نقشآفرینی ایران و عراق در اختلافات کشورهای منطقه
ابوالفضل حسنبیگی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اهمیت سفر حجتالاسلام والمسلمین روحانی به عراق اظهار کرد: توجه به ارتباطاتی تاریخی ایران و عراق نشان میدهد هرگاه این دو کشور به یکدیگر نزدیک میشدند، بلوک شرق و غرب جنگی را میان دو کشور شعلهور میکردند تا از این ارتباطات جلوگیری کنند.
وی اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تمام تلاش خود را برای نزدیکی با ملت عراق بهکار گرفت، اما در آن مقطع هم آمریکاییها صدام را فریب دادند و هشت جنگ تحمیلی بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شد.
ارتباط اقتصادی ایران و عراق از صدر اسلام
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بعد از نابودی صدام ارتباط میان دو ملت برادرانه شد و در ابعاد مختلف با یکدیگر همگرایی داشتیم، تصریح کرد: اکثریت جمعیت در دو ملت شیعه هستند و وجود ائمه اطهار و عتبات در دو کشور از نقاط مشترکی است که تمایل به برقراری ارتباط میان دو ملت را افزایش میدهد. همچنین ارتباط اقتصادی دو کشور ایران و عراق از صدر اسلام در جریان بوده است.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سفر رئیسجمهور کشورمان به عراق در شرایط کنونی از چند جهت حائز اهمیت است، گفت: دو کشور مسلمان ایران و عراق همواره ارتباطات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با یکدیگر داشتهاند به همین دلیل در مقطعی که داعش به عراق حمله کرد، ارتباطات راهبردی، امنیتی و نظامی هم میان دو کشور تقویت شد و شاهدیم که ملت و دولتهای دو کشور کنار یکدیگر به مقابله با تروریستها پرداختند و در بیرون راندن آمریکاییها از عراق با یکدیگر همکاری کردند.
حضور ایران کنار عراق و سوریه در جنگ علیه داعش
حسنبیگی با بیان اینکه حضور ایران در کنار مردم سوریه و عراق در جنگ با داعش ارتباط این سه کشور را تقویت کرد، گفت: در سایه ایستادگی در برابر تروریستها، مقاومت گسترش پیدا کرد و امروز جبهه مقاومت در منطقه حرف اول را میزند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: کشورهای منطقه امروز به قدرت جمهوری اسلامی در بعد نظامی و دفاعی دلگرم هستند. چرا که ایران کشوری است که در بعد ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک در منطقه جایگاه نخست را داراست و میتواند یاور ملتهای مظلوم باشد. همچنین با از بین رفتن داعش، آمریکاییها دیگر جایی در منطقه ندارند و این کشورهای مقاومت هستند که حرف اول را میزنند و درباره مسائل منطقه خود تصمیم میگیرند.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توانمندی ایران و عراق در بعد انرژی اظهار کرد: دو کشور ایران و عراق در بعد انرژی جایگاه دوم و سوم بینالملل را دارند و میتواند در این زمینه نقش ایفا کنند.
بهرهگیری محور مقاومت از هزینه هفت تریلیون دلاری آمریکا در منطقه
وی با تأکید بر اینکه سفر رئیس جمهور ایران به عراق حساسیت کشورهای بیگانه بهخصوص کشورهای بلوک غرب را برانگیخته است، گفت: مقامهای آمریکایی چندی است مورد نقد مردم و نخبگانشان قرار گرفتهاند که آمریکا هفت تریلیون دلار در عراق و افغانستان هزینه کرده است، اما امروز بهره این هزینه کرد را مقاومت میبرد.
حسنبیگی با بیان اینکه عراق بعد از صدام و داعش نیاز به بازسازی دارد و ایران هم از امکانات بالایی برخوردار است که میتواند در بازسازی عراق کمک کند، تصریح کرد: امروز مردم و مقامهای عراقی دست همیاری و نیاز به سمت جمهوری اسلامی ایران دراز کردهاند. از سوی دیگر اختلافات کوچکی که میان کشورهای اسلامی بهوجود آمده با نقشآفرینی و همراهی دو کشور ایران و عراق میتواند حل و فصل شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به سفر اخیر رئیس جمهور سوریه به ایران و اهمیت بازسازی سوریه ایران و عراق میتوانند در این زمینه مؤثر باشند و اجازه ندهند، بیگانگان تحت عنوان بازسازی، مجدداً در منطقه جای پا باز کنند و در نمای رحمت خنجر بر شکم مردم این کشورها بزنند.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/