بحران آب یکی از چالشهای پیش روی کشور است/مشکل اصلی توزیع منابع
به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی اقتصاد گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامحسین شافعی قبل از ظهر امروز در چهارمین همایش روز ملی آب که در اتاق بازرگانی ایران برگزار میشد، گفت: بحران آب از مهمترین چالشهای پیش روی کشور است.
وی با اشاره به گزارشی که به دستش رسیده بود مبنی بر ۱۰۰ چالش اساسی پیش روی ایران تصریح کرد: بحران آب یکی از مهمترین گزینهها در این گزارش است، نگرانی از خشکسالی، بحران آب نگرانی از خشک شدن تالابها و رودخانهها از مهمترین چالشهای پیشروی کشور است؛ در حال حاضر شاهد افول محیطزیست در چند سال گذشته بودهایم که از آثار کمبود آب در کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به قانون بهبود فضای کسبوکار که توسط مجلس است شده است، توضیح داد: ۲۵ درصد این قانون در حال اجراست و هنوز این قانون بهطور کامل اجرایی نشده است.
وی خاطرنشان کرد: موضوع کشاورزی و آب پس از قانون بهبود فضای کسبوکار به اتاق بازرگانی وارد شد و سبب شد که مرکز راهبردی در این اتاق تأسیس گردد.
بخش کشاورزی اتاق بازرگانی ایران باید پررنگتر شود
شافعی بابیان اینکه در بخش کشاورزی اتاق بازرگانی ایران باید جبران مافات کند گفت: باید تلاش کنیم حضور بخش کشاورزی در اتاق بازرگانی ایران پررنگتر شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برنامههای توسعهای در کشور تصریح کرد: همگی این برنامههای توسعهای دچار مشکل است چراکه از گذشته دور توسعه متوازن در کشور دچار معضلاتی بوده است.
وی با انتقاد از رابطه افراد با کانونهای قدرت در برنامهریزیهای توسعهای تشریح کرد: در کشور فقط این موردتوجه بوده است که چه کسی یا چه فردی از محل و منطقهای در کانون قدرت برنامهریزی حضور دارد یا ندارد؛ این امر سبب توسعه یا توسعهنیافتگی مناطق شده است.
شافعی با انتقاد از نحوه برنامهریزی و تصمیمگیری در مقابل سیر تحولات جهانی و بابیان به اینکه ما همیشه صبر میکنیم قافله از ما عبور کنند بعد بیدار میشویم، گفت: در موضوع آب همین افتاده است، اما هیچگاه دیر نیست و میتوان اقدام لازم را برای حل بحران آب انجام دهیم.
توزیع منابع مشکل اصلی ماست
وی با انتقاد از برنامههای توسعهای کشور که بر اساس اصول منطقی اقتصادی طراحی نشده است، افزود: با توجه به منابع محدود و برنامههای ویژه اقتصادی که در کشور در حال اجرا است، توزیع منابع مشکل اصلی ماست چراکه توزیع منابع از کمبود منابع حساستر است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: ما توسعه در روستا و اشتغال در آن را مطرح میکنیم، اما اجرای این برنامهها پاسخ منفی و عکس به ما میدهد و علت آنهم مشکل اساسی در توزیع منابع است.
باید به مسائل بنیادیتری در امر توسعه توجه کرد
وی بابیان اینکه تمام اقدامات ما در روستاها پاسخ عکس داده است، توضیح داد: در حال حاضر با صرف منابع و اقدامات توسعهای که در روستاها انجام دادهایم، روستاها تخلیه و حاشیهنشینی در شهرها افزایش پیداکرده است، چراکه با پرداخت یک وام بیست میلیون تومانی بهجای توسعه در روستا افراد با خرید یک دستگاه خودرو روستا را رها کرده و به حاشیه شهرها میآید.
شافعی با توضیح اینکه درست است که باید به مواردی همچون اصلاح الگوی مصرف، بهرهوری و غیره توجه داشت اما مسائل بنیادیتری در این موضوع قرار دارد، گفت: این مسائل اساسی در سرلوحه کار ما نیست، یعنی باید آب را از سرچشمه زلال کرد و باید برای حل این معضلات باید نگاه بنیادیتری را در نظر بگیریم.
انتهای پیام/4092/
انتهای پیام/