صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۲ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۴
رئیس انجمن راینولوژی ایران در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

درمان نشدن شکستگی تیغه بینی، سلول‌های غضروفی را می‌کّشد

رئیس انجمن راینولوژی ایران شکستگی بینی را یکی از حوادث شایع در کودکان دانست و گفت: اگر شکستگی تیغه بینی به مدت 3 روز باقی بماند، منجر به از بین رفتن سلول‌های غضروفی بینی و ایجاد بدشکلی‌هایی در آن می‌شود.
کد خبر : 36695

دکتر محسن نراقی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره شکستگی بینی کودکان، گفت: شکستگی بینی از شایع‌ترین شکستگی استخوان در کودکان است زیرا استخوان‌های بینی نازک بوده و از سطح صورت برجسته‌ترند.


این جراح و متخصص گوش، حلق و بینی، افزود: در کودکان به علت اندازه کوچک استخوان بینی، تورم طولانی بعد از ضربه و نیز عدم همکاری کودک در لمس دقیق، در بسیاری از موارد شکستگی‌های بینی مورد غفلت قرار می‌گیرد و تنها پس از پدیدار شدن بدشکلی‌های ظاهری بینی خود را نشان می‌دهند.


وی یکی از عوارض شکستگی بینی در کودکان را شکستگی تیغه بینی یا خون مردگی در تیغه بینی دانست و گفت: وارد شدن ضربه به بینی موجب ایجاد لخته خون در بینی و ایجاد خون مردگی می‌شود که نیاز به درمان فوری و اورژانسی دارد، بنابراین معاینه تیغه بینی از کودکانی که دچار شکستگی بینی شده‌اند بسیار ضروری و مهم است.


رئیس انجمن راینولوژی ایران، افزود: اگر شکستگی تیغه بینی به مدت 3 روز باقی بماند منجر به از بین رفتن سلول‌های غضروفی بینی و ایجاد بدشکلی‌هایی در آن می‌شود به گونه‌ای که استخوان بینی فرورفته می‌شود که اصطلاحا به آن بینی «زینی» شکل می‌گویند.


نراقی عنوان کرد: شکستگی بینی در کودکان بیشتر به دلیل تصادف، ضربه به صورت، ترومای ورزشی و غیره ایجاد می‌شود که با علائمی مانند تورم بینی و کبودی زیر چشم همراه است و به دلیل اینکه استخوان بینی کوچک است، انحراف و کج شدن بینی به سرعت مشخص نمی‌شود.


وی با تاکید براینکه شکستگی بینی باید ظرف یک هفته اول جا انداخته شود، اظهار کرد: روز پنجم و هفتم بهترین زمان برای جااندازی بینی است و این اقدام با بیهوشی کامل کودک انجام می‌شود تا بتوان کار را با دقت بیشتری انجام داد.


رئیس انجمن راینولوژی ایران، اضافه کرد: بعد از جا اندازی بینی ممکن است، بدشکلی‌هایی در بینی کودک رخ دهد. بنابراین جا اندازی بینی به معنای صد در صدی درمان نیست اما می‌تواند از بروز ناهنجاری و بدشکلی‌هایی که به مرور زمان ایجاد می‌شود پیشگیری کند تا این بدشکلی‌ها به صورت وخیم صورت نگیرد.


انتهای پیام/

برچسب ها: راینولوژی
ارسال نظر