صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۳۳ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۷
سفرهای ستاری در سالی که گذشت؛

تکاپویی برای اعتلای زیست‌بوم فناوری و نوآوری

سالی که گذشت، سفری پرفرازونشیب و جست‌وجوگرانه بود اما سرشار از نشانه‌های انگیزه‌بخش، نشانه‌هایی که می‌گوید رگ حیات کارآفرینی و نوآوری نبض دارد.
کد خبر : 369060

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، سالی که گذشت، سفری پرفرازونشیب و جست‌وجوگرانه اما سرشار بود از نشانه‌های انگیزه‌بخش، نشانه‌هایی که می‌گوید رگ حیات کارآفرینی و نوآوری نبض دارد و تا گسترده فرش زیست‌بوم فناوری و نوآوری مساعد زیر پای جوانان خلاق و کارآفرین، چند رج بیش‌تر باقی نیست.


راه، طولانی بود. رد و نشان‌ها از گم‌شده اقتصاد و فرهنگ و زیست کشور کم‌رنگ بود، اما از آغاز راه، نقشه‌ای وجود داشت. جویندگان، به دنبال کشف و باز احیای زیست‌بوم بودند. نقشه، رد و نشانی از یک زیست‌بوم و چند نشان داشت، مهم‌ترین این نشان که در هر کوی و برزن به چشم می‌خورد، جوان‌های خلاق، کارآفرین و انگیزه‌مندی بودند که می‌نمایاندند راه اشتباه نبوده و هنوز رد و نشان‌هایی از زیست‌بوم، زنده است.


زیست‌بومی که روزگاری وجود داشته و حالا باید رد و نشان‌های باقیمانده‌اش را زیر زنگارها و دوده‌های حاصل از سوختن کارخانه‌های وارداتی و نفتی یافت می‌شد. جست‌وجو برای زنگار زدودن و فرهنگ‌سازی، ترویج و احیای دوباره زیست‌بومی که مردم ایران سالیان سال بر بسترش روزگار گذرانده بودند و کارآفرینی و نوآوری می‌کردند آغاز شد. استان به استان، شهر به شهر، سفرها برای یافتن مفهوم واقعی توسعه و احیای زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری آغاز شد.


شعار امسال که بیان شد راه را روشن‌تر کرد. حمایت از کالای ایران‌ساخت قوام تازه یافت و حرکت، آغاز شد.


آغاز حرکت همگام با شعار فرهنگ‌سازی حمایت از «ایران‌ساخت»


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، 24 فروردین‌ماه سال جاری طلیعه راه تصویر کردن زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری را در آغاز سال جدید، سفر به زادگاه پدری و حضور در شهرستان قرچک قرار داد.


علاوه بر شرکت در همایش حمایت از کالای ایرانی، به گفت‌وگو با فعالان فناوری شهرک صنعتی این شهرستان پرداخت و از روند تکمیل بیمارستان شهید ستاری قرچک دیدن کرد.


نمایان شدن رد ونشان نوآوری و کارآفرینی در تربت‌حیدریه و بجستان


16 اردیبهشت‌ماه، شهرستان‌های تربت‌حیدریه و بجستان، میزبان معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و هیئت همراه بود. او ظرفیت‌های بومی و فناورانه نهفته این شهرستان که می‌تواند ارزش‌آفرین باشد و راه یک توسعه درون‌زا را هموار کند یادآوری کرد. از به‌یادماندنی‌ترین خاطره‌های ماندگار این سفر، ادای احترام به شهدای والامقام با سبک و سیاقی خاطره‌انگیز و سنتی بود.


از چاه‌نیمه‌ها تا دانشگاه‌ها


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و همراهان در سفری که 24 اردیبهشت‌ماه به استان سیستان و بلوچستان داشت، به شهرستان زابل رفت.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری همچنین از چاه‌نیمه‌های زابل در کنار چاه ژرفی اکتشافی که یکی از فناورانه‌ترین کارهای معاونت علمی بود، دیدن کرد. بررسی مشکلات آب و حمایت از فناوری‌های این حوزه از دیگر محورهای این سفر یک‌روزه بود. دانشگاه زابل و نیازهای زیرساختی برای کمک به حمایت از فناوری‌های دانشگاهی از دیگر محورهای سفر معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به سیستان و بلوچستان بود.


در سوگ تلخ از دست رفتن یار زیست‌بوم


گرماگرم نیمه خردادماه، تن را می‌سوزاند اما شعله دیگری آتشی دوچندان کرد و این سوز را گداز. 12 خردادماه 97، مصادف با شب ضربت خوردن مولای متقیان حضرت امیرالمؤمنین، خبر ناگاه و بی‌موقع درگذشت محمود شیخ زین‌الدین معاون فقید نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معمار مراکز نوین نوآوری کشور، همراهان‌ همراه را در سوگ نشاند و جامعه دانش‌بنیان را در بهت و حیرتی عظیم فرو برد.


مقصد کاروان علم و فناوری کشور، سیزدهم خردادماه اصفهان شد تا مرحوم شیخ زین‌الدین را تا سرای ابدی خود در قطعه نام‌آوران بهشت رضوان اصفهان مشایعت کند. روحش شاد و یادش گرامی.


خنکای دانش‌بنیان در قلب کویر


گرماگرم 16 مردادماه قلب استان کویری کشور، با خنکای یک تولید فناورانه ایران ساخت آن‌هم به دست فعالان دانش‌بنیان دلپذیر و خواستنی شده بود. استان مرکزی میزبان معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری شد تا خط تولید «خشک‌کن انجمادی غذایی و دارویی» در ابعاد صنعتی افتتاح شود.


فریزدرایرهای دارویی و غذایی به دست فناوران شرکت دانش‌بنیان تکوین آزمایش پارسه اراک ساخته شد تا برای نخستین بار در ایران طراحی و ساخت دستگاه خشک کن خلأ انجماد را در مقیاس صنعتی و با ظرفیت ۱۰۰ کیلوگرم ممکن شود. این روش خشک‌کردن در صنایع غذایی، صنایع دارویی، زیستی، پزشکی و صنعت نفت کاربرد دارد و ضمن بی‌نیاز کردن کشور از واردات این تجهیزات، حدود 500 هزار دلار ارزآوری برای کشور به ارمغان می‌آورد.


نشان نوآوری و فناوری بر شانه‌های «بیستون»


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری 23 مردادماه به کرمانشاه رفت و از واحدهای دانش‌بنیان صنعتی مستقر در این استان دیدن و با فعالان فناوری این واحدها به گفت‌وگو نشست.


فاز نخست مرکز نوآوری کرمانشاه که با حمایت معاونت علمی و فناوری راه‌اندازی شده است، میزبان ستاری بود. او ضمن بازدید از واحدهای فناوری مستقر در این مرکز نوآوری با دستاوردهای فناورانه فعالان این واحدها آشنا شد.


احیا و تکمیل ساختمان نیمه‌کاره پارک علم و فناوری این استان و در قلب کرمانشاه که سال‌ها نیمه‌کاره رها شده بود، با انعقاد قرارداد بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری جانی تازه گرفت.


توافق بر این شد تا با حمایت دوجانبه، ساختمان پارک علم و فناوری تکمیل شود و سال 98 از فعالان فناوری و استارت‌آپی استان میزبانی کند.


رونمایی از دو محصول دانش‌بنیان در چهارمحال و بختیاری


29 مردادماه چارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری میزبان معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری شد تا دو محصول دانش‌بنیان پرینتر تولید محفظه قالب‌های ماسه‌ای برای ریخته‌گری و شبیه‌ساز تراشکاری پیشرفته، رونمایی شود. یکی از این دستگاه‌ها، در مدت‌زمان ۵ سال با صرف هزینه‌ای بالغ بر 2 میلیارد و 500 میلیون ریال ساخته شد. این در حالی است که نمونه مشابه خارجی این محصول دانش‌بنیان با قیمتی معادل یک‌میلیون و 200 هزار دلار از کشورهای اروپایی وارد می‌شود.


بازدید از فرآیند پیشرفت طرح پرتودهی گاما به‌عنوان زیربنای اساسی تولید محصولات پزشکی استریل، از دیگر برنامه‌های این سفر یک‌روزه بود.


پایه‌ریزی‌ها برای تبدیل‌شدن تبریز به «شهر سلول‌های بنیادی»


11 شهریورماه، استان آذربایجان شرقی میزبان معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری شد تا پای نوآوری و فناوری بیش از گذشته به این استان باز شود.


در این سفر با هدف توسعه و ترویج فناوری سلول‌های بنیادی، تفاهم‌نامه همکاری راه‌اندازی شهر سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی امضا شد.


پروژه مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی و آغاز پروژه شهر سلول زمینه گسترش فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی با پیشرفت فناوری‌های این حوزه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را فراهم می‌کند.


این مرکز جامع که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز درحال‌توسعه است تاکنون 5 محصول دانش‌بنیان را روانه بازار کرده، در تأسیس چهار شرکت دانش‌بنیان حوزه سلولی و مهندسی بافت و آغاز چند کار آزمایی بالینی موفق شده است.


پروژه شهر سلول آذربایجان شرقی نیز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و استانداری آذربایجان شرقی با امضای تفاهم‌نامه به‌زودی فعالیت خود را آغاز می‌کند. پروژه شهر سلول شامل مرکز شتاب‌دهنده شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت، بیمارستان سلول‌درمانی، باشگاه و موزه سلولی، مزرعه حیوانات آزمایشگاهی و GLP، بانک سلول و اتاق‌های تمیز خواهد بود.


«گلستان» به گلستان زیست‌فناوری بدل می‌شود


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری 31 شهریورماه سال جاری به استان گلستان رفت تا توسعه زیست‌فناوری این استان محقق شود.


موافقت‌نامه 3 جانبه توسعه زیست‌فناوری استان گلستان به امضای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، سید مناف هاشمی استاندار استان گلستان، اسماعیل قادری‌فر رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی، مجید شهبازی نماینده شرکت ویژن دارو فارمد رسید.


اردبیل صاحب مرکز نوآوری شد


2 مهرماه و با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، «مرکز نوآوری اردبیل» راه‌اندازی شد.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان عصر دوشنبه در مراسم افتتاح این مرکز تأکید کرد که حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق‌های پژوهش فناوری از اولویت‌های دولت برای تقویت اقتصاد مقاومتی است.


رئیس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به تلاش دولت برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، از ایجاد ۳۰۰ هزار شغل جدید در کشور در حوزه دانش‌بنیان گفت و ادامه داد: میزان فروش محصولات این شرکت‌ها در سطح کشور در یک سال گذشته بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است و این میزان افزایش خواهد داشت.


«آذربایجان غربی» ۱۰ محصول فناورانه به معرض نمایش گذاشت


24 مهرماه، استان آذربایجان غربی میزبان معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری بود تا 10 محصول فناورانه در پارک علم و فناوری این استان رونمایی شود.


ستاری در حاشیه رونمایی از ۱۰ محصول برتر شرکت‌های عضو پارک و علم و فناوری آذربایجان غربی گفت: پارک علم و فناوری آذربایجان غربی جزو پارک‌های نوپای کشور است و در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته و قطعاً باسیاست‌های حمایتی توسط وزارت علوم در آینده شاهد پیشرفت بیشتر این پارک خواهیم بود.


شهر گل و آبگرم میزبان نوآوری و فناوری


28 مهرماه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به شهرستان محلات رفت و از کارخانه‌های سنگ این دیدن کرد. همچنین ستاری با دستاوردهای پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در این شهرستان آشنا شد.


«انزلی» منطقه انرژی محور می‌شود


در سفر معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به منطقه آزاد انزلی، تفاهم‌نامه همکاری سازمان منطقه آزاد انزلی و ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری منعقد شد.


این تفاهم‌نامه برای هم‌افزایی توانمندی‌های نهادهای حاکمیتی و اجتماعی و بهره‌برداری مؤثر از امکانات منطقه‌ای در راستای حل مسائل مهم انرژی اشتغال، توسعه سرمایه‌گذاری و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و استفاده از ظرفیت‌های فکری و سرمایه‌گذاری منعقد شد.


همراه با کاروان تدبیر و امید در «سمنان»


3 آذرماه، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در راستای سفر کاروان تدبیر و امید به سمنان سفر کرد و از واحدهای فناوری مستقر در پارک علم و فناوری شاهرود دیدن کرد. ستاری سپس به سمنان عزیمت کرد تا به گفت‌وگو با فعالان فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان سمنانی بنشیند. ستاری همچنین از دستاوردهای فناورانه مرکز رشد و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان دیدن کرد. این بازدید هم‌زمان با سفر ریاست جمهوری و هیئت همراه به استان سمنان و دیدار با مردم شاهرود صورت گرفت.


استارت نخستین نیازهای مرکز نوآوری شهری در خراسان


زیارت حضرت ثامن‌الحجج علی ابن موسی‌الرضا برای هیئت‌علمی و فناوری، آغازگر سفر به استان خراسان رضوی بود. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری 10 دی‌ماه به مشهد رفت و فاز اول مرکز نوآوری شهری مشهد را با حضور جمعی از مسئولان شهری افتتاح کرد. قرار است فاز دوم این مرکز در 4 فاز مختلف، زمینه رونق و تجاری‌سازی نوآوری‌های حل‌کننده مشکلات و نیازهای شهری را فراهم کند.


مرکز نوآوری شهری مشهد مقدس فرصت بسیار مناسبی برای استارت آپ ها و شرکت‌های دانش‌بنیان است که بتوانند با ارائه جدیدترین دستاوردهای خود برای رفع مشکلات این کلان‌شهر مذهبی کمک بسیار زیادی کنند.


پایتخت مذهبی کشورمان نیز در این سفر صاحب کارخانه نوآوری شد، قرارداد احیای کارخانه نوستالژیک کوکاکولا به‌عنوان دومین کارخانه نوآوری کشور در این سفر امضا شد.


افتتاح مرکز نوآوری دانشگاه بیرجند


16 دی‌ماه سال جاری با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، مرکز نوآوری و شتاب‌دهنده و مرکز محاسبات سنگین HPC دانشگاه بیرجند افتتاح شد. در این مرکز قرار است با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی، رویدادهایی در قالب استارت‌آپ برگزار شود. در حال حاضر ۳۵۰ مترمربع به این مرکز اختصاص‌یافته و ۵۰۰ تا ۵۵۰ میلیون تومان برای آن هزینه شده است.


تاکنون ۴۵ گروه دارای ایده‌های نوآور برای استقرار در این مرکز تقاضا داده‌اند. در این مرکز دانشجویان با مهارت‌های کسب‌وکار، نحوه ورود به بازار و رشد ایده‌های نوآورانه آشنا می‌شوند و حمایت از ایده برای تبدیل به نمونه اولیه خدمات یا محصول از نظر تجهیزات و مشاوره در این مرکز انجام می‌شود.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در استان خراسان جنوبی یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های زیست‌فناوری شرق کشور را که توسط متخصصان داخلی ایجادشده است، افتتاح کرد.


ستاری، در سفر یک‌روزه خود به استان خراسان جنوبی، مجموعه آزمایشگاهی و گلخانه‌ای High -tech شرکت کشت بافت خاوران را رسماً افتتاح کرد.


افتتاح پارک فناوری سلامت اصفهان


23 دی‌ماه و در نخستین بخش از سفر یک‌روزه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به اصفهان، ضمن بهره‌برداری از محصولات دانش‌بنیان و فناوری ایران ساخت در حوزه پزشکی و سلامت، پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی نیز افتتاح شد.


این مرکز که شامل ۱۰ خوشه فناوری فعال است، افتتاح شد. این خوشه‌ها شامل فناوری‌های نوین، زیست‌فناوری، مهندسی ژنتیک، فناوری مواد جدید نانو، لوازم و تجهیزات پزشکی، داروسازی و گیاهان دارویی، طب سنتی، آی.تی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، دامپزشکی و محصولات پزشکی است.


کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و فناوری دانش‌بنیان حوزه‌های گوناگونی چون فناوری‌های سلامت، تجهیزات پزشکی، غذا و دارو در این پارک علم و فناوری استقرار یافته است که برای ورود به مرحله تجاری‌سازی، حمایت و هدایت می‌شوند.


تولید دو دستگاه دانش‌بنیان ایران ساخت توسط فناوران اصفهانی


در بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از شهرک سلامت اصفهان، دو دستگاه پیشرفته ایران ساخت به نمایش درآمد.


در بخشی از این بازدید دستگاه شتاب‌دهنده خطی پزشکی ایران ساخت که در تشخیص و درمان سرطان کاربرد دارد، نصب و راه‌اندازی شد. ساخت دستگاه شتاب‌دهنده خطی پزشکی نیازمند دانش فنی بالا است و تولید آن توسط یک شرکت دانش‌بنیان انجام شده است.


ساخت و تجاری‌سازی این دستگاه در قالب طرح‌های کلان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت می‌شود.


نوآوری در آستانه ماه زمستانی مهمان استان گرمسیری کشور


یکی از استان‌های جنوبی کشور در نخستین روز بهمن‌ماه میزبان معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری شد. در این سفر، تفاهم‌نامه ایجاد کانون‌های فناوری و نوآوری با هدف توسعه دانایی‌محور روز در دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر امضا شد.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری همچنین مرکز نوآوری بوشهر را با هدف استقرار واحدهای فناوری و توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و استارت‌آپی افتتاح کرد.


زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی به «ایلام» رسید


معاون علمی و فناوری در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، به ایلام سفر کرد.


در سفر معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به استان ایلام و در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، چند واحد مهم در توسعه زیست‌بوم استان از جمله پژوهشکده گیاهان دارویی و معطر دانشگاه ایلام افتتاح شد.


پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه ایلام با هدف تکمیل چرخه ایده تا ثروت و بهره‌مندی از ظرفیت بومی این استان در بهره‌وری بهینه و فراوری دانش‌بنیان گیاهان دارویی افتتاح شد. در این مراسم استاندار، رئیس پارک علم و فناوری، رئیس دانشگاه ایلام و جمعی از مسئولان استانی حضور داشتند.


استان ایلام با توجه به ویژگی‌های بومی و جغرافیایی از ظرفیت بالایی در حوزه گیاهان دارویی بهره‌مند است به‌طوری‌که بالغ بر یک هزار گونه گیاهی و 309 گونه گیاه دارویی در این استان رشد می‌کند.


همچنین با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، استاندار ایلام، رئیس پارک و دیگر مسئولان استانی صندوق پژوهش و فناوری پارک علم و فناوری استان با هدف حمایت از طرح‌های نوآورانه و دانش‌بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری افتتاح شد.


ستاری در ادامه از مرکز نوآوری و واحدهای فناوری مستقر در این پارک دیدن کرد و با فناوران و استارت‌آپی های مستقر در پارک به گفتگو نشست.


رونمایی از ۳ محصول فناورانه در قم


زیارت مرقد حضرت معصومه (س) و دیدار با مراجع معظم تقلید و نیز برنامه‌های علمی و فناوری، از اهم برنامه‌های هیئت‌علمی و فناوری به استان قم بود. مقصد سفر فناورانه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در 16 بهمن‌ماه قم بود تا ضمن دیدار با مراجع و آشنایی با آخرین دستاوردهای دانشی و فناورانه این استان، 3 محصول دانش‌بنیان رونمایی شود.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری از نمایشگاه شکوه ۴۰ ساله انقلاب اسلامی در مصلای قدس دیدن کرد و با برخی از دستاوردهای استانی و فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی در حوزه دانش‌بنیان آشنا شد.


او در ادامه سفر به شهر مقدس قم ضمن دیدار با مراجع تقلید و علمای عظام، گزارشی از پیشرفت‌های علمی و فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی به استحضار ایشان رساند.


فاتح به آب رسید و برج نوآوری هرمزگان به آسمان


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در ادامه سفرهای استانی خود برای بازدید از دستاوردهای فناورانه، مراکز دانش‌بنیان و بررسی روند احداث برج نوآوری استان هرمزگان، 17 بهمن‌ماه وارد بندرعباس شد.


در این سفر یک‌روزه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری همراه با حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهوری در هرمزگان شاهد راه‌اندازی زیردریایی کاملاً بومی کلاس فاتح بود.


ستاری، از ۳ محصول فناورانه شرکت‌های پارک علم و فناوری در بندرعباس در حوزه درمانی و مهندسی ساختمانی و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی رونمایی کرد.


بازدید از طرح کلان ملی و دستاوردهای فناورانه اصفهان


ستاری یک روز پیش از چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بار دیگر در سفر یک‌روزه به استان اصفهان از دستاوردهای محققان اصفهان در پژوهشکده رویان بازدید کرد و از نزدیک در روند انجام تحقیقات محققان این حوزه قرار گرفت.


ستاری سپس به دانشگاه آزاد رفت و از مرکز رشد و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این دانشگاه بازدید کرد.


«قزوین» دستاوردهای فناورانه‌اش را به نمایش گذاشت


رئیس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان، سه‌شنبه هفتم اسفندماه به قزوین سفر کرد تا از تازه‌ترین دستاوردهای فناورانه و نوآورانه این استان دیدن کند. در بازدید از نمایشگاه دائمی توانمندی‌های صنایع مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی قزوین، با تولیدات واحدهای صنعتی این استان آشنا شد.


در این نمایشگاه محصولات و تولیدات صنایع مختلف قزوین برای آشنایی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و مسئولان کشوری به نمایش گذاشته شده است.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در ادامه از 2 شرکت دانش‌بنیان در زمینه تولید فیلترهای صنعتی و محصولات شیمیایی در این شهرک بازدید کرد.


دیدار معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و حجت‌الاسلام عبدالکریم عابدینی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه قزوین بخش دیگری از این سفر بود.


«شیراز» محملی برای رشد استارت‌آپ‌ها و توسعه فناوری داروهای بیوتک شد


14 اسفند، با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری شتاب‌دهنده تخصصی پرسیس ژن شیراز با حمایت بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار افتتاح شد.


شتاب‌دهنده تخصصی پرسیس ژن شیراز قرار است محلی برای رشد و تجاری‌سازی ایده‌های نوآورانه استارت‌آپ‌های حوزه زیست‌فناوری و توسعه داروهای بیوتک باشد.‌


در این مرکز، ۵۰ فارغ‌التحصیل رشته پزشکی و داروسازی در زمینه ساخت داروهای ضد سرطان، تولید فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی گیاهی، مکمل‌های گیاهی و ضد پوکی استخوان با بهره‌گیری از ظرفیت گیاهان دارویی در فارس فعالیت می‌کنند.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در مراسم افتتاح شتاب‌دهنده پرسیس ژن گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی، بر خلاقیت و نوآوری بنیان‌گذاران خلاق و کارآفرینشان استوارند و تحول‌آفرین ساختارهای سنتی اقتصاد می‌شوند. بر همین اساس تلاش می‌کنیم راه برای فعالیت و نقش‌آفرینی این کسب‌وکارها در اقتصاد هموار شود.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه استاندار فارس و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با هدف بررسی توانمندی‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه سلول‌های بنیادی و سلول درمانی، از برج پژوهشی محمد رسول‌الله (ص) بازدید کرد.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری همچنین، ضمن بازدید از شتاب‌دهنده کوانتوم، از نزدیک در جریان کار و فعالیت‌های گروه‌های مستقر در این شتاب‌دهنده دانشگاه شیراز قرار گرفت و با آن‌ها به گفتگو پرداخت.


فلک‌الافلاکی‌ها میزبان زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری شدند


ستاری که سه‌شنبه ۲۱ اسفندماه به استان لرستان سفر کرده بود، نخست به بروجرد رفت و از تازه‌ترین دستاوردهای مرکز نوآوری دانشگاه آیت‌الله بروجردی دیدن کرد.


مرکز نوآوری و شکوفایی دانشگاه آیت‌الله بروجردی در سه فاز با یک هزار مترمربع مساحت طراحی شده که فاز اول آن در زمینی به وسعت 400 مترمربع احداث شده است.


این مرکز با اعتبار 8 میلیارد ریال احداث و زمینه اشتغال دو نفر را به‌صورت مستقیم و پنج نفر را به‌صورت غیرمستقیم فراهم کرده است.


با راه‌اندازی این مرکز شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان، کارگاه‌های مرتبط با فناوری و کارآفرینی و همایش‌ها در این مرکز برپا می‌شود و دانشجویان می‌توانند با برخورداری از امکانات و تجهیزات لازم از مزایای این مرکز نوآوری و شکوفایی بهره لازم را ببرند.


یاد دلاورمردی‌های گذشته و ریل‌گذاری مسیر آینده


یکی از ویژگی‌های این سفرها که از جنس دانش و فناوری و ترویج فرهنگ‌سازی است، توجه به همه بخش‌های نقش‌آفرین و مؤثر استان‌ها بود. دیدار و گفت‌وگو با ائمه جمعه و نمایندگان ولی‌فقیه در استان‌ها، بیان و ارائه توانمندی‌ها و دستاوردهای جوانان خلاق و فناوری در توسعه زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری و درانداختن طرحی نو در اقتصاد کشور محور نشست‌ها و دیدارهای معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با نمایندگان ولی‌فقیه در استان‌ها بود.


ستاری در این گفت‌وگوهای صمیمانه از ائمه جماعات برای کمک به مردمی شدن و ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی دعوت کرد.


رئیس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان حسن ختام سفرهای یک‌روزه به نقاط گوناگون کشور را حضور در جمع مسئولان و تصمیم گیران استانی قرار داد.


او با شرکت در نشست‌های شورای اداری یا شورای اقتصاد مقاومتی استان‌ها، از ضرورت‌های گسترده کردن فرش زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری زیر پای جوانان گفت و نقش کلیدی مسئولان استانی و بخش‌های گوناگون جامعه را برای حمایت از نوآوری، کارآفرینی یادآوری کرد.


زیارت گلزار شهدا و ادای احترام به مقام والای جان‌نثاران این سرزمین، بازدید از پارک‌های علم و فناوری استان‌ها، مراکز نوآوری و پژوهشی و دانشگاهی و حضور در جمع استعدادها و پژوهشگران بومی و دیدار و ملاقات نمایندگان ولی‌فقیه و امام‌جمعه استان، پای ثابت سفرهای معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به پهنه‌های گونه‌گون کشور بود.


انتهای پیام/4122/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر