صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۵ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷

بختیاری: اگر باران پاییز نبود آب تهران را جیره‌بندی می‌کردیم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: اگر آبان‎‌ماه امسال بارندگی‌های مناسبی نداشتیم شاید به‌ناچار بایستی در بخشی از شهر تهران اقدام به جیره‌بندی می‌کردیم.
کد خبر : 365438

محمدرضا بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار نفت و نیرو گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه رواناب‌های استان تهران به حدود یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب رسیده است، گفت: از این رقم حدود 700 میلیون مترمکعب از تهران خارج‌شده و وارد استان‌های دیگر می‌شود و مابقی یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب رواناب‌های استان صرف کشاورزی و ذخایر سدهای پنجگانه تهران می‌شود.


وی با اشاره به مصرف بالای آب شرب در تهران، اضافه کرد: در تمامی استان‌های کشور بین 6 تا هشت درصد منابع آبی آن‌ها به مصرف شرب می‌رسد ولی این رقم در تهران حدود 35 درصد است. به تعبیری از حدود 4.2 میلیارد مترمکعبی که در استان‌ تهران صرف بخش‌های کشاورزی، شرب، صنعت، خدمات و فضای سبز و ... می‌شود نزدیک به یک میلیارد و 500 میلیون مترمکعب آن به مصرف شرب می‌رسد.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه جمعیت فراوان تهران در گستره بسیار کمی مستقرشده است، ادامه داد: باوجود اینکه مساحت تهران کمتر از یک درصد مساحت کشور است ولی حدود 18 درصد جمعیت ایران در این استان مستقرشده‌اند بنابراین تأمین آب شرب تهران به لحاظ کیفیت و کمیت بسیار حائز اهمیت است.


بختیاری کیفیت آب شرب تهران را بسیار بالا دانست و افزود: با اقدامات صورت گرفته در طی چند سال اخیر توانسته‌ایم تقریباً مسئله نیترات را به‌طور کامل در استان حل کنیم و به‌طور قاطع می‌توان اعلام کرد شهروندان تهرانی آب شرب بسیار مطلوبی را مصرف می‌کنند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فاصله جنوبی‌ترین و شمالی‌ترین نقطه تهران حدود 40 کیلومتر است که در همین فاصله نزدیک به 800 متر اختلاف ارتفاع داریم. همین امر باعث شده است تا در شمال تهران بیش از 700 میلی‌متر بارندگی داشته باشیم ولی همین رقم در منطقه ورامین به کمتر از 80 میلی‌متر برسد.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به بارندگی‌های مناسب چند ماه اخیر استان تهران، گفت: اگر روند بارش‌ها به همین منوال ادامه داشته باشد امیدواریم تمامی سدهای استان به حالت نرمال و حتی بیشتر از نرمال برسند؛ ولی نباید از این نکته مهم غافل شویم که بارندگی‌های رخ‌داده در سال آبی جدید جبران تراز منفی سدهای استان بوده است.


سدهای استان تهران از وضعیت بحرانی خارج‌شده است


وی یادآور شد: در تابستان امسال به دلیل کاهش بی‌سابقه بارندگی‌ها در کشور با وضعیت فوق‌العاده‌ای مواجه شده بودیم و همین امر موجب شده بود تا برای تأمین آب شرب تهران بیش‌ازحد نرمال از ذخایر سدهای تهران استفاده کنیم و بخش زیادی از ذخایر استراتژیک سدهای خود را مورد استفاده قرار بدهیم؛ به‌طوری‌که استان تهران سال آبی جدید را با کسری 250 میلیون مترمکعبی مخازن سدهای خود نسبت به مدت مشابه سال گذشته آغاز کرده بود.


بختیاری با تأکید بر اینکه سدهای استان تهران هم‌اکنون از وضعیت بحرانی خارج‌شده است، ادامه داد: بارندگی‌های مناسب پاییز امسال موجب شده بود تا برخی تصور کنند سدهای تهران پرشده و مشکل کم‌آبی برطرف شده است؛ درصورتی‌که در آبان‌ماه امسال اگر بارندگی‌های مناسبی نداشتیم شاید به‌ناچار بایستی در بخشی از شهر تهران اقدام به جیره‌بندی می‌کردیم.


انتهای پیام/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر