صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۲ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
کارشناس بورس مطرح کرد:

نقش کمرنگ بخش‌خصوصی در تامین مالی بازار سرمایه

کارشناس بورس معتقد است که نسبت به افزایش ظرفیت‌های بازار سرمایه، نقش بخش‌خصوصی در تامین مالی آن کمرنگ است.
کد خبر : 365258

هلالات در گفتگو با خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به تأثیر کاهش هزینه ارکان بازار بورس در رونق آن اظهار کرد: هزینه ارکان بازار بورس شامل کارمزدهایی است که در جریان هر دادوستد اخذ می‌شود که بخشی از آن مالیات است، بخشی سهم خود سازمان بورس، قسمتی از آن مربوط به شرکت بورس و مابقی مربوط به کارمزد کارگزارهای بورس است که مجموع همه این‌ها چیزی حدود یک درصد می‌شود.


وی با در تأکید بر سهم اندک هر یک از کارمزدهای اخذشده در هر دادوستد ادامه داد: تنها بخش از این هزینه دادوستد که فارغ از سود و زیان اخذ می‌شود، مالیات است که می‌توان با کاهش آن، هزینه ارکان بازار بورس را کاهش داد.


این کارشناس بازار بورس با توجه باارزش معاملات به نسبت تعداد کارگزاری‌ها تصریح کرد: رقم مربوط به سهم کارگزاری‌ها از ارکان هزینه چندان قابلیت کاهش ندارد زیرا حدود 3 صدم درصد است که فقط هزینه‌های آن‌ها را پوشش می‌دهد و موجب درآمدی برای کارگزاری‌ها نمی‌شود و این موضوع برای نهاد ناظر و شرکت بورس هم به دلیل هزینه‌هایی که دارند به همین صورت است.


هلالات با قبول تعدد کارگزاری‌ها خاطرنشان کرد: در مقیاس اقتصاد کشور و ارزش معاملات بورس، 108 کارگزار زیاد است و برای بهبود این وضعیت، سازمان بورس به دنبال تعیین حداقل سرمایه برای شرکت‌های کارگزاری است که حدود 15 میلیارد تومان است و این موجب می‌شود که شرکت‌های کوچک کم‌کم حذف شوند.


این کارشناس بورس با استناد به ورود شرکت‌های دولتی و خصولتی در بازار بورس تصریح کرد: دولت از طریق ابزار مالی بازار سرمایه توانسته اوراق تأمین مالی منتشر کند و معاملاتش را در بازار بورس انجام دهد ولی بخش خصوصی نتوانسته تأمین مالی خود را به سمت بازار بورس سوق دهد که شاید دلیل آن عدم استقبال مردم از تأمین سرمایه شرکت‌های خصوصی باشد و یا تأمین سرمایه‌ها آن‌قدر بزرگ و بالغ نشده‌اند که تأمین مالی در مقیاس بزرگ را برای بخش خصوصی انجام دهند.


هلالات با ورود شرکت‌های دولتی در بازار بورس گفت: با توجه به اینکه بخش خصوصی چندان بزرگ نیستند بنابراین سازوکاری که آن‌ها بتوانند از ابزار مالی بازار بورس استفاده ببرند طراحی نشده است و در کنار این موضوع، بزرگ بودن شرکت‌هایی مانند پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها و مخابرات که در بورس هستند حتی آن‌ها که خصوصی شده‌اند به‌واسطه سیستم مدیریتی‌شان هنوز حکومتی هستند و این برگردش مالی کم بخش خصوصی در بازار بورس تأثیر گذاشته است.


هلالات در خاتمه با تأکید بر فرهنگ‌سازی برای گسترش صنعت بورس در میان مردم افزود: باید با فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی مردم را به سرمایه‌گذاری درازمدت در بورس تشویق کرد تا بورس به محلی برای سرمایه‌گذاری بلندمدت مردم تبدیل شود.


به گزارش آنا، ۲۰ درصد از نقدینگی کشور در اختیار بازار سرمایه است و این بازار قدرت و توان اقتصادی لازم را برای قدرت آفرینی مؤلفه‌های مؤثر در جنگ اقتصادی را دارد و برای تحقق آن لازم است اجرا و نظارت از هم جدا شود و سازمان بورس فقط به نظارت بپردازد و در حوزه تأمین مالی نیز از فرآیندهای بسیار طولانی و تشریفات اداری کاسته شود و ایراداتی پیش‌بینی‌نشده که موجب تأخیر در سرمایه‌گذاری شود تا حد امکان صرف‌نظر کرد.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر