صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۶ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۷
احمدی در گفتگو با‌ آنا:

رویکردهای کمیته فرهنگی اربعین در سال 1398 اعلام شد

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین از اعلام رویکردهای کلان و عناوین برنامه‌های کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین در سال 1398 خبر داد.
کد خبر : 368857

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید احمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه حج و زیارت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از اعلام رویکردهای کلان و عناوین برنامه‌های کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین در سال 1398 خبر داد.


وی با بیان اینکه در جلسه شورای برنامه‌ریزی کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین عناوین برنامه‌ها و رویکردهای کلان فرهنگی اربعین 1398 تدوین‌شده است، تصریح کرد: با توجه به مصوبه ستاد مرکزی اربعین مبنی بر تدوین و ارائه برنامه‌های فرهنگی و آموزشی اربعین 98، کمیته فرهنگی و آموزشی با تشکیل شورای برنامه‌ریزی با شرکت کارشناسان و صاحب‌نظران، ابتدا به بررسی نقاط ضعف و قوت و آسیب‌های برنامه‌های فرهنگی اربعین 1397 پرداخت و با توجه به تجارب به‌دست‌آمده از اجرای برنامه‌های متنوع در سال‌های گذشته و آسیب‌شناسی انجام‌گرفته و شرایط و اقتضائات جدید سیاست‌ها و رویکردهای کلان برنامه را تدوین کرد.


رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با اشاره به صدور بیانیه مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، ادامه داد: از این بیانیه می‌تواند به‌عنوان سیاست‌نامه انقلاب اسلامی یاد کرد، چون مبنای ارزشمندی برای اتخاذ رویکرد‌ها و سیاست‌هاست که ایشان گسترش معنویت را به‌عنوان سنگ بنای حرکت تمدنی انقلاب اسلامی و تشکیل جامعه اسلامی و حرکت امیدبخش و روبه‌جلو بیان کردند.


وی یادآور شد: رهبری در این بیانیه از زیارت و پیاده‌روی حماسی اربعین به‌عنوان مصادیق این جنبش معنوی یاد کردند. این امر ما را به استفاده بیشتر و عالمانه‌تر از این ظرفیت و گنجینه‌ ارزشمند معنوی ترغیب و ملزم می‌کند؛ بنابراین رویکرد برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در اربعین 1398 مبتنی بر بیانیه‌ گام دوم رهبری معظم انقلاب خواهد بود تا از همه ظرفیت‌ها و فرصت‌های اربعین حسینی برای ترویج و گسترش معنویت و اخلاق و ارزش‌های اسلامی به‌عنوان بنیاد و پایه تمدن و جامعه اسلامی بهره بگیریم.


احمدی، بهره‌گیری بیشتر از فضای مجازی در فرهنگ‌سازی و ترویج و بسط معارف اهل‌بیت (ع)، توسعه و ترویج معنویت در جامعه با استفاده از ظرفیت اربعین حسینی و زیارت اهل‌بیت (ع)، تمرکز‌زدایی و تقویت و گسترش فعالیت‌های استانی، استفاده بیشتر از ظرفیت‌های مردمی و نهادهای عمومی و توسعه آموزش با استفاده از فناوری‌های نوین و تولید محصولات چندرسانه‌ای را از جمله اولویت‌های کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در سال آینده برشمرد.


وی اهتمام ویژه به زائران غیرایرانی در تولید محصولات فرهنگی و تبلیغی و آموزشی، گفتمان‌سازی و تولید ادبیات با مشارکت فرهیختگان و نخبگان از طریق همایش‌ها، هم‌اندیشی‌ها و فعالیت‌های علمی و پژوهشی، حمایت از حضور و نقش‌آفرینی اندیشمندان، علما، نخبگان، هنرمندان، اصحاب رسانه و اهل‌قلم، حمایت از برگزاری جشنواره‌ها و سوگواره‌ها و آیین‌های ویژه، حمایت از ابتکارات، نوآوری‌ها و ایده‌پردازی، تقویت و گسترش ارزیابی و نظارت و رصد فعالیت‌های فرهنگی، تبلیغی، پژوهشی و آموزشی، فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی فرهنگ ایثار و مقاومت و استفاده از ظرفیت نخبگان، رسانه‌ها، علما، اصحاب رسانه و سازمان‌های مردم‌نهاد در گسترش و ترویج فرهنگ اربعین حسینی (ع) و معارف اهل‌بیت (ع) در جهان را از دیگر رویکردهای فرهنگی این کمیته دانست.


رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکز اربعین تصریح کرد: بر اساس سیاست‌ها و اسناد بالادستی همانند سیاست‌های ابلاغی شورای سیاست‌گذاری فرهنگی بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و شورای راهبردی ستاد مرکزی اربعین، رویکردهای مصوب تدوین و به اعضای کمیته فرهنگی ارائه تا با دریافت نظرات ایشان در جلسه عمومی کمیته فرهنگی مورد بحث و بررسی و تصویب قرار گیرد و بعد از آن به ستاد فرهنگی اربعین در عراق ارائه شود و با دریافت دیدگاه‌های ستاد، برای تصویب نهایی به ستاد مرکزی اربعین ارائه می‌شود.


وی یادآور شد: نقش کمیته‌های استانی برجسته‌تر و پررنگ خواهد بود. تقویت و حمایت از گروه‌ها و ستادهای مردمی افزایش خواهد یافت و مراکز و نهادهای علمی و پژوهشی و فرهنگی برای پیشبرد امور و تولید ادبیات و انجام کارهای مطالعاتی و پژوهشی با ایجاد سازوکار‌های مناسب و تشکیل شورای علمی فعال‌تر خواهند شد و کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی بیشتر به نقش هماهنگی و تسهیل‌گری و راهبری کلان امور می‌پردازد.


انتهای پیام/4090/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر