صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۵ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷

تکمیلی گودرزی ////////

/////////
کد خبر : 365224

گودرز خاطرنشان کرد: از جمله سرویس‌گیرنده‌های فساد می‌توان به سیستم سرمایه‌داری ریش‌دار اشاره کرد که البته محدودند به یک باکس 100 نفره که اغلب در لیست بدهکاران بانکی و افرادی که پدران‌شان در پتروشیمی تولیدکننده بودند و امروز آنها واردکننده هستند.


سردبیر برنامه اینترنتی شهرداد بیان کرد: ازجمله سرویس‌دهنده‌های فساد در برخی نهادهای دولتی و حتی در برخی نماینده‌های استانی و یا شاید حتی در معاونت وزیر هم دیده شود. ضلع اول مثلث فساد را سرویس‌دهنده‌ها و سرویس‌گیرنده‌ها می‌سازند.


وی تصریح کرد: برای مثال از بهروز ریخته‌گران که یک بدهکار بانکی است و پرونده قضایی‌اش از سال 92 باز است. شخصی است که با شهرداری تهران در بانک سرمایه قراردادی بسته و در آن حواله جعلی میلگرد برای تونل توحید را داد و در برابر آن، سهام بانک سرمایه را کسب کرد و درواقع با یک حواله جعلی مبلغ 130 میلیارد تومان به‌دست آورد. با 100 میلیارد تومان از این پول، سهام پتروشیمی اصفهان را خرید و امروز هم دیده شده که چند 10 میلیون دلار پول و ارز از کشور خارج کرده و به‌همین‌صورت سلسله‌وار پول به‌دست آورده. سؤال این است که آیا آنهایی که در شهرداری بودند واقعاً نمی‌دانستند که سهام بانکی دادند و حواله جعلی گرفتند؟


گودرزی تأکید کرد: جریان‌های دیگری هم در این زمینه دیده می‌شود که در آنها سرویس‌گیرنده مشخص است اما باید دانست که سرویس‌دهنده کیست. در قضایایی مثل مافیای واردات خودرو، انحصار واردات دارو، واردات گوشت و سلطان سکه، سرویس‌‌گیرنده‌ها مشخص هستند اما اسمی از سرویس‌دهنده نیست. به‌جای سلطان‌ها باید سلطان‌سازها را پیدا کرد.


سردبیر برنامه اینترنتی شهرداد ادامه داد: ضلع دوم جریان مخالف عدالت، ناکارآمدی دیوان‌سالاری در اجرای عدالت و نیز مبارزه با فساد است.


وی افزود: ناکارآمدی با فساد قابل لمس است. به‌طورمثال اطاله دادرسی باعث می‌شود پرونده‌های زیادی در دادسراها و دادگاه‌ها باز بماند.


گودرزی ادامه داد: ضلع سوم که در مقابل عدالت ایستاده، امنیت‌گرایی است که در رسانه‌ها و تصمیم‌سازهایی که نظرشان در مردم تأثیرگذار است قابل تقسیم است.


سردبیر برنامه اینترنتی شهرداد بیان کرد: یک نگاه غلط می‌گوید در کنار واقعیت یک برساخت رسانه‌ای از واقعیت وجود دارد و روحیه امنیت‌گرایی می‌گوید به‌خاطر اینکه مردم ناامید نشوند نگویید فساد هست. درواقع این نگرش با واقعیت کار ندارد و با برساخت رسانه‌ای کار دارد. برخلاف این نگرش، جلوی تخلف را گرفتن و واقعیت‌ها را درست نشان دادن، تولید امید می‌کند.


وی تأکید کرد: از بین رفتن اعتماد عمومی بزرگ‌ترین اقدام علیه امنیت ملی است. در مجموع این سه ضلع مثلث، عدالت را در اغما فرو برده است.


گودرزی عنوان کرد: اما آیا باید کار را تعطیل کنیم؟ در جواب باید گفت که باید به آینده کشور امیدوار باشیم. عدالت در اغماست اما عدالت‌طلبی ما در حال احیا است.


سردبیر برنامه اینترنتی شهرداد افزود: حضور بچه‌های مسجدی در بسیاری از حوزه‌های عدالت‌خواهی دیده می‌شود.


وی ادامه داد: روحیه به من چه؟ به تو چه؟ ممنوع است! در خیلی جاها دیده می‌شود که باید یک فرم و محتوای عدالت‌خواهی به آن داده می‌شد و به‌همین خاطر اسم آن را ژورنالیست تحلیلی گذاشتیم و در آن با تعریف مسئله و نیز وضع مطلوب جامعه دنبال انعکاس اخبار می‌رویم؛ این فشار افکار عمومی است که مسائل را به‌سمت حل شدن می‌برد.


گودرزی تصریح کرد: ازجمله فعالیت‌های ژورنالیسم تحقیقی می‌توان به ویلای آقای فیروزآبادی اشاره کرد، پرونده‌ای که پنج سال باز بود با پنج روز کار رسانه‌ای دانشجوها حل شد و جلوی آن قضیه گرفته شد و همچنین ویلای دختر آقای نعمت‌زاده که امروز تخریب شد و این مورد هم باز ازجمله مزایای این فعالیت‌ها است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر