صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۴
در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان عنوان شد؛

لاریجانی: علاقه‌ای به نگهداری افراد در زندان نداریم/ ضدیهودی نیستیم اما با اسرائیل مخالفیم

رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: توافق هسته‌ای، توافق قابل قبولی است، هرچند که اشکالاتی هم در آن ممکن است وجود داشته باشد ولی آن را قابل قبول می‌دانیم.
کد خبر : 36614

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی در ادامه سفر به نیویورک برای شرکت در چهارمین اجلاس روسای مجالس جهان، با کریستین امان‌پور، خبرنگار سی‌ان‌ان، گفت‌وگوی اختصاصی کرد.


رئیس مجلس شورای اسلامی در بخشی از این گفت‌وگو با اشاره به اینکه باید ارزیابی واقع‌بینانه درباره جمع‌بندی مذاکرات داشت، اظهار کرد: مسیری در گذشته در مورد موضوع هسته‌ای ایران دنبال می‌شد که بیشتر بر محور زور و تحریم استوار بود که این نشان داد که ظرفیت کارآمدی ندارد و به همین دلیل آمریکائی‌ها مسیر مذاکره را دنبال کردند که این مسیر واقع بینانه‌تری نسبت به گذشته است.


وی در خصوص این توافق تصریح کرد: تلقی ما این است که این می‌تواند یک آغازی باشد برای فهم درست‌تر از مسائلی که در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای به صورت یک چالش در می‌آید و ضررهایی به همه می‌زند. لذا حل این مسئله همیشه می‌تواند کمک کننده باشد.


آمریکایی‌ها در گذشته صدام را به جنگ علیه ایران تشویق کردند


لاریجانی با مهم شمردن تفسیر صحیح از رفتار گذشته برای حل مشکلات منطقه و بین‌المللی به نحو واقع‌بینانه و عاقلانه گفت: در این تردیدی نیست که رفتار گذشته آمریکا، مسئله‌سازی و جنگ‌طلبی برای منطقه بود و خسارات زیادی را به وجود آورد. جنگ طلبی‌هایی که در دوره رئیس‌جمهوری قبلی آمریکا در منطقه ما ایجاد شد، چیزهای ساده‌ای نبود، حمله به افغانستان، به عراق، جنگ سی و سه روزه که اسرائیل علیه مردم لبنان راه انداخت و پشتش گرم بود به آمریکایی‌ها. خسارتی که مردم عراق از جنگ دیدند و بیش از یک میلیون نفر کشته و زخمی شدند. اینها چیز ساده‌ای نیست.


وی تصریح کرد: حتی خود جنگ علیه ایران که الان در اسناد و مدارکی که مسئولان اطلاعاتی عراق منتشر کردند، نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها صدام را تشویق و پشتیبانی کردند در جنگ. این روش‌ها باعث شد که نام شیطان بزرگ روی آمریکا گذاشته شود. بنابر این، اینکه نگاه مردم ایران به این رفتارها منفی است، مسئله‌ای طبیعی و درست است.


برخی کشورهای منطقه مشکلات خود را پشت سر ایران و ایران‌هراسی پنهان می‌کنند


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی کشورهای منطقه مشکلات خود را پشت سر ایران و ایران‌هراسی پنهان می‌کنند، تصریح کرد: در دویست سال گذشته دیده نشده است ایران به کشوری تجاوز و یا حمله کرده باشد. اما ما از طرف کشورهای عربی هدف حمله قرار گرفته‌ایم و صدام وقتی به ایران حمله کرد، خیلی از کشورهای عربی به او کمک کردند. بنابراین ایران هیچ دلیلی ندارد که به کشورهای عربی حمله کند و سابقه تاریخی‌اش هم این را نشان نمی‌دهد بلکه ما معتقدیم به ترتیبات امنیتی باثبات که شامل روابط اقتصادی، سیاسی و امنیتی با کشورهای منطقه شود.


وی تصریح کرد: اگر این کشورها واقعا قبول دارند که می‌خواهند امنیت پایدار و ثبات سیاسی داشته باشند، می‌توانند وارد ترتیباتی شوند که از نظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی با هم کار بکنیم. به هر حال من تردیدی در این ندارم که سیاست جمهوری اسلامی، سیاست همکاری و هماهنگی با کشورهای همسایه است.


جمهوری اسلامی ایران یهودیت را یک آیین توحیدی می‌داند


لاریجانی در ادامه با اشاره به موضع ایران درباره یهودیان گفت: بحثی که راجع به موضع ایران درباره یهود گفته می‌شود، کاملا غلط است. ما یهودیت را یک آیین توحیدی می‌دانیم و برای حضرت موسی و تورات کتاب ایشان احترام قائل هستیم و او را از پیامبران بزرگ می‌دانیم. در ایران هم یهودی‌ها با اینکه تعدادشان بسیار اندک است و حدود بیست هزار نفرند ولی یک نماینده در مجلس دارند.


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حقوق اقلیت‌ها در ایران حفظ می‌شود، گفت: هم مسیحیان، هم زرتشتیان و هم یهودیان از حقوق خود برخوردارند ما نه تنها ضدیهود نیستیم، بلکه احترام برای یهودیت قائلیم کمااینکه برای مسیحیت قائل هستیم اما اگر ما در مورد اسرائیل ایرادی داریم، ایراد در این است که چرا مردم فلسطین را به کشورهای دیگر آواره می‌کنید تا آنها بروند با یک زندگی فقیرانه در اردوگاه‌ها زندگی کنند، بعد از کشورهای دیگر یهودی‌ها را بار بزنیم و ببریم در اسرائیل؟ و آن طور با خشونت با مسلمانان فلسطین عمل می‌کنید؟


وی تصریح کرد: این یک واقعیت تلخ برای عصر حاضر است که به وضوح می‌بینند ملتی را از سرزمین خودشان بیرون می‌کنند، یک عده دیگر را از جاهای دیگر منتقل می‌کنند. این یک ظلم است و این اشکال به خود اسرائیل برمی‌گردد که بخاطر تضادهای اینگونه، تحمل ندارد و ظرفیتی برای خودش نمی‌تواند تدارک ببیند. بنابراین آن را باید ریشه‌ای حل کرد.


علاقه‌ای به نگهداری افراد در زندان نداریم


رئیس قوه مقننه ایران درباره اتهامات جیسون رضائیان، خبرنگار ایرانی‌- آمریکایی بازدداشت شده و سرنوشت قضایی او هم گفت: اطلاع دقیقی از پرونده رضائیان ندارم و باید از قوه قضائیه سوال کرد ولی ما هیچ علاقه‌ای به اینکه افراد را در زندان نگه داریم، نداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چون قوه قضائیه مستقل است، باید مسئله را رسیدگی کند البته به این نکته هم توجه کنید که تعداد زیادی ایرانی هم در آمریکا به جرم‌های مختلف و اینکه برخی از این اتهامات عجیب و غریب هم است، زندانی هستند و باید برای آنها فکری کرد و نگران بود. ما فکر می‌کنیم برای همه این‌ها باید تلاش کنیم که زندان کمتری تحمل کنند. اما درباره پرونده رضائیان نمی‌توانیم از منظر قوه مقننه، چیزی را به قوه قضائیه تحمیل کنیم. باید پرونده او را دید و فکر می‌کنم عدالت، بالاتر از هر صنفی است. هر کسی در هر رشته‌ای که است، باید در پیشگاه قانون علی‌السویه باشد ولی تلاش‌های دیپلماتیک در این زمینه مناسب است.


انتهای پیام/

ارسال نظر