اکنون کمبود دارویی کشور تنها 30 قلم است
رسول دیناروند در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص نحوه توزیع دارو در کشور اظهار کرد: با دو دستاورد دولت یازدهم بازار دارویی کشور به آرامش رسید. بر همین اساس کمبودهای دارویی ما به حداقل رسیده است و البته امروز کمبود دارویی کشور تنها 30 قلم دارویی است که ما سال گذشته نیز اعلام کردیم و این میزان افزایش نیافته است.
وی یادآور شد: عمدتا کمبود دارویی این 30 قلم نیز با داروهای دیگر قابل جایگزینی است. اینطور نیست که اگر این داروها در کشور موجود نباشد جان بیمار به خطر بیفتد اما معمولا ترجیح پزشک و بیمار مصرف یک داروی خاص است در حالیکه پزشک میتواند یک داروی دیگر را جایگزین کند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: درمان مردم از نظر تامین دارو و تجهیزات پزشکی بدون مساله و مشکل صورت میگیرد. در سال 91 وضعیت دارویی کشور بسیار بحرانی بود اما امروز بیمارانی را که هزینه دارویی آنها بالاست حمایت میکنیم و از طریق تفامنامهای که با بیمهها داریم فراتر از قدرت بیمهها و سازمانهای بیمهگر برخی بیماران را حمایت میکنیم.
دیناروند یادآور شد: بیش از 300 قلم دارو مشمول این حمایت شدند که عمدتا داروهای بیماران خاص، صعبالعلاج و مزمن هستند و این حمایت شامل بیمارانی میشود که هزینههای دارویی آنان بالاست. با حمایت مضاعف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو پرداختی بیماران در این گروه از داروها از 45 درصد در سال 91 به 12 درصد در سال 94 رسیده است به طوری که به رغم افزایش قیمت ارزی، پرداختی بیماران حتی از نظر میزان و مبلغ نیز از نظر ریالی کاهش پیدا کرده است.
معاون وزیر بهداشت گفت: ممکن است برخی داروها را که پزشک تجویز میکند در داروخانه موجود نباشد اما کمبودهای دارویی که از سوی سازمان غذا و دارو اعلام میشود، عمدتا داروهای خارج از فهرست رسمی دارویی کشور است. داروهای خارج از فهرست مشمول حمایت نمیشوند و ما نیز تعهدی برای اجازه واردات به آنها نداریم. قانون نیز این حمایت را محدود کرده است زیرا باید جلوی هزینهها گرفته شود.
وی یادآور شد: سازمان غذا و دارو موظف است بر هر کالایی که در حوزه غذا و دارو مصرف میشود، نظارت کند و اصالت و سلامت و کیفیت آن محصول مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد چراکه این وظیفه دایمی و معمول سازمان غذا و دارو است.
دیناروند یادآور شد: مسئولیت سازمان غذا و دارو مانند مسئولیت و وظایف پلیس و دستگاههای نظارتی است اما متاسفانه امکانات ما به اندازه نیازهایمان نیست، حتی مردم شاهد بودند که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در برابر تخلفات احتمالی مانند روغن پالم و خمیر مرغ و اصلاح آب آشامیدنی، ایستادگی کرد.
وی درباره مصرف روغنها از سوی مردم نیز گفت: متاسفانه هنوز ابهام مردم راجع به روغن پالم تمام نشده است زیرا انعکاس اخبار در این زمینه کامل نبود. مثلا مردم در مورد روغن پالم فکر میکنند که این روغن غیرقابل مصرف است در حالیکه روغن پالم سقف مصرف دارد و در صورتی که سقف مصرف رعایت نشود، آسیبهایی را به همراه دارد.
دیناروند تاکید کرد: البته ما مصرف روغن پالم در کشور را کاهش دادیم و حتی ورود روغن پالم به محصولات لبنی را ممنوع کردیم اما در روغن سرخکردنی یا برخی فرآوردهها به صورت حد مجاز اجازه مصرف دادند. نتیجه اینکه در سال 93، 300 هزار تن واردات روغن پالم نسبت به سال 92 کاهش یافت و در سال 94 نیز این سقف مجاز رعایت میشود و بیش از آن واردات صورت نمی گیرد.
انتهای پیام/