صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۲ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
احمدی:

بازارچه مهارت، دانش‌آموزان را با سواد اقتصادی آشنا می‌کند

رئیس مرکز آموزشی سمای کرمانشاه گفت: برگزاری بازارچه مهارت مدارس سما، دانش‌آموزان را از همان ابتدای کودکی با سواد اقتصادی آشنا می‌کند.
کد خبر : 368381

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمانشاه، سیروس احمدی صبح امروز در سومین جشنواره «آیین‌های سرزمین من» که در مرکز آموزشی سمای کرمانشاه برگزار شد با بیان فرهنگ غنی و تمدن دیرینه هزاران ساله ایرانیان، اظهار کرد: در ایران اقوام و مذاهب مختلفی زندگی می‌کنند که هر کدام آیین‌ها و رسوم خاص خود را دارند.


وی با بیان تهاجم فرهنگی و نقشه دشمن برای از بین بردن فرهنگ اصیل ایرانیان افزود: در راستای مقابله با این تهاجم‌ها، سازمان سمای کشور نیز به سهم خود دراین‌باره قدم‌هایی برداشته و سال 95 در بخشنامه‌ای به استان‌ها دستورالعمل برگزاری جشنواره‌هایی با عنوان «آیین‌های سرزمین من» را ابلاغ کرد.


رئیس مرکز آموزشی سمای کرمانشاه، هدف از برگزاری این جشنواره‌ها را حفظ سنت‌ها و آیین‌های کهن جای‌جای سرزمین ایران با نهادینه و علاقه‌مند کردن کودکان به این آداب‌ و رسوم عنوان کرد.


احمدی با بیان اینکه از سه سال گذشته تاکنون جشنواره آیین‌های سرزمین من در کرمانشاه پررنگ‌تر از سایر مراکز سمای کشور برگزار شده است، بیان کرد: در این جشنواره تلاش خود را به‌کار گرفته‌ایم تا کودکان ما به خودباوری برسند و به فرهنگ و سنن کهن دیار خود علاقه‌مند شوند.


وی درباره بازگشایی بازارچه مهارت مدارس سمای کرمانشاه نیز گفت: پنج سال پیش بود که برای نخستین‌ بار بازارچه‌های مهارت دانش‌آموزان مدارس سطح این استان را در پارک‌ها و مناطق پر رفت‌وآمد شهر برپا کردیم؛ با این هدف که عواید آن را صرف کمک به درمان کودکان سرطانی کنیم.


رئیس مرکز آموزشی سمای کرمانشاه عنوان کرد: همه‌ساله با برپایی چنین بازارچه‌هایی بیش از 10 میلیون تومان عواید آن را صرف کمک به درمان کودکان سرطانی استان می‌کنیم.


احمدی تأکید کرد: پس از چند دوره برپایی موفقیت‌آمیز این بازارچه‌ها و تأثیراتی که در شکوفایی خلاقیت دانش‌آموزان داشت، سازمان سمای کشور خواستار الگوگیری سایر مدارس سمای ایران از این اقدام سمای کرمانشاه شد و اکنون چنین بازارچه‌هایی در سراسر کشور برپا می‌شود.


وی یادآور شد: برگزاری بازارچه مهارت مدارس سما علاوه بر اهداف خیرخواهانه، به شکوفایی استعدادها و خلاقیت دانش آموزان کمک کرده و آنها را از همان ابتدای کودکی با سواد اقتصادی آشنا می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نیز در این مراسم با بیان اهداف برگزاری بازارچه مهارت مدارس سما تشریح کرد: در سیستم آموزشی ما، محیط مدارس را در فضایی همگن و با نظم خاص محدود و مربی‌محور کرده‌ایم و از سوی دیگر در دوره دانشجویی همین دانش‌آموزان در فضایی باز و محیط ناهمگن قرار می‌گیرند که پیامدهای خوبی ندارد و نشان از نبود قوت سیستم آموزشی ماست.


محمدرضا حبیبی به مقایسه سیستم آموزشی کشورهای توسعه‌یافته همچون ژاپن و آلمان با سیستم آموزشی ایران پرداخت و توضیح داد: در کشورهای توسعه‌یافته، دانش‌آموزان پیش از ورود به دانشگاه‌ها با مهارت‌های مرتبط با رشته تحصیلی خود آشنا می‌شوند و در دانشگاه تئوری را با مهارت همراه می‌کنند که نتیجه آن نیروهای کارآمد فارغ‌التحصیل است.


وی متذکر شد: در سیستم آموزشی، مدرسه را منحصر به آموزش تئوری‌ها کرده‌ایم، درحالی‌که باید از همین سنین خردسالی، کودکان را با مهارت‌آموزی آشنا کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه تصریح کرد: این امر با نگاه ویژه  دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی به مدارس سما در حال وقوع است و مدارس سما می‌توانند الگویی برای سایر مدارس غیرانتفاعی باشند.


به گزارش آنا، در این مراسم برنامه‌های متنوع و مختلفی از جمله شعرخوانی و حماسه‌سرایی از سوی شاعران برجسته استان کرمانشاه، اجرای گروه باستانی نمایش حماسی با حضور گروه «نقال‌ها»، برگزاری بازهای بومی محلی از جمله بازی پلان، بازی کلاه روانکی و بازی قلان، برپایی نمایشگاه در قالب غرفه ایثار و شهادت، غرفه مشاغل، پوشش‌ها و آداب‌ و رسوم محلی، غرفه غذاهای محلی، برگزاری آیین نوروز باستان با برپایی سفره هفت‌سین و حضور نمادین عمو نوروز و حاجی‌فیروز، برپایی سیاه‌چادرهای محلی و آشنایی با زندگی عشایر، پخش ترخینه و کلوچه‌های محلی(کلانه، بژی) و ... برگزار شد.


در پایان این جشنواره نیز مسابقه غذاهای محلی برگزار و به غذاهای برتر بر اساس معیارهای سنتی جوایز نفیسی اهدا شد. از نکات جالب این جشنواره پوشش محلی همه دانش‌آموزان و انجام مسابقات و بازی‌ها با لباس محلی بود.


انتهای پیام/4078/4121/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر