صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۵ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
در واحد یادگار امام؛

محققان دانشگاه آزاد موفق به حذف یون مس از پساب‌های صنعتی شدند

محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) سامانه حذف یون مس از پساب‌های صنعتی را اختراع کردند.
کد خبر : 365676

به گزارش خبرنگار حوزه علم،‌ فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اختراع سامانه حذف یون مس در پساب‌های صنعتی توسط صفحات گرافنی با قابلیت استفاده مجدد ارائه شده توسط اعضای هیات علمی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری به عنوان اختراع برتر چهارمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.


امروزه باگسترش صنايع و افزايش جمعيت استفاده از منابع طبيعی مخصوصاً آب بيشتر شده و همچنان مسير صعودی دارد . با توجه به ثابت بودن ميزان آب بايستی آب مصرف شده را دوباره بهبود بخشيد و به چرخه آب طبيعی برگشت داد. پساب يا فاضلاب، آب مصرف شده در زمينه مختلفی از قبيل خانگی، كشاورزی و صنعتی است كه حامل مواد آلاينده و خطرناک بوده و باید به صورت تصفیه شده وارد محیط شود.


سامانه حذف یون مس در پساب‌های صنعتی توسط صفحات گرافنی با قابلیت استفاده مجدد که توسط جمشید نجف پور، سوسن صمدی و محسن جعفری فرد، اعضای هیئت علمی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری در چهارمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان اختراع برتر چهارمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.


حذف یون مس در پساب‌های نیروگاهی و صنایع فولاد از بزرگترین چالش‌های صنایع سنگین بوده که اعضای هیئت علمی واحد یادگار امام(ره) مؤفق به رفع آن شدند.


 گفتنی است 1246 اثر از 60 واحد دانشگاهی و واحدهای 24 استان در 10 بخش به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است و در جشنواره چهارم به ترتیب 74، 108 و 34 درصد در تعداد آثار رسیده در مقایسه با جشنواره‌های اول، دوم و سوم رشد وجود داشته است.
همچنین ایجاد یک بخش مجزا به عنوان «پژوهشگر برتر»(که 44 پژوهشگر از 24 واحد در این بخش شرکت کردند) و مشارکت بخش دانش آموزی برای نخستین بار، ازجمله نوآوری‌های جشنواره چهارم بود که در بخش دانش آموزی تعداد 131 اثر در سه بخش مقاله، دست سازه و طرح پژوهشی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و نیز در این بخش تعداد 199 دانش آموز از 45 مدرسه مشارکت فعال داشتند و برگزاری بخش نمایشگاهی با 32 غرفه و 176 محصول در حوزه فناوری نانو، دو کارگاه تجاری‌سازی و ثبت اختراع و چندین کارگاه مختص بخش دانش آموزی و همچنین تور گردشگری از جمله فعالیت‌های جانبی این جشنواره بود.


انتهای پیام/4107/4116/


انتهای پیام/

ارسال نظر