مهارت تندخوانی از ملزومات شکست زمان برای دانشجویان است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جهان ما جهان سرعت است و روزبهروز بر این سرعت افزوده میشود برای اینکه ما از کاروان علم و زندگی عقب نمانیم باید با آخرین روشهای دستیابی به دانش آشنا شویم. یکی از این روشها تندخوانی است. برای فراگیری تندخوانی باید با برنامه عملکرد کرد ابتدا باید سرعت عادی را به دست آورد بعد باید دید چقدر لغت در متن موجود است و در چه مدتی میتوان آن را خواند هدف از تندخوانی شکست آن زمان است. در تندخوانی علاقه مهم است باید به کتاب علاقه داشت و همین امر سبب درک خوب فرد و سرعت بالا میشود. تندخوانی نیازمند تمرین عادت دادن چشم، انگیزه خواندن و امکانات زیادتر است.
در تندخوانی باید طوری ورق زد که مکثی در کار نباشد. از روی صفحات باید کاملاً از هم جدا باشند و به هنگام مطالعه با یکدست چشم را هدایت کرد و با دست دیگر با انگشت سبابه از بالای صفحه ورق را برگرداند. محاسبه سرعت در خواندن در تندخوانی عبارت است از ثانیه تعداد کلمات بر زمان خواندن بر حسب ثانیه که سرعت خواندن بر حسب کلمه در دقیقه را مشخص میکند. هدف از تندخوانی دریافت مطالب مهم و چگونگی بیان آنها است.
حرکات چشم و توقفهای آن در مطالعه
حرکات چشم به هنگام خواندن آرام و یکنواخت نیست بلکه مجموعهای از جهش و تثبیتها در عرض صفحه چاپی است. هر جهش بسیار سریع است و در زمان جهش چشم کور است. بیشتر اطلاعات در زمان تثبیت پردازش میشود که بیشتر از ۹۰ درصد کل زمان را به خود اختصاص میدهد نحوه تجهیز و تثبیت چشم روی کلمهها یا گروهی از کلمهها به نحوه استفاده خواننده از مغزش بستگی دارد.
وادار کردن چشم بهسرعت طی بیش از آنچه مغز قادر به درک است موجب اختلال ادراکی میشود، زیرا عامل تعیینکننده در متن به جای فعالیت فیزیکی خواندن نحوه پردازش اطلاعات است که توسط مغز انجام میشود.
این گزارش بخشی از کتاب «شیوههای مطالعه و کتابخوانی به قلم پریسا ایراننژاد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است.
انتهای پیام/4084/ 4122/
انتهای پیام/