صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۸ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۷

اسپانسر‌ها دارند تلویزیون را می‌خورند

تلویزیون را که روشن می‌کنی، هُرم برنامه‌هایی که در آن‌ها جای پای «سود و زیان» دیده می‌شود، صورتت را می‌سوزاند! محتوای هر برنامه‌ای، فقط بهانه‌ای برای تبلیغ است.
کد خبر : 366790

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دیر نیست که روی یقه کت حیاتی، دیرپا‌ترین گوینده با پرستیژ اخبار رسانه ملی هم برند یک اسپانسر نصب شود. این چنین تلویزیونی دیگر دانشگاه نیست، فروشگاه است. حالا معاون سیمای رسانه ملی می‌گوید دولت که پول نمی‌دهد و اگر صدا‌و‌سیما مقاومت نمی‌کرد، اسپانسر‌ها می‌خواستند میدان را بیشتر از این در اختیار بگیرند. معاون سیما روز گذشته در نشست رسانه‌ای اعلام برنامه‌های نوروز ۹۸ تلویزیون، در پاسخ به سؤال «جوان» درباره عملکرد اسپانسر‌ها در برنامه‌های تلویزیونی، به شدت از رفتار حامیان مالی برنامه‌های تلویزیونی انتقاد کرد و نداشتن بودجه مناسب را عاملی برای مداخله اسپانسر‌ها در ساخت برنامه‌ها دانست.


اسپانسر‌های مشکل‌ساز 


میرباقری که سال گذشته قول داده بود حضور اسپانسر‌ها در تلویزیون ضابطه‌مند شود، در پاسخ به «جوان» که چرا هنوز اسپانسر‌ها در تلویزیون حرف آخر را می‌زنند، گفت: «اسپانسر‌ها به عنوان بازیگران اصلی میدان، گرفتاری زیادی برای ما ایجاد کرده‌اند و به هر میزان حضورشان بیشتر شود کار غیرحرفه‌ای‌تر می‌شود.»


وی ادامه داد: «متأسفانه حمایت‌هایی که دولت باید از نظر بودجه‌ای بکند بسیار ضعیف است و به نیمی از بودجه ما پاسخ نمی‌دهد، پس ما مجبوریم نیمی از بودجه خود را از منابع غیردولتی به دست بیاوریم. به نظر ما دولت و مجلس باید در یک جلسه بنشینند و با ما تصمیم‌گیری کنند و اگر این اتفاق نیفتد بحث مداخله اسپانسر‌ها بیشتر خواهد شد. ما شاکی درجه یک این معضل هستیم. متأسفانه مداخله‌گر‌های برخی اسپانسر‌ها باعث می‌شوند به کار ما لطمه بخورد. ما به صورت جدی در حال مقاومت هستیم و اگر مقاومت نبود این مداخلات بیشتر از سوی اسپانسر‌ها صورت می‌گرفت.»


وی در پاسخ به سؤال دیگر «جوان» درباره شایعه نقش داشتن برنامه «برنده باش» در جابه جایی آرا گفت: «می‌توان حدس زد مشکل از کجاست ولی، چون به طور مشخص اعلام نشده ما هم چیزی بیان نمی‌کنیم، با این حال اگر پیگیری جدی ما نبود مشکلات بیشتری رخ می‌داد.»


حضور کلاه قرمزی، خندوانه و دورهمی در نوروز


بازگشت برنامه‌های پرطرفدار تلویزیون در نوروز ۹۸، یکی از بخش‌های مهم نشست خبری معاون سیما بود. میرباقری درباره پخش مجموعه کلاه‌قرمزی در نوروز گفت: «از حدود شش ماه پیش، گروهی را مسئول مذاکره با تیم سازنده کلاه قرمزی کردم. آن زمان به دلیل بیماری برخی از عوامل اصلی برنامه تولید انجام نشد. از حدود دو هفته پیش دوباره مذاکره آغاز شد و آن‌ها قول داده‌اند تا کلاه قرمزی را به نوروز ۹۸ برسانند.» 


وی با بیان اینکه مذاکره برای تولید کلاه قرمزی فراتر از نوروز بوده است، بیان داشت: «قرار شده تا ۴۰ قسمت کلاه قرمزی تولید شود تا در اعیاد طول سال نیز استفاده شود.» میرباقری در ادامه به پخش قسمت‌های جدید برنامه دورهمی و خندوانه در ایام نوروز اشاره کرد و گفت: «در نوروز ۹۸، دو روز هفته دورهمی و پنج روز خندوانه را داریم.» وی ادامه داد: «بنا شده از نوروز تا رمضان برنامه دورهمی روی آنتن برود و خندوانه بعد از محرم و صفر دوباره پخش شود.»


مقصر هرکس باشد معرفی‌اش می‌کنیم


یکی از مباحث اصلی مطرح شده در نشست معاون سیما، جابه جایی در آرای جشنواره جام‌جم بود. میرباقری قاطعانه از برخورد رسانه ملی با مسببان این اتفاق خبر داد و گفت: «شب جمعه در جشنواره جام جم دستکاری و اختلالی به وجود آمد که همه فهمیدند. خود ما قبل از اینکه فرد دیگری وارد این عرصه شود، وارد شدیم و برای صیانت از آرا مراقبت‌های لازم انجام گرفت، بعد که مطمئن شدیم حرکت بیرونی صورت گرفته است به طور کامل آرا را متوقف کردیم. به ما گفتند قانونی به نام تجارت در کشور وجود دارد که دولت بر آن ناظر است.» وی افزود: «حالا وزارت ارتباطات می‌گوید نظارت بر این‌ها بر عهده بخش دیگری از دولت است در حالی که ما دولت را یکپارچه می‌بینیم.


آنچه مهم است اینکه ما به محض فهمیدن مسئله اقدامات لازم را انجام دادیم، الان حوزه‌های امنیتی کشور نتایج را به ما نداده‌اند، هر کجا این تخلف صورت گرفته باشد فرقی نمی‌کند، مربوط به کجا باشد به سرعت اعلام می‌کنیم.» ادعای میرباقری درباره تخلف جابه‌جایی آرا که مربوط به شب جمعه است در حالی مطرح می‌شود که چند روز پیش وزیر ارتباطات با نشان دادن نمودار آرای جشنواره جام جم تأکید کرد ایجاد اختلال در سیستم رأی‌گیری از چند روز جلوتر از روز جمعه انجام شده است.


«پایتخت» برای رمضان ساخته می‌شود


معاون سیما درباره ساخت پایتخت برای نوروز، گفت: «مرحوم خشایار الوند نیمی از فیلمنامه را نوشته بود و قرار بود ۱۵ اسفند کلید بخورد، همه علاقه‌مند بودیم که این کار ساخته شود و سیروس الوند هم درخواست کرد برای امسال ساخته شود، اما عوامل اعلام کردند که حال روحیشان خوب نیست و قصه هم کامل نیست. دوستان قبلا هم تمایل به ساخت اثر سینمایی داشتند که مانعی ندارد، اما این فیلمنامه تک قسمتی بود و یک طرح دیگر ساخت سریال برای تعطیلات پایان ماه رمضان است که در چهار قسمت تولید شود.»


تلویزیون بدون اسپانسر دیگر سریال ویژه نمی‌سازد


مرتضی میرباقری با اشاره به کلید خوردن ساخت سریال‌های الف. ویژه در تلویزیون، بیان داشت: «صنعت سریال‌سازی ما که سال‌ها دچار رکود شده بود، در سال گذشته احیا شد. در این میان می‌توان به دو ثمره بزرگ اشاره کرد؛ سریال «سلمان» بعد از ۲۰ سال کلید خورد و همچنین پیش‌تولید «موسی» بعد از ۱۰ سال انجام شد.»


میرباقری ادامه داد: «این سریال‌ها تراز سریال‌سازی ایران را بالا خواهد برد و در سطح سریال‌سازی جهانی قرار خواهد گرفت.» وی در ادامه به هزینه‌های ساخت سریال در تلویزیون اشاره کرد و گفت: «ما سریال‌های عمومی داریم که با نرخ متوسط یعنی میانگین هر دقیقه حدود ۴ تا ۵ میلیون ساخته می‌شود، اما سریال‌هایی مثل «سلمان» هر دقیقه‌اش چند ۱۰ میلیون نیاز دارد و اگر ما بخواهیم هر سال سریال الف. ویژه بسازیم، کل معاونت‌ها باید تعطیل شود.»


میرباقری تصریح کرد: «اکنون دو سریال «سلمان» و «موسی» چند صد میلیارد هزینه دارد، بنابراین شاید دیگر نتوان سریال الف. ویژه تا سال‌های آینده ساخت، اما می‌توان در ردیف سریال‌های الف. فاخر پروژه‌ای را ساخت.»


معاون سیما تأکید کرد: «سریال‌های الف. ویژه را دیگر بدون حضور اسپانسر‌های مطمئن نمی‌توان ساخت، اما سریال‌های الف. فاخر را می‌توانیم بسازیم و آن‌ها را در دستور کار خود قرار دادیم. به این ترتیب فیلمنامه سریال فاخر خواجه نصیرالدین طوسی تمام شده و به زودی وارد پیش‌تولید آن خواهیم شد. همچنین در مورد سریال‌های شهید باکری، همت، بعد از شهادت امام رضا (ع) تا غیبت کبری در این مقطع تحقیق کرده‌ایم. علاوه بر این موارد ارتش برای سریال صیاد شیرازی اعلام آمادگی کرده است.» برنامه‌های نوروز ۹۸ تلویزیون از روز میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر آغاز می‌شود و شبکه‌های یک، ۲ و ۳ ویژه‌برنامه‌های لحظه تحویل سال خواهند داشت.


منبع: روزنامه جوان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر