صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۷
خسروپناه تأکید کرد:

نقش آموزش پژوهش‌محور کاربردی‌ در ارتقای نظریه‌پردازی

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی کاربردی‌شدن آموزش پژوهش‌محور را در ارتقای نظریه‌پردازی مؤثر دانست.
کد خبر : 367871

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قم، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه ظهر امروز در همایش آشنایی با کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره که با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم در این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: ساختار دانشگاه‌های ما آموزشی است؛ بنابراین اگر آموزش پژوهش‌محور کاربردی شود، نظریه‌پردازی ارتقا پیدا می‌کند.


وی افزود: اگر نگاه ما به دانشگاه‌ها، پژوهش‌هایی کاربردی، ناظر به نیازهای جامعه و ساختار آموزشی پژوهش‌محور، کاربردی شود خود به خود زمینه را برای نظریه‌پردازی فراهم کرده‌ایم.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از اینکه در دانشگاه‌ها نظریه‌پردازی کم اتفاق می‌افتد، گفت: باید به این پرسش پاسخ دهیم که چرا در دانشگاه‌ها نظریه‌پردازی بسیار کم اتفاق می‌افتد و استادان بیشتر مدرس هستند تا نظریه‌پرداز؛ زیرا بسیاری از استادان مقاله می‌نویسند، پژوهشگری هم می‌کنند؛ ولی به نظریه‌پردازی اهمیت نمی‌دهند.


خسروپناه افزود: نباید وقت استادان دانشگاه فقط برای آموزش در نظر گرفته شود و باید طوری برنامه‌ریزی شود تا یکی از وظایف استادان دانشگاه پژوهش‌های کاربردی باشد.


وی گفت: باید بدانیم چگونه سیستم آموزشی ما پیش برود تا بخشی از نظریه‌پردازی‌ها به‌صورت ساختارمند تحقق پیدا کند.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: برخی معتقدند نظریه تولید می‌شود و برخی معتقد به کشف نظریه هستند؛ بنابراین استادان باید نسبت به تولید و یا کشف نظریه‌ها تلاش کنند.



وی با تأکید بر برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی در دانشگاه‌ها گفت: باید هر استادی در سال یک کرسی نظریه‌پردازی ساختارمند برگزار کند.


خسروپناه با اشاره به موقعیت دانشگاه آزاد اسلامی قم بین دانشگاه‌های دیگر استان‌ها افزود: دانشگاه آزاد اسلامی قم به لحاظ همجواری با حوزه‌های علمیه و ظرفیت‌های عظیم علمی-فرهنگی این استان لازم است علاوه بر برگزاری کرسی‌های ترویجی در راستای برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی تخصصی تلاش کند.


به گزارش آنا،‌ همایش آشنایی با کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره با محور آشنایی با دبیرخانه هیئت حمایت، اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بسط و ترویج نظریه‌پردازی، معرفی انواع کرسی‌های تخصصی و چگونگی نظریه‌پردازی در علوم انسانی و معارف دینی با حضور حجت‌الاسلام  حسن خیری رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی قم و جمعی از اعضای هیئت علمی و صاحبنظران حوزه علوم انسانی در این واحد دانشگاهی برگزار شد.



در ابتدای این دیدار سیف‌الله فضل‌اللهی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم گزارشی از فعالیت‌های این واحد دانشگاهی متبوع خود در برگزاری کرسی‌های ترویجی ارائه کرد.


انتهای پیام/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر