صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۹ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷

موزه‌ای که شیخ بهایی آن را طراحی کرد

موزه ای که شیخ بهایی آن را طراحی کرد، یکی از زیباترین تالار‌های دوران شاه عباس صفوی است.
کد خبر : 366232

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، موزه‌ها نقش مؤثری در نگهداری مناسب از تاریخ دارند، اما خودشان نیز در برخی مواقع جزئی از تاریخ می‌شوند و یادگاری از یک یا چند شخص مهم به حساب می‌آیند. یکی از این موزه‌های تاریخی در شهر اردبیل قرار گرفته است.


این موزه یکی از زیباترین تالار‌های دوران شاه عباس صفوی است و به دست شیخ بهایی طراحی شده است. شیخ بهایی، حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند قرن دهم و یازدهم است.


موزه‌ای که شیخ بهایی طراحی کرد و در بخش شرقی مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی قرار گرفته، با نام موزه چینی‌خانه شناخته می‌شود. این موزه تالاری متشکل از چهار شاه‌نشین و طاق‌نما‌هایی بسیار زیبا است.


موزه چینی‌خانه ۱۲۵۶۶ محفظه دارد که چینی‌های اهدایی امپراطور چین به شاه عباس در آن‌ها قرار گرفته بود. این چینی‌ها به مناسبت احیای جاده ابریشم به شاه عباس هدیه شده بودند. چینی‌هایی که از طرف دولت ایران به کشور چین سفارش شده بودند نیز در موزه چینی‌خانه نگهداری می‌شدند.


همه چینی‌های موزه چینی‌خانه پس از رسیدن به ایران به دست هنرمندان حکاک اصفهان به مهر «بنده شاه ولایت عباس» ممهور شده و به اردبیل فرستاده می‌شدند.


براساس آنچه تاریخ‌نگاران روایت کرده‌اند، بعد از امضای عهدنامه ترکمنچای بیش از ۸۰۰ عدد از ظروف چینی نگهداری شده در موزه چینی‌خانه به همراه حدود ۴ هزار جلد کتاب دست‌نویس غارت شدند و هم‌اکنون تعدادی از آن‌ها در موزه آرمیتاژ نگهداری می‌شوند.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر