خروج آمریکا از INF انگیزه تولید سلاح اتمی را بیشتر میکند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از رویترز، برآیند یک تحقیق گویای آن است که زیر پا گذاشتن «معاهده منع گسترش موشکهای هستهای کوتاه برد و میان برد» (آی ان اف) از سوی آمریکا که تنها عامل محدودیت تولید سلاح هستهای از سوی واشنگتن و مسکو بود، باعث میشود تا ارزیابی اهداف طرف مقابل دشوار شده و به هر دو کشور انگیزه بدهد تا زرادخانههای خود را گسترش دهند.
این تحقیق که توسط گروه تحقیقات «سی ان ای» انجام و ماحصل آن به رؤیت رویترز نیز رسیده، جامعترین تحقیق عمومی است که تاکنون بر روی تبعات از بین رفتن توافق «آی ان اف» صورت گرفته است. گزارش کامل این تحقیق بناست که روز جاری منتشر شود.
بر اساس این پیمان که به توافق «نیو استارت» نیز مشهور است، آمریکا و روسیه موظف بودند که کلاهکهای هستهای خود را به یک هزار و 500 عدد کاهش دهند که کمترین میزان تولید این سلاح طی دههای گذشته است. همچنین دو طرف متعهد شده بودند که تولید سامانههای پرتاب موشک هستهای زمینی، موشکهای اتمی زیردریایی و بمبافکنهای هستهای را کاهش دهند.
به گزارش آنا، رئیسجمهور آمریکا 13 بهمن سال گذشته تعهدات واشنگتن در خصوص این پیمان را برای 6 ماه به حالت تعلیق در آورد و شرط گذاشت که اگر روسیه همه پرتابگرها، موشکها و تجهیزاتی که ناقض این پیمان هستند را نابود کند، پس از طی این مدت، دوباره به این معاهده بازخواهد گشت.
این در حالی است که روسیه خروج موقت آمریکا از INF را غیرقابلپذیرش خوانده و اعلام کرده بود که از طریق کانالهای دیپلماتیک خود یقین کرده است که تصمیم ترامپ برای خروج از این معاهده تغییرناپذیر و قطعی است.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/