صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۷ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
عضو کانون وکلای مرکز:

سلامت کاری از خصوصیات بارز رئیس جدید دستگاه قضائی است

عضو کانون وکلای مرکز گفت: یکی از خصوصیات بارز آقای رئیسی، سلامت کاری است و این سبب می‌شود که در سایر اجزای دستگاه قضائی، این سلامت تزریق شود.
کد خبر : 365617

رضا کامیار در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص معرفی رئیس جدید قوه قضائیه گفت: این اتفاق بسیار مبارکی است که رئیس جدیدی از داخل قوه قضائیه به این سمت منصوب می‌شود و  از این اتفاق  بسیار خوشحال هستم.


وی افزود: یکی از مطالبات جامعه حقوقی کشور به ویژه قضات و وکلا، این بود که فردی آشنا با ساز و کار قوه قضائیه در رأس این قوه گمارده شود. علت این مطالبه نیز این است که چنین فردی می‌تواند به صورت شایسته و بایسته قوه قضائیه را اداره کند؛ چرا که با کارکرد قوه قضائیه و نقاط ضعف و قوت آن به‌‌خوبی آشناست.


با انتصاب آقای رئیسی 3 سال جلوتر از وضعیت فعلی خواهیم بود


عضو کانون وکلای مرکز در ادامه خاطرنشان کرد: من مطمئن هستم اگر خبر انتصاب جناب آقای رئیسی درست باشد و ایشان در رأس کار قرار گیرد، ما حداقل دو-سه سال جلوتر خواهیم بود و در روز اول جایی خواهیم ایستاد که معمولاً رؤسای دیگر پس از دو-سه سال به آنجا می‌رسند.


وی افزود: آقای رئیسی با توجه به سابقه‌ای که در قوه قضائیه داشتند، با اشراف کامل‌تری در این حوزه ریاست و مدیریت می‌کنند؛ در طول این چهل سالی که قوه قضائیه پنج رئیس داشت، نقاط ضعف و قوت همیشه وجود داشته است. نقاط قوتی که باید به آن توجه بیشتری شود و سعی در تکمیل آن شود، روند الکترونیکی و رایانه‌ای کردن امور اداری قوه قضائیه است تا مردم راحت‌تر بتوانند با این قوه در ارتباط باشند.


این وکیل دادگستری تصریح کرد: جذب قاضی در چند سال گذشته شروع شده و باید به آن سرعت بخشیده شود؛همچنین جلوگیری از خروج قضات از دستگاه قضائی منوط به جلب رضایت قضات است؛ این در حالی است که تقاضای بازخریدی، استعفا و بازنشستگی قضات معمولاً به دلیل عدم رضایت از شرایط قوه قضائیه بوده است که برخی از آن‌ها به مسائل مالی و بخشی از آن به حفظ استقلال قضات باز می‌گردد.


کامیار اظهار کرد: یکی از آسیب‌هایی که در قوه قضائیه دیده می‌شود، این است که قضات استقلال کامل ندارند؛ یعنی امکان جابه‌جا کردن آن‌ها و تغییر محل خدمت و سمتشان بسیار آسان است و این با استقلال قاضی همخوانی ندارد؛ البته اکنون استقلال نسبی قضائی برای قضات وجود دارد اما این استقلال نسبی خودش یک آفت است و باید استقلال قاضی به‌طور کامل باشد.


این وکیل دادگستری در ادامه اذعان کرد: باید به این نکته نیز متوجه شود که عدم رعایت این دو مؤلفه باعث بروز فسادهایی در دستگاه قضائی نیز می‌شود، ما اکنون با این حقیقت مواجهیم و از اخباری که از سوی مقامات قضائی اعلام می‌شود نیز شنیدیم که در میان قضات، هستند افرادی که به اتهام رشوه تعلیق و اخراج می‌شوند و حتی اخیراً رئیس قوه قضائیه اعلام کرد که اسامی قضاتی را که فاسد هستند، اعلام عمومی می‌کند. برای دستگاه قضائی چیزی بدتر از این نمی‌توان تصور کرد که قضات آن فاسد باشند؛ البته من معتقدم که اکثریت قضات سالم هستند اما موضوع درآمد و حقوق و عدم استقلال، زمینه‌هایی برای فساد قضات فراهم می‌کند.


وی گفت: از جمله مواردی که باید در دوره جدید قوه قضائیه به آن توجه کرد، این است که در جذب قضات و سالم‌سازی فضای دستگاه قضائی اهتمام شود. اکنون یکی از آفت‌هایی که دامن دستگاه قضائی را گرفته، مراجعه متراکم مردم به دستگاه قضا است. این پدیده تبدیل به یک معضل در داخل دستگاه قضائی شده است که مدیران دستگاه‌های قضائی سرعت رسیدگی به این تقاضاها را به دقت ترجیح دادند. این ترجیح سرعت بر دقت و تأکید بر آمارهای مختومه، حقیقتاً یکی از آسیب‌های بزرگ و آفت‌های دستگاه قضائی است در حالی که مردم ترجیح می‌دهند که پرونده با دقت رسیدگی شود تا با سرعت و مطمئناً مردم، دقت را ترجیح می‌دهند.


کامیار در ادامه و در خصوص لزوم داشتن شخصیت ضد فساد توسط رئیس جدید دستگاه قضا بیان کرد: آقای رئیسی یکی از خصوصیات بارزی که دارد سلامتِ کاری‌ است و زمانی که در دستگاه قضائی مشغول به کار بود، ثابت کرد آدم سالمی است و این سبب می‌شود که در سایر اجزای دستگاه قضائی این سلامت تزریق شود و مطمئناً قضات با پیروی از این خصوصیت به سلامتشان توجه بیشتری خواهند کرد و دستگاه‌های نظارتی نیز در جهت توسعه این سلامت در اجرای تدابیر رئیس قوه قضائیه، فعال‌تر خواهند شد.


انتهای پیام/4076/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر