دلالتهای سفر روحانی به بغداد و به چالش کشیدن تحریمهای آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از رأیالیوم، حسن روحانی با انجام یک سفر تاریخی به عراق، پیامهای متعددی را به طرفهای مختلفی رساند که در ادامه به اهمیت این سفر در چارچوب نکات مشخصی میپردازیم.
موضوع اولی که در خصوص این سفر جالبتوجه بود آن است که بعد از مدت کمی از سفر سریع دونالد ترامپ به پایگاه عین الاسد در استان الانبار انجام شد، تا مقایسهای باشد بین دو سفری که اولی در تاریکی شب و بدون اطلاع قبلی به مسئولان عراقی انجام گرفت و دومی، در روشنی روز و با اطلاع قبلی مسئولان عراقی اتفاق افتاد.
همچنین سفر روحانی به عراق پس از سفر بشار اسد به تهران و اشاره او به آخرین تحولات میدانی و سیاسی در دو سطح منطقهای و بینالمللی و به دنبال سفر وزیر خارجه ایران به لبنان، با وجود تلاشهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان برای بر هم زدن امنیت و استقرار منطقه و سوریه انجام شد و سفر بشار اسد آرزوهای آمریکا و همپیمانان منطقهایاش را با شکست مواجه کرد.
در پی این سفر، ائتلاف استراتژیک بین ایران و عراق قویتر و مستحکمتر از گذشته شده و میتواند با هر تهدید منطقهای و بینالمللی مقابله کند. علاوه بر اینکه توافقهای امضاشده بین دو کشور که جهشی در روابط بین بغداد و تهران خوانده میشود و شامل زمینههای انرژی، حملونقل، کشاورزی، صنعت و بهداشت است، بر این واقعیت تأکید میکند.
گفتنی است که در این سفر بار دیگر شکست سیاستهای آمریکا از جمله تحریمهای بیرحمانه واشنگتن علیه ایران و تلاشهای آمریکاییها برای به عزلت کشاندن این کشور آشکار شد
لازم به ذکر است که سفر روحانی به بغداد در زمانی اتفاق افتاد که آمریکا برای محدود کردن نفوذ تهران در منطقه و جلوگیری از فعالیتهای سیاسی و تجاری آن از طریق وارد کردن فشارهای اقتصادی و سیاسی به ایران تلاش گستردهای به کار بسته است؛ در حالی که این سفر و نتایج مشخص آن ثابت کرد که قدرت ایران و نفوذ منطقهایاش بیش از آن است که یک قدرت خارج از منطقه بتواند محدودیتی برای آن وضع کند.
از سوی دیگر سفر روحانی پس از نشست آمریکایی-صهیونیستی ورشو انجام شده و نشان داد که اتحاد بین اعضای محور مقاومت قویتر و باصلابتتر از آن است که اینگونه تلاشها بتواند باعث فروپاشی آن شود و از این زاویه میتوان گفت که تلاشهای آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ فایدهای نداشته است؛ چرا که منطقه شاهد تحولات بزرگی است که از آن جمله میتوان به پیروزی جبهه مقاومت در عراق، سوریه، لبنان و یمن و پایداری این محور در برابر سیاستها و نقشههای آمریکا از طریق بهکارگیری گروههای تکفیری و تروریستی مانند داعش اشاره کرد.
بار دیگر نیز شاهد شکست سیاستهای عربستان در منطقه و بهویژه در مورد لبنان و عراق بودیم، به این دلیل که ایران با این سفر اعلام کرد آماده همکاری در تمام سطوح با تمام احزاب سیاسی و دینی و طایفهای عراق است؛ درست برخلاف ریاض که از موضع بالایی به عراق نظر دارد.
همچنین واشنگتن فشارهای شدیدی به دولت عراق وارد میکند تا با تحریمهای ایران همراهی کند، اما بغداد مخالف این تحریمهاست؛ این در حالی است که اغلب دولتهای منطقهای و بینالمللی دیگر، گوشبهفرمان آمریکا هستند.
در پایان باید گفت سفر روحانی به عراق در زمانی انجام شد که اکثر رسانههای غربی، عربی و عبری، جنگ رسانهای و روانی علیه تهران آغاز کرده و در این شرایط ایران یکبار دیگر قدرت منطقهای خود را به همه نشان داد.
انتهای پیام/4095/4071/پ
انتهای پیام/