صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
وزیر کشور:

تهیه طرح جامع مقابله با سیل برای هر استان ضروری است

وزیر کشور گفت: تهیه طرح جامع مقابله با سیل برای هر استان ضروری است به‌ ویژه اینکه نگرانی از بروز خسارت در مناطق در معرض سیل از نگرانی‌ اصلی مردم این مناطق است.
کد خبر : 370379

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه ستاد عالی مدیریت بحران کشور پس از استماع گزارش سرپرست استانداری گلستان و استاندار خوزستان درباره آخرین وضعیت مناطق آسیب دیده از سیل و آمادگی این استان‌ها برای مقابله و مهار بارش‌های چند روز آینده از تلاش همه اعضای ستاد مدیریت بحران کشور به‌ویژه در استان گلستان قدردانی کرد و با اشاره به فعالیت ۱۴ کارگروه در ستاد مدیریت بحران و تقسیم وظایف بین آنها گفت: مراحل اولیه حادثه سیل استان گلستان خوب مدیریت شد و تلفات انسانی به حدافل ممکن رسید. با این حال همه نهادها و سازمان های تلاش کردند و پای کار آمدند، ضمن اینکه همزمان با سیل در گلستان پیگیر چگونگی مقابله با این حادثه در ۲۵ استان دیگر کشور نیز بودیم.


رئیس ستاد مدیریت بحران کشور بر اهمیت توجه به هشدارهای نهادهای ذیربط برای کاهش تلفات و خسارات در مناطق در معرض آسیب سیل تأکید کرد و افزود: رسانه‌های جمعی کشور در شرایط بحران به‌خوبی عمل کردند و از مردم انتظار داریم بدون اعتنا به شایعات و مطالب تفرقه انگیز و دوگانه‌سازی‌ها فقط به رسانه‌های رسمی توجه کنند.


وی آمادگی لازم همه نهادها برای پیشگیری از حوادث احتمالی ناشی از بارش های پیش بینی شده در روزهای پیش رو را مورد تأکید مجدد قرار داد و افزود: تهیه یک طرح جامع مقابله با سیل برای هر استان ضروری است؛ به‌ویژه اینکه نگرانی از بروز خسارت در مناطق در معرض سیل از نگرانی‌های اصلی مردم این مناطق است.


وزیر کشور با تأکید بر وحدت فرماندهی در امدادرسانی به مناطق سیل‌زده، گفت: در چنین شرایطی پیام‌های اخطار مربوط به حوادث باید از سوی نهادهای ذیربط صادر شود و از اطلاع‌رسانی بهصورت متفرقه به طور جدی ‌پرهیز شود، ضمن اینکه برای افزایش توان مقابله با حوادث غیر مترقبه باید در حوزه‌های هواشناسی و زلزله سنجی از تجهیزات جدید و به‌روز به‌ویژه نرم افزارهای شبیه ساز با قابلیت بالا استفاده شود و از ارائه تحلیل‌های روزانه در زمینه حوادث پیش رو به‌ویژه اطلاع دقیق از میزان بارش‌ها از مدت‌ها قبل از وقوع غافل نشویم.


رحمانی فضلی پس از جلسه ستاد مدیریت بحران کشور در جمع خبرنگاران نیز گفت: در آستانه موج جدید بارندگی‌ها تدابیر لازم برای همه استان‌ها به‌ویژه استان‌های دارای اولویت خوزستان، گلستان، و لرستان اندیشیده شده است.


رحمانی فضلی افزود: وقتی مسئولان از جمعیت می‌خواهند که منطقه را تخلیه کنند، تقاضای ما این است که مردم به این موضوعات توجه کنند و در جاده‌هایی که اعلام می‌شود تردد نشود، مردم در آن‌ها تردد نکنند و در مکان‌هایی که نباید توقف کنند، توقف نکنند و مشارکت خودشان را با خدمتگزاران خود در استان‌ها، استانداری‌ها و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان افزایش دهند.


رحمانی فضلی افزود: پیش بینی شده است که از امشب تا چهارشنبه که سامانه بارشی جدیدی وارد کشور می شود برنامه ریزی و آمادگی لازم وجود داشته باشد و همچنین تدابیر لازم اندیشیده شود.


وی گفت: استان خوزستان به دلیل بارش فراوان و وارد شدن سیلاب‌ها از سایر استان‌ها و همچنین ذوب برف در آن مناطق که می‌تواند شدت جریان آب را زیاد کند در اولویت ماست.


رحمانی فضلی افزود: استان گلستان نیر به دلیل آب گرفتگی‌هایی که وجود دارد و همچنین استان لرستان در اولویت‌های بعدی ما هستند.


وی گفت: به همه استان‌ها آماده باش داده شده است و قرار شد در سه تا چهار روز آینده تمام دستگاه‌های اجرایی که مرتبط با مدیریت سیل هستند، مرخصی شان لغو شود و در استان بمانند تا بتوانیم کارها را انجام دهیم.


وزیر کشور افزود: در استان‌هایی که احتیاج داشت به نوعی از نظر امکانات فنی، تجهیزات و لجستیک تقویت شوند قرار شد این کار انجام شود.


وی گفت: یکی از موضوعات مهم در این چند روز مدیریت افکار عمومی و فضای رسانه‌ای است و از رسانه‌هایی که اطلاع رسانی دقیق کردند صمیمانه تشکر می‌کنم، این رسانه‌ها نقدها و همچنین پیشنهادهای کارشناسان را صادقانه و دلسوزانه منتقل کردند. اما برخی از رسانه‌ها نیز بودند که به دلیل غیر حرفه‌ای بودن و نداشتن تخصص و تجربه و نا آشنایی با روحیات، خلقیات و افکار عمومی، برخی از اخبار و اطلاعات که غلط یا ناقص بود یا موجب یاس و ناامیدی می شد، منتشر کردند که تلاش شد این موضوع کنترل شود.


رحمانی فضلی با بیان اینکه در این ایام ۲۴ استان ما سیل داشتند و شدت و حدت در آن‌ها متفاوت بود، گفت: همه نیروهای ستاد و دستگاه‌های اجرایی، نظامی، انتظامی واقعا پای کار بودند و مردم نیز نقش بسیار خوبی در کاهش خسارت‌های جانی و خسارت های مالی ایفا کردند.


وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره تخریب جاده و ریل در برخی مناطق گفت: در آن منطقه در ۲۴ ساعت اول و حجم زیاد آبی که در منازل بود، مردم به تشخیص خودشان با امکانات و دستگاه‌های مکانیکی که داشتند شروع به ایجاد برش‌هایی در جاده و مسیر راه آهن کردند تا آب را عبور دهند.


رحمانی فضلی افزود: اما چون مردم تصویر فضایی درست و جامعی از منطقه و اطلاعات تخصصی و فنی لازم را نداشتند؛ لذا نمی‌دانند آبی را که با تخریب جاده رها می‌شود به روستای همسایه و یا شهر کناری منتقل می‌شود و موجب تخریب منطقه‌ای دیگر می‌شود و این اقدام منجر به بروز اشتباهات و اعتراضاتی هم شد؛ اما به سرعت با هماهنگی مسئولان ذیربط و همکاری و آگاهی عمومی این نواقص نیز مرتفع شد. در آن منطقه یک کمیته فنی متشكل از مديران كل فنی وزارتخانه‌های كشور، نيرو و راه و شهرسازی تشکیل شده است و این کمیته تشخیص می‌دهد که آب از کجا باید رها شود. در منطقه گلستان ورودی سد وشمگیر ۵۵۰ متر مکعب در ثانیه بود که این میزان اگر از پشت سد بیرون می‌آمد حتی گرگان را نیز آب فرا می‌گرفت؛ بنابراین در آنجا تدبیر این شد که بخشی از این سیلاب را داخل دشت‌ها بفرستند و برای این موضوع باید کانال‌های جدید ایجاد می‌شد و در برخی نقاط راه آهن مانع بود که باید این کار انجام می‌شد.


رئیس ستاد مدیریت بحران کشور گفت: هم اکنون مردم بدون کارشناسی این اقدام را انجام نخواهند داد و این موضوع در ساعات اولیه بود و هم اکنون نیز دستگاه‌های مختلف در آنجا حضور دارند و مسیرهایی که در روزهای گذشته باز شده بود مرمت شده است و امشب گزارش جدید برای ما در این باره ارسال می‌شود.


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر