صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۰۰ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۷
نیما پوریعقوب*

کرسی‌های آزاداندیشی محلی برای حل مقتضیات جامعه است

کرسی‌های آزاداندیشی محلی برای گفتمان‌سازی است که منتج به تغییر وضع موجود و اصلاح ساختارهای مخروب شود.
کد خبر : 367939

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تشکل‌های دانشجویی فارغ از فعالیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اجرایی و روزمره که ممکن است نقش آفرینی‌های معهود جریان دانشجویی در آن فراموش شود، باید توجه بیشتری به حرکت‌های اندیشه‌ای و فکری داشته باشند، قشر نخبگانی جامعه که بدون تردید متشکل از دانشجویان متعهد و مومن هستند باید گامی رو به جلو در جهت تبیین مواضع انقلابی بردارند، بسط و گسترش این مهم در بین دانشجویان با ارائه الگوی آزاد اندیشی اتفاق خواهد افتاد. 


طرح دغدغه آزاداندیشی در دانشگاه‌ها توسط رهبر انقلاب ایجاد شد، کلیدی‌ترین جمله معظم‌له در باب آزادی فکری است، مبنی بر اینکه «آنی که کمک می‌کند به پیشرفت کشور آزادی واقعی فکرهاست».


این مقوله در جوامعی خطرناک به نظر می‌رسد که در مبانی سیاسی و دینی خود شک دارند اما اسلام و پایه‌های انقلاب اسلامی آن‌قدر مستحکم و حق هستند که چنین گزاره‌ای به اذهان خطور نمی‌کند، در صورتی‌که منطق و آرایش لازم در تضارب آرا اتخاذ شود.


پویایی و پیشرفت مباحث کلامی و فلسفی در سایه فرهنگ مباحثه و جدل در حوزه‌های علمیه رخ داده است و این نمونه موفق باید در سطح عمومی دانشگاه‌ها نیز عملیاتی شود. نیاز روز افزون تضارب آرا و گفت و شنود در دانشگاه‌ها حس می‌شود.


موضوعاتیاز جمله برآیند علم و پژوهش، عدالت اجتماعی، مسائل و مشکلات اقتصادی  نیز متوجه دانشگاهیان است که باید درصدد رفع آن‌ها اهتمام کافی داشته باشند.


عدالت‌‌‌‌خواهی که یکی از رسالت‌های جریان دانشجویی است باید در بخش‌های تخصصی‌تر پیگیری شود و با خروجی راهبردی همراه باشد. این ویژگی دانشجو است که با روحیه عدالت‌طلبی و دانش‌های اندوخته خود مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را حل کند. گفتمان‌سازی که منتج به تغییر وضع موجود و اصلاح ساختارهای مخروب می‌شود از جمله آثار آن است.


کرسی‌های آزاداندیشی محلی ناب برای حل این‌گونه مقتضیات جامعه می‌باشد. به‌طور مثال در مورد آزادی اجتماعی که در بستر دین مبین اسلام می‌تواند به اوج خود برسد و امکان این فراهم آورده شود که این فریضه دینی به جهان صادر شود.


اشاعه اندیشه‌های اسلامی در برگیرنده تمامی نیازهای مادی و معنوی بشر است و این نیاز روند تمدن‌سازی انقلاب اسلامی در آینده است.


مدیریت این تحول عظیم وظیفه نخبگان فکری و فرهنگی  جامعه و حوزه و دانشگاه است و با پیگیری مجدانه سازوکارهای آزاد اندیشی عملیاتی خواهد شد.


* دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق


انتهای پیام/4116/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر