری برگزار شد که اساتید، دانشجویان و دبیران علوم اجتماعی استان با دیدگاه های مدیر انجمن، در باب جامعه شناسی تفسیری و اهداف این گروه آشنا شدند.


همچنین تیم پژوهشی یادشده از محله لوطی های خرم آباد که حرفه اصلی آنها خراطی و نوازندگی موسیقی سنتی لرستان است و نیز، بافت های مختلف مناطق شهری با هدف بررسی «تفاوت ریخت شناسی» بازدیدهایی به عمل آوردند. همچنین قلعه فلک الافلاک، موزه مردم شناسی و باستان شناسی استان لرستان و آبشار بیشه مورد بازدید قرار گرفت.



آخرین مقصد تیم پژوهشی یادشده، نشستی در سالن حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بود که در این نشست، امیدواری پور رییس حوزه و نماینده مجلس شهر حضور داشتند که استاد ابوالحسن تنهایی، دو رویکرد «هنر برای هنر» و «هنر برای تعهد اجتماعی» را- با تکیه بر رویکرد تفسیری هنر- مورد بررسی قرار داد.


تیم پژوهشی یادشده را-به سرپرستی مدیرانجمن دکتر ابوالحسن تنهایی- خانم ها یوسف کلافی، شیری، صادقی، رشیدی و آقایان شاپوری، عرب نژاد، حسینیون تشکیل می دادند و در طول این سفر اعضای انجمن جامعه شناسی لرستان برنامه های انجمن در این استان را یاری رساندند.این سفر از 10 شهریور به مدت 2 روز صورت گرفت و پیش از رسیدن این تیم به استان لرستان، در دانشگاه آزاد اسلامی اراک نیز نشستی حول اهداف انجمن با تأکید بر نقد جامعه شناسی امروز ایران، با استفاده از توانمندی های نهفته در جامعه شناسی تفسیری، برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر