صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۱۰ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
از بلوف تا واقعیت؛

بلندپروازی‌های شاهزاده سعودی برای تبدیل‌شدن به قدرت اتمی در منطقه

دیدار مشاور ارشد رئیس‌جمهور آمریکا با ولیعهد عربستان در ریاض، بی‌گمان زمینه‌ساز بلندپروازی‌های شاهزاده سعودی برای تبدیل‌شدن به یک قدرت اتمی در منطقه بوده است.
کد خبر : 366406

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، چند سالی است که سعودی‌ها تلاش می‌کنند تا به هر قیمتی شده، خود را به سمت هسته‌ای شدن نزدیکتر کنند و در همین راستا با کشورهای مختلفی از جمله آمریکا برای راه‌اندازی برنامه هسته‌ای خود مذاکره کرده‌اند. این در حالی است که کارشناسان و سیاستمداران غربی نسبت به هرگونه تلاش عربستان برای هسته‌ای شدن هشدار داده‌اند.


 وب‌سایت خبری-تحلیلی «الجزیره» در گزارشی با اشاره به دیدار «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ با محمد بن سلمان در ریاض می‌نویسد: این دیدار برای اولین بار پس از قتل روزنامه‌نگار سعودی-آمریکایی واشنگتن‌پست تنها به دلیل بررسی روند صلح در غرب آسیا نبوده است. این دیدار بر افزایش همکاری‌ها بین ریاض و واشنگتن و نیز طرح صلح در غرب آسیا تمرکز داشت.


این سایت تحلیلی ادامه می‌دهد که باید موضوع مهم‌تری از طرح صلح در جریان باشد. در واقع تلاش ترامپ برای هسته‌ای کردن عربستان، ریشه در منافع تجارت با سعودی‌ها و نیز تصویب رژیم صهیونیستی دارد.کوشنر با دو نگرانی در جیب بزرگ محمد بن سلمان می‌نگریست. وی به دنبال دستاوردهای مالی شخصی و تأیید محمد بن سلمان برای ادامه کمک به صهیونیست‌ها برای غارت باقی‌مانده فلسطین اشغالی بود.


«الجزیره» ادامه داد که محمد بن سلمان هم دو هدف را در این دیدار دنبال می‌کرد که یکی درخواست کمک برای مواجهه با ایران و رساندن خودش به‌عنوان قدرت مطلقه نه‌ تنها در عربستان، بلکه در تمام جهان عرب و اسلام بود.


محمد بن سلمان بدون شک به دنبال سلاح اتمی است



الجزیره تصریح کرد که قتل‌عام مردان، زنان و کودکان بی‌گناه در یمن و قصابی جمال خاشفجی اولین گل‌های بهار رؤیایی سعودی محمد بن سلمان بودند. اکنون ولیعهد سعودی مشتاقانه می‌خواهد به‌ سوی هسته‌ای شدن حرکت کند و دولت ترامپ هم بیش‌ از حد در این راستا عزم و اراده نشان می‌دهد.


وب‌سایت قطری ادامه داد: اخیراً «نیویورک‌تایمز» در مقاله‌ای  نوشت که دولت ترامپ به دنبال انعقاد قراردادی با عربستان است تا بخش انرژی هسته‌ای این کشور را توسعه دهد.


«واشنگتن‌پست» نیز در همین زمینه گزارش داد: «با محکم کردن قراردادی 80 میلیارد دلاری برای فروش نیروگاه‌های هسته‌ای، دولت ترامپ دانش پیشرفته و مواد حساسی را در اختیار محمد بن سلمان قرار خواهد داد. محمد بن سلمان هم تصریح کرده که وی در نهایت درخواست دسترسی به سلاح هسته‌ای برای مواجهه با ایران را اعلام کند و اصلاً برای نگرانی‌های دیگر کشورهای جهان اهمیتی قائل نشده است.»


داماد ترامپ برای فرار از ورشکستی چشم به منافع هسته‌ای کردن ریاض دوخته است


 


«الجزیره» ادامه داد: کوشنر که در خط مقدم تلاش‌های آمریکا برای هسته‌ای کردن عربستان است، به دنبال منافع بیشتر است. او به‌ تازگی شرکت انبوه‌سازی خود در نیویورک را از ورشکستگی نجات داده و حالا تمایل دارد با تجارت فروش راکتور هسته‌ای به عربستان روی آورد.


«الجزیره» افزود که البته سیستم امنیتی آمریکا از اعمال امنیتی کوشنر نگران است اما هر بار با حمایت دونالد ترامپ که پدر همسرش است، از تلاش کوشنر برای هسته‌ای کردن عربستان جلوگیری نمی‌شود.


رسانه‌های آمریکا به‌اشتباه صهیونیست‌ها را مخالف هسته‌ای شدن عربستان می‌انگارند



«الجزیره» ادامه داد که برای نمایان کردن این واقعیت نگران‌کننده رسانه‌های آمریکا دو تصور اشتباه را بیان کرده‌اند: اول اینکه معاهده هسته‌ای با عربستان تا حدی با منافع رهبران رژیم صهیونیستی مخالفت دارد و دوم اینکه این معاهده نتیجه نوعی گیرافتادن سرمایه‌های کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس در آمریکا است.


«الجزیره» افزود که «نیویورک‌تایمز» اخیراً در مقاله‌ای به قلم «نیکلاس کریستف» گزارش می‌دهد که سؤالات بی‌جواب زیادی در خصوص نقش واشنگتن در هسته‌ای کردن عربستان وجود دارد، اما، کریستف به‌ اشتباه مدعی می‌شود که تل‌آویو مخالف هسته‌ای شدن عربستان است.


وی ادامه می‌دهد شواهد نشان می‌دهند که داماد ترامپ که موتور محرک طرح صلح در غرب آسیا است و در قالب طرح مذکور تمام تلاشش را به کار گرفته تا فلسطینی‌ها از تمامی حقوق حقه خود محروم بمانند و نیز تلاش می‌کند که اشغال فلسطین قانونی شود، ممکن نیست به دنبال عملی کردن سیاستی باشد که با منافع تل‌آویو در تضاد باشد.


وی ادامه داد مشخص است که خانواده کوشنر تنها به دلیل منافع مالی فراوان و حمایت از شهرک‌سازی در کرانه باختری در تل‌آویو نیستند بلکه آن‌ها رابطه خیلی نزدیکی با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر صهیونیست دارند.


تل‌آویو که ترامپ را مجبور به خروج از برجام کرد چرا با ریاض کاری ندارد؟



«الجزیره» ادامه می‌دهد: «حال یک سؤال مطرح می‌شود: اگر تل‌آویو توانسته ترامپ را متقاعد کند تا از توافق هسته‌ای با ایران خارج شود، چگونه نمی‌تواند آمریکا را مجاب کند که به هسته‌ای کردن عربستان خاتمه دهد؟ چه چیزی باعث شده که نتانیاهو دوباره تصویری در دست نگرفته و از سازمان ملل درخواست نمی‌کند که جلوی دستیابی ریاض به بمب اتمی را بگیرد؟»


در همین خصوص «اسپوتنیک» در گزارشی به نقل از «بی.بی.سی» در ماه گذشته تصریح کرد: مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید که دولت دونالد ترامپ تلاش کرده بدون توجه به ملاحظات حقوقی و امنیتی هر چه سریع‌تر به عربستان فناوری بسیار حساس و پیشرفته هسته‌ای بدهد. این گزارش همچنین از مخفی بودن تعاملات دولت آقای ترامپ با عربستان سعودی اظهار نگرانی کرده است.


«الایجا کامینگز»، رئیس کمیسیون نظارت مجلس نمایندگان آمریکا، هشدار داده که انتقال این فناوری می‌تواند به اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و بی‌ثباتی در خاورمیانه منجر شود. بنابراین گزارش انتقال این فناوری بدون در نظر گرفتن مسائل امنیتی می‌تواند تهدیدی برای آمریکا نیز باشد.


در این گزارش آمده که شرکت‌های خصوصی که در تماس نزدیک با آقای ترامپ و دولتش هستند، با توجه به درآمد چند میلیارد دلاری ناشی از ساخت و راه‌اندازی این فناوری، فشار زیادی برای انتقال آن به دولت آمریکا وارد می‌کنند.


به نقل از این گزارش حتماً ممکن است برای تحقق این امر، مسیر قانونی دور زده شود.


«مایکل فلین»، مشاور سابق امنیت ملی در دولت دونالد ترامپ ازجمله افراد کلیدی در اجرای این طرح است.


انتهای پیام/4124/4071/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر