صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۲۰ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۷
بامداد امروز؛

مراسم اعتکاف در سراسر کشور آغاز شد

هم‌زمان با فرارسیدن سیزدهم رجب، مراسم معنوی و باشکوه اعتکاف با حضور جوانان ایرانی در سراسر کشور آغاز شد.
کد خبر : 369111

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، هم‌زمان با فرا رسیدن سیزدهم رجب، در سپیده‌دم امروز چهارشنبه 29 اسفندماه، ده‌ها هزار نفر از مردم به‌ویژه جوانان مؤمن در مساجد سراسر کشور معتکف شدند.


بر اساس این گزارش، این مناسک معنوی که از قبل از اذان صبح امروز آغاز شده، تا اذان مغرب پانزدهم رجب ادامه دارد. در این ایام سه‌روزه، معتکفان روزه‌دار با برپایی جلسات ختم قرآن، توسل و در سحر‌ها با مناجات امیرالمؤمنین(ع) و دیگر دعاها به راز و نیاز می‌پردازند و با کسب معرفت و معنویت از فضای معنوی دور از دنیا و اشتغالات دنیوی استفاده می‌کنند.


این گزارش حاکی است، اعتکاف از نظر زمان محدود به‌وقت ‏خاصی نیست، تنها از این‌رو که لازمه اعتکاف، روزه گرفتن است، باید در زمانی اعتکاف شود که شرعاً بتوان روزه گرفت. پس هرگاه روزه گرفتن صحیح باشد، اعتکاف نیز صحیح است، ولی بهترین زمان برای اعتکاف دهه آخر ماه مبارک رمضان و ایام‌البیض ماه رجب است.


اعتکاف، تنها در مساجد خاص، صحیح است؛ بنابراین اگر کسی در خانه خود یا در حسینیه یا حرم معتکف شود صحیح نیست. مسجدالحرام، مسجدالنبی، مسجد جامع کوفه، مسجد بصره و به‌قصد رجا می‌‏توان در مسجد جامع هر شهر معتکف شد.


مدت اعتکاف حداقل سه روز است و کمتر از آن صحیح نیست؛ ولی بیشتر از آن حدی ندارد، البته اگر پنج روز معتکف شود، روز ششم را نیز واجب است‏ بماند؛ بلکه بنا بر احتیاط واجب، هرگاه دو روز را تمام کرد، روز سوم هم باید بماند؛ پس اگر هشت روز معتکف شد روز نهم هم واجب است.


انسان در ایام اعتکاف باید روزه بگیرد؛ بنابراین کسی که نمی‏‌تواند روزه بگیرد مانند مسافر، مریض و زن حیض و کسی که عمداً روزه نگیرد، اعتکافش صحیح نیست.


انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر