صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۷ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
بهرام قاسمی:

ربط دادن استعفای ظریف به اختلاف وزارت خارجه و دولت اشتباه است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: ربط دادن استعفای وزیر امور خارجه با اختلاف وزارت امور خارجه و دولت اشتباه است.
کد خبر : 365330

به گزارش خبرنگار حوزه دیپلماسی و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بهرام قاسمی پیش‌از ظهر امروز در محل وزارت امور خارجه، نشست خبری برگزار کرد.


ربط دادن استعفای ظریف به اختلاف وزارت امور خارجه و دولت اشتباه است


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: «درباره استعفای دکتر محمدجواد ظریف توضیحات لازم داده شده است. موضوع استعفا شخصی نبوده و نشئت گرفته از اختلاف با دولت نیست».


وی افزود: «ظریف به‌دنبال تجربه وزارت برای ارتقای بیشتر جایگاه وزارت امور خارجه و به‌خصوص اوضاع بین‌المللی، معتقد بودند که وزارت امور خارجه باید کار خود را انجام دهد و هماهنگی بیشتری در این نهاد و در موضوعات سیاست خارجی وجود داشته باشد».


قاسمی تصریح کرد: «برای داشتن یک سیاست خارجی هماهنگ و توانمند باید تلاش شود تا در جهان بین‌الملل به‌خوبی پیش برویم. کاستن سطح استعفا به نزاع سیاسی، تقلیل اهداف ناپسند و ربط دادن آن با اختلاف وزارت امور خارجه با دولت اشتباه است».


اختلافات هند و پاکستان با گفتگو حل می‌شود


وی درباره روابط ایران و پاکستان گفت: «دو کشور روابطی کهن و دیرپا مبتنی بر همکاری و زیست مسالمت‌آمیز دارند. برخی مشکلاتی که پیش می‌آید به معنی خواست حکومت مرکزی تلقی نمی‌شود. ما همیشه از پاکستان خواسته‌ایم و بار دیگر می‌خواهیم که امنیت مرزی را حفظ کند و باوجود نگرانی‌های ما در زمینه امنیت، مانعی بر گسترش سطح همکاری نخواهد بود».


قاسمی درباره تنش‌های اخیر میان هند و پاکستان گفت: «ایران از همان ابتدا مواضع خود را اعلام و ابراز نگرانی کرد.
با توجه به تحولات منطقه و جهان، افزایش تنش را نه به نفع منطقه و نه دو کشور دانستیم و از هر دو کشور خواسته‌ایم که پشت میز مذاکره بنشینند و با گفتگو اختلافات را حل کنند. در این مسیر ایران تمامی کمک خود را انجام خواهد داد».


ایران از کسی برای سیاست خارجی خود اجازه نمی‌گیرد


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره گزارش‌های منتشره درباره درخواست چهار کشور اروپایی از ایران برای تعدیل سیاست خود، گفت: «این صحبت نادرست است. ما با برخی از کشورهای اروپایی درباره سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی اختلافاتی داریم و سعی کرده‌ایم که تفهیم کنیم نفوذ منطقه‌ای ایران که به‌دلیل تحریکات رژیم صهیونیستی و آمریکا انجام می‌شود، ذاتی و مردمی است و ما کاری انجام نمی‌دهیم». 


وی افزود: «این موضوعی نیست که با خواست کشوری افزایش و کاهش یابد. نفوذ ایران تاریخی و به‌دلیل تاریخ و فرهنگ مشترک میان مردمان منطقه است. ایران شرط‌پذیر نیست و همه این را می‌دانند و ما از کسی برای سیاست خود اجازه نمی‌گیریم. ما به‌عنوان کشوری مستقل که برای این استقلال هزینه داده‌ایم، کار خود را انجام می‌دهیم».


تصویب FATF همه مشکلات را حل نخواهد کرد


بهرام قاسمی گفت: «ظریف مهر سال جاری در مجلس گفته بود که تضمین نمی‌توان داد که با تصویب FATF مشکلات اقتصادی حل شود، ولی چندی پیش گفته‌اند که می‌شود. موضوع مهم این است که ما در روابط بانکی خارجی و بین‌المللی به ابزارهای جهانی برای کار کردن با دیگر کشورها نیازمندیم که یکی از همین ابزارها، موضوعی است که امروز در مجمع انجام می‌شود. مجمع باتوجه به مسئولیت خود در راستای خیر و صلاح کشور باید تصمیم بگیرد و تبعات نپذیرفتن آن را نیز قبول کند».


وی افزود: «ما به این سازوکار نیاز داریم و با تحفظات خود آن را می‌پذیریم. این تصویب همه مشکلات را حل نخواهد کرد، ولی باید بگویم که مشکلات و نواقصی که در برخی از حوزه‌های اقتصادی و غیراقتصادی علت‌های خاصی دارد که باید در مجموع حل شود. 


قاسمی تأکید کرد که FATF یک ابزار برای تسهیل رابطه است و پیوستن به آن در اوضاع کنونی، بهتر از نپیوستن است. ما می‌توانیم از بروز مشکلات تا حدی جلوگیری کنیم.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره حمله تروریستی به مرزبانان کشورمان در زاهدان گفت: «حادثه دلخراشی به‌دنبال نفوذ اعضای گروه تروریستی از داخل خاک پاکستان  رخ داد. این موضوع برای همه نهادهای ذی‌ربط مهم است و پیگیری می‌‌‌شود؛ دراین‌باره مذاکرات از کانال‌های دیپلماتیک و غیردیپلماتیک در جریان است».


حاشیه‌سازی برای سفر بشار اسد به تهران صحیح نیست


قاسمی درباره سفر بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به تهران گفت: «این نوع سفر و در این سطح، باتوجه به مجموع حواشی و اثرات امنیتی و سیاسی معمولاً از پیش خبر داده نمی‌شود که این موضوع منطقی و این سفر نیز چنین بوده است. همچنین روش درستی برای ورود و خروج رئیس جمهور سوریه اتخاذ شد».


وی افزود: «آنانی که باید در جریان این سفر قرار می‌گرفتند، در جریان بودند و برایشان پنهان نبوده است. حاشیه‌سازی و تفاسیری که با نگاه سیاسی و جناحی دامن زده شد، صحیح نیست و ما به همدلی نیاز داریم. این سفر مهم بود و آثار مثبتی خواهد داشت».


قاسمی گفت که در این سفر، رایزنی‌های خوبی انجام شد و یکی از اهداف سفر نیز تشکر سوریه از کمک مستشاری ایران برای مقابله با تروریسم بود.


آتش‌بس یمن باید با نظارت سازمان ملل متحد پیگیری شود


سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان درباره سفر «جرمی هانت»، وزیر امورخارجه انگلیس به عدن تصریح کرد: «ما با یک بحران جدی خیلی غم‌انگیز در موضوع یمن مواجه هستیم. تجاوز ائتلاف عربی به رهبری عربستان، به نتیجه ناهنجاری رسیده است. ایران تاکنون چهار دور تماس با چهار کشور اروپایی انجام داده است تا آتش‌بس برقرار و مسیر امداد باز شود تا درنهایت به نشست استکهلم رسید».


وی افزود: «ما معتقدیم باید با نظارت سازمان ملل متحد، روند آتش‌بس پیگیری شود تا این فاجعه پایان یابد. بحران یمن به گفتاردرمانی نیاز ندارد، بلکه هر کشوری می‌خواهد برای توقف بحران کمک کند، باید بکوشد تا متجاوزان از تجاوز دست بردارند و به‌جای سفر نمایشی و فروش سلاح، به‌وسیله راه‌های واضح، در راستای کاهش درد و رنج مردم یمن قدم بردارند».


برجام به رفراندوم نیاز ندارد


قاسمی در زمینه مطرح‌شدن گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال انجام رفراندوم برای برجام گفت: «در ایران همه اجازه بیان دیدگاه خود را دارند؛ برخی تخصصی و برخی نیز از سر ناآگاهی نظر می‌دهند. این موضوعات در سطوح عالی بررسی می‌شود و به‌طور کلی می‌گویم که ما به رفراندوم برای برجام به‌عنوان بهترین دستاورد سیاست خارجی ایران نیاز نداریم».


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای اندیشکده شورای آتلانتیک که گفته است عربستان تلاش می‌کند رابطه ایران و پاکستان را برهم بزند و از نیاز مالی اسلام‌آباد سوءاستفاده کند، گفت: «اراده دو کشور برای گسترش رابطه وجود دارد و باوجود مشکلات پیشِ رو تلاش می‌شود بر بحران‌ها فائق آیند. روابط ایران با همسایگان مهم و اولویت سیاست خارجی ما رابطه با همسایگان است و به‌درستی می‌دانیم که این رابطه معاندینی دارد که در منطقه و جهان مشکل ایجاد می‌کنند».


وی تأکید کرد با درایت ایران و دیگر پایتخت‌های کشورهای همسایه، تلاش‌های مذبوحانه راه به‌جایی نمی‌برد.


قاسمی درباره سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به روسیه و مطرح‌شدن موضوع خروج نیروهای خارجی از سوریه، گفت: «مقام‌های رژیم صهیونیستی معمولاً عادتی دارند که نمی‌توانند آن را ترک کنند و آن هم دروغگویی و جنگ روانی است. رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند روابط ایران با همسایگانش و همچنین روسیه را تحت تأثیر قرار دهد. این رژیم تحمل دیدن روابط مستحکم ایران و روسیه و موفقیت دو کشور در سوریه را ندارد».


وی افزود: «روابط تهران و مسکو مستحکم است و مشورت دائمی انجام می‌شود. همه این هیاهوها جنگ روانی است. ما یگان و پادگانی در سوریه نداریم و صرفاً حضورمان مستشاری است و این حضور تا زمانی ادامه دارد که دولت و ملت این کشور بخواهند».


قاسمی درباره آخرین وضعیت دیپلمات بازداشتی کشورمان در اروپا تصریح کرد: «این موضوع در دستور کار کشور است و روند پیگیری‌ها دنبال می‌شود. وکلای ذی‌ربط کار خود را ادامه می‌دهند و امیدواریم کار دیپلماتیک و قضائی به نتیجه مطلوب دست یابد».


وی افزود: «اطلاعی از تحولات جدید ندارم، ولی به‌طور کلی وزارت امور خارجه درحال پیگیری موضوع است و امیدواریم به‌زودی حقانیت و بی‌گناهی وی اثبات شود».


انتهای پیام/4033/4093/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر