صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۶ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۸
روزبهانی در گفتگو با آنا:

طغیان آب در مسیری که نتواند آن را تحمل کند سبب سیل می‌شود

متخصص مدیریت بحران گفت: باران‌های شدید مهم‌ترین دلیل وقوع سیل است و این حادثه طبیعی زمانی رخ می‌دهد که مسیری که آب در آن جریان دارد نتواند ظرفیت آن را تحمل کند.
کد خبر : 369588

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، باران‌های شدید مهم‌ترین دلیل وقوع سیل است و این حادثه طبیعی زمانی رخ می‌دهد که مسیری که آب در آن جریان دارد نتواند ظرفیت آن را تحمل کند، اما در کنار این ذوب شدید برف و تخریب سدها نیز از عواملی به‌حساب می‌آیند که سبب وقوع سیل می‌شود.


محمد روزبهانی در گفتگو با آنا گفت: در دو حالت سیل به وقوع می‌پیوندد گاهی باران‌ها به‌آرامی می‌بارد اما تداوم این بارندگی‌ها می‌تواند منجر به ایجاد سیل شود و در حالت دوم باران‌های ناگهانی حجم رودخانه‌ها را افزایش داده و این موضوع نیز می‌تواند با خود آسیب‌هایی به همراه داشته باشد.


این کارشناس مدیریت بحران در ادامه افزود: در زمان وقوع حوادثی مانند سیل باید آرامش خود را حفظ کنید و تا جایی که می‌توانید در ظرف‌های مطمئن آب آشامیدنی ذخیره کنید، اسناد و وسایل مهم و معتبر خود را در جایی که می‌دانید آب به آنجا نفوذ نمی‌کند قرار دهید و جریان اصلی برق را قطع کنید.


وی اظهار کرد: برای جلوگیری از برگشت آب سیل و فاضلاب از طریق مجاری فاضلاب به داخل منازل، دریچه‌های کنترل فاضلاب قرار دهید.


روزبهانی ادامه داد: اگر در جایی زندگی می‌کنید که به‌طور دائم با خطر سیل‌ مواجه هستید، با استفاده از مصالح مناسب و تمهیدات لازم، ساختمان خود را ضد آب کنید و دیوارهای زیرزمین را با عایق‌های ضد آب بپوشانید تا جلوی نفوذ آب و آسیب‌های بعدی گرفته شود.


این کارشناس مدیریت بحران خاطرنشان کرد: اگر در محلی حضور دارید که بارندگی مداوم است از طریق رسانه‌ها وضعیت آب و هوایی را رصد کنید و در صورتی‌ که اعلام هشدار داده شد که خانه‌ها را تخلیه کنید این کار را انجام دهید و برای نجات خود و خانواده خود فرصت را از دست ندهید.


وی اضافه کرد: از فاضلاب‌ها و جویبارهای به‌ ظاهر آرام دوری‌ کنید. به خاطر داشته باشید جویبارها، کانال‌های فاضلاب، تنگه‌ها و ... نیز می‌توانند به ناگهان دچار سیلاب شوند.


روزبهانی تأکید کرد: نکته مهمی که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید این است که در مسیر آب حرکت نکنید زیرا بر اساس تحقیقات 15 سانتیمتر آب نیز می‌تواند تعادل شما را برهم بزند. اگر مجبورید در آب حرکت کنید، از مسیری بروید که آب حرکت نمی‌کند. برای اینکه از استحکام زمین جلو پای خود مطمئن شوید از یک‌ تکه چوب‌‌دستی استفاده کنید.


انتهای پیام/4122/4087/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر