صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۲ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
در سلسله نشست‏‌های بزم اندیشه؛

باقری: منظور رهبرانقلاب از جوان‏گرایی جوان تراز انقلاب اسلامی است

سومین جلسه نشست‌‏های بزم اندیشه با موضوع تحلیل و ایده‌پردازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نقش جوانان در تحقق گام دوم در مجتمع دانشجویی امام رضا(ع) برگزار شد.
کد خبر : 366318

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیانیه‌ «گام دوم انقلاب» که رهبر معظم انقلاب اسلامی در آن  به تبیین ویژگی‌های مسیر پرافتخار پیموده‌شده در چهل سال گذشته و برکات خیره‌کننده انقلاب اسلامی در رساندن ایران عزیز به جایگاه شایسته ملت پرداختند تأکید می‌کنند که برای رسیدن به قله آرمان‌های انقلاب باید مسئولان و جوانان را همگام کنیم تا بتوانیم عدالت، مبارزه با فساد، سبک زندگی ایرانی اسلامی، اقتصاد و عزت ملی خود را ارتقا دهیم و این امر نیازمند بهره‌گیری از علم، پژوهش و معنویت است.


همچنین مخاطب این بیانیه جمعیت 40 میلیون نفری جوانان کشور است که به دلیل ظرفیت‌ها، توان و انرژی زیاد، مسئولیت اصلی در تحقق اهداف این بیانیه را بر دوش دارند.


در این راستا مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی  سلسله نشست‌های بزم اندیشه با موضوع تحلیل و ایده‌پردازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را در مجتمع دانشجویی امام رضا(ع) راه‌اندازی کرد که در این نشست جمعی از فعالان اجتماعی کشور و استان ابعاد مختلف این بیانیه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.


سومین گام این نشست بعد از گذشت دو روز در همین مکان برگزار شد و این بار مؤسسه جوانان از مسعود معینی‌پور مدیر شبکه چهار سیما، علی باقری معاون سابق دبیر شورای عالی امنیت ملی و محمد شجاعی مدیر مؤسسه فرهنگی منتظران منجی دعوت به‌ عمل آورد تا با نکات ارزشمند و کلیدی خود به تحلیل و ایده‌پردازی گام دوم انقلاب بپردازند.


همه چیز در دستان قدرتمند جوانان است


محمد شجاعی، مدیر مؤسسه منتظران منجی گفت: جوانان برای کسب جایگاه اجتماعی نباید به خود نگرانی راه دهند، همه‌چیز در دستان قدرتمند خود جوانان است.


وی در ادامه تأکید کرد: در آیات متعددی از قرآن در مورد خصوصیات مردم ایران اشاره می‌کند به مردمی که در مقابل مؤمنین متواضع و فروتن و در مقابل کفار نفوذناپذیر هستند، این‌ها هیچ‌وقت تسلیم نمی‌شوند تا پرچم را به دست صاحب امر برسانند، با توجه به این مستندات رهبر انقلاب در متن بیانیه خود به‌صراحت اعلام می‌کند که ما ملت ایران بناست که تمدن بزرگ اسلامی را پایه‌گذاری کنیم.


شجاعی با بیان اینکه فتنه‌ها در طول تاریخ برای تضعیف بدنه‌ انقلاب اسلامی همواره وجود داشته‌اند اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: از فتنه‌های آخرالزمان بدتان نیاید چرا که فتنه‌ها به نفعتان است و چهره منافقان را آشکار می‌سازد. امام صادق(ع) حتی از مردم می‌خواهد که برای پاک شدن زمین، آرزوی وقوع فتنه را داشته باشند، لذا حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در متن بیانیه عنوان می‌کنند «اکنون‌که در عرصه ورود به گام دوم انقلاب هستیم، مشکلات اصلی کشور را پشت سر گذاشته‌ایم اما فتنه‌ها همچنان وجود دارند، ما باید طرز برخورد با آن‌ها را بدانیم و از فتنه‌ها نهراسیم».


وی به وجود دو مشکل اساسی در کشور اشاره و ابراز کرد: موضوع استکبار خارجی مانند تهاجم فرهنگی به‌عنوان یک مشکل اساسی همیشه مطرح بوده اما نگرانی و مشکل اصلی که باعث شده استکبار توفیق یابد نفاق داخلی است، منافقان با دسترسی به ابعاد مختلف حکومتی در پی خنثی‌سازی بیانات رهبری هستند و سعی دارند که با دشمن همکاری کرده و پایه‌های نظام را متزلزل کنند.


منظور از جوانگرایی، جوان تراز انقلاب اسلامی است


علی باقری، معاون سابق دبیر شورای عالی امنیت ملی در تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب گفت: منظور از جوان‎گرایی در این بیانیه جوان تربیت شده در تزار انقلاب اسلامی است.


علی باقری به چند ویژگی این بیانیه اشاره و عنوان کرد: مهمترین ویژگی بیانیه ژرفای عمیق متن و یک‌‌بارمصرف نبودن آن است، هرکس از هر زاویه دید می‌تواند نسبت به متن این بیانیه خوانش متفاوتی داشته باشد و یک یا چند خوانش محدود برای آن قائل نیست. نکته قابل تأمل دیگر این بیانیه این است که متن آن برای امروز ما صادر شده است نه اینکه به گذشته ورود ندارد و به درد آینده نمی‌خورد بلکه یک امر واقع است و باید بتوانیم نسبتمان را با بیانیه و مفاد آن معلوم کنیم، از طرفی نگاه رهبری در عین حال که یک مبانی نظری قوی و خلل‌ناپذیر در آن وجود دارد تنها یک چارچوب نظری برای مبانی و چشم‌انداز انقلاب نیست بلکه به صورت محسوس به عرصه عمل ورود پیدا می‎کند.


معاون سابق دبیر شورای عالی امنیت ملی به ظرفیت‌های موجود در نظام جمهوری اسلامی اشاره و ابراز کرد: در متن بیانیه به دو محور درک درست از گذشته و ترسیم درست آینده اشاره شده است که اگر ما درک درستی از گذشته نداشته باشیم دروغ جای واقعیت‌ها را می‌گیرد پس لازمه درک درست از گذشته نگاه واقع‌بینانه به تاریخ است که در واکاوی واقعیت‌ها با موفقیت و ناکامی‌ها مواجه می‌شویم و خواهیم دید که هر موفقیتی مستلزم یک ظرفیت است که ما دو ظرفیت مادی و نیروی انسانی را همیشه در دل کشور خود داشته‌ایم، اما انقلاب اسلامی یک ظرفیت قوی‌تری را به نام ظرفیت انقلاب اسلامی در متن کشور تزریق کرد که این ظرفیت روح جدیدی را به ظرفیت‌های مادی و نیروی انسانی می‌دهد.


وی در ادامه گفت: همیشه در طول تاریخ انسان‌هایی که با تراز انقلاب اسلامی تربیت شده‌اند توانسته‌اند معجزه تبدیل واقعیت‌ها به آرمان‌ها را رقم بزنند که ما با داشتن جوانان برومند در گام دوم انقلاب و با داشتن  تجربه و زیر ساخت‌های ایجاد شده در شرایط کنونی می‌توانیم این حرکت را با شتاب بیشتری دنبال کنیم.


وی ادامه داد: وقتی هدف جوان مسئولیت‌پذیری باشد اگر دولت هم نخواهد پست مسئولیتی به او بدهد می‌تواند آن‌ها را با لیاقت و شهامت خود کنار بزند و جایگاه خود را به دست آورد، باید همگان بدانند که شمشیر جوان تراز انقلاب برنده است و در میدان می‌تواند تحولات خوبی را رقم بزند.


باقری شرط مشروعیت همه مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی را طهارت اقتصادی دانست و عنوان کرد: مشروعیت بدین معناست که اگر کسی طهارت اقتصادی نداشته باشد مشروع نیست و در بحث طهارت همیشه فساد در مقابل آن قرار می‌گیرد اما رهبر معظم انقلاب از لفظ فساد استفاده نمی‌کند و می‌گویند در دستگاه‌های حکومتی افراد باید طاهر باشند یعنی حتی از منطقه شبهه که بین طهارت و فساد است مبری باشند پس در توجه به صلاحیت مسئولین حکومتی طهارت مورد تأیید است نه عدم فساد.


وی در ادامه افزود: وقتی کسی می‌خواهد جزء مقامات کشوری شود باید از شیطان مرض دور باشد، بدین معنی که مرض یک رذیلت اخلاقی است ولی جزء احکام نیست اما برای کسب منصب، داشتن رذایل اخلاقی موجب سلب شخص می‌شود، در واقع اگر به این نکته توجه شود ما هیچ‌گاه بحث مبارزه با فساد را نخواهیم داشت و به سمت ریشه‌کنی و پیشگیری از فساد خواهیم رفت که تنها در این صورت است که تمدن اسلامی متبلور می شود.


مسئولیت و مدیریت حق جوانان نیست بلکه تکلیف آنهاست


مسعود معینی‌‏پور، مدیر شبکه 4 سیما گفت: مسئولیت و مدیریت حق جوانان نیست بلکه تکلیفی بر گردن آنهاست.


معینی‌پور شیوه تفکر امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را مورد تحلیل قرارداد و عنوان کرد: ویژگی دستگاه فکری امام خمینی (ره) به‌عنوان یک فقیه دانا، یک سیاستمدار و سیاست‌گذار و آیت‌الله خامنه‌ای به مشابه ادامه‌دهنده انقلاب اسلامی معطوف به حوزه نظر و عمل بوده است، در واقع این دو فقیه از فقه فردی و اجتماعی عبور کرده و حوزه عمل را در حوزه فردی و اجتماعی امتداد می‌دهند.


مدیر شبکه چهار سیما به مشکل اساسی جمهوری اسلامی در دوره اخیر اشاره کرد و افزود: مشکل اساسی جمهوری اسلامی در دوره اخیر این است که مبانی نظری انقلاب اسلامی را در عرصه اجتماعی امتداد نداده به طور مثال با وجود اینکه سازه امنیتی را در رده ‌بالا داریم اما نظریه پشتیبان امنیتی که بتواند با فضای اجتماعی تعامل پیدا کند وجود نداشته است.


معینی‌پور  در ادامه عنوان کرد: مسئولیت و مدیرت حق ما نیست بلکه تکلیف ماست، در واقع آن‌قدر زمینه‌های خدمات اجتماعی در جمهوری اسلامی وجود دارد که هرکسی صادقانه کار کند جستجو می‌شود و مورد استقبال قرار می‌گیرد و از طرفی چون ملاک و معیار انقلاب، الهی است، دست‌وپا زدن برای کسب قدرت بی‌معناست، پس نگاه باید تکلیفی و ملاک و معیار الهی باشد.


مدیر شبکه چهار سیما، سفارش مؤکد رهبری را در سه چیز برای جوانان در متن بیانیه یادآور شد و گفت: سفارش رهبری بر تقویت علمی، امید روزافزون و قوی که در رفتار فرد متجلی شود و معنویت و توسل زیاد است.


وی پیرو فرمایش‌های رهبری در خصوص این مطلب که تحقق تمدن اسلامی الزاماً متوقف بر تضعیف جبهه مقابل نیست، خاطرنشان کرد: هر چه توجه ما به ظرفیت‌های درونی نظام بیشتر شود و بتوانیم تمدن اسلامی را فراگیرتر کنیم، جامعه ما تقویت‌شده و جهاد اکبر شکل می‌گیرد و طبیعتاً جبهه مقابل تضعیف می‌شود، برای مثال اثر منتظره انقلاب اسلامی در بستر 40 سال از بین بردن کمونیسم نبوده اما در اثر منتظره تمدن اسلامی زوال کمونیسم مدنظر قرارگرفته است.


انتهای پیام/4116/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر