صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۲ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
صالحی مطرح کرد:

ضرورت جدی گرفتن آمار و اطلاعات در حوزه فرهنگ

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید آمار و اطلاعات را در حوزه فرهنگ جدی بگیریم.
کد خبر : 365099

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سیدعباس صالحی در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال که پیش از ظهر امروز در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد، گفت: فرهنگ و هنر به عنوان حوزه کانونی هویت ما ایرانیان، یک امانت در دست ماست. این امانت مهم، نیازمند امانتداری و پشتیبانی است. لازمه این امانتداری، تقویت زیر‌ساخت‌های علمی این حوزه است. برای تحقق این موضوع باید دو نکته مهم را در نظر گرفت.


وی اظهار کرد: اول این که باید حوزه آمار و اطلاعات فرهنگی و هنری را بیشتر جدی بگیریم. در این حوزه، هم گرفتار فقر اطلاعات هستیم و هم گرفتار حبس اطلاعات. حبس اطلاعات به این معنا است که اطلاعات را ذخیره شخصی حساب کرده و آن را به عنوان امر عمومی تلقی نمی‌کنیم. از سوی دیگر در پردازش اطلاعات هم ضعیف هستیم. برای تحلیل‌های ثانوی در اطلاعات یعنی تبدیل داده‌ها به پژوهش‌های ثانویه و در نهایت سیاست‌گذاری‌ها دچار مشکل هستیم. برای جبران این ضعف‌ها باید بیشتر تلاش کنیم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیح نکته دوم هم گفت: بحث دوم، نیاز به پژوهش‌های فرهنگی بنیادی و کاربردی است. در حوزه‌های مختلف کارهای خوبی رخ داده است، اما هم در پژوهش‌های بنیادین راه نرفته زیادی پیش روی ماست و هم در حوزه فلسفه فرهنگ با شاخه‌های متنوعی که داشته و دارد و همچنان تکثیر می‌شود، در گام‌های آغازین هستیم. اگر این گام‌ها سریع‌تر برداشته نشود، در پیمودن مسیر توسعه اجتماعی عقب می‌مانیم.



در حوزه آمار فرهنگی، گرفتار فقر و حبس اطلاعات هستیم



وی عنوان کرد: با توجه به این دو موضوع، به نظر من پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات علاوه بر فعالیت‌های مستقیمی که در حال انجام آن است باید نقش میانجی را هم در این میان ایفا کند. در همین راستا، بحث گفتگوهای فرهنگی که از حدود 6 ما پیش در پژوهشگاه فرهنگ،هنر و ارتباطات شکل گرفت. به این ترتیب معاونت‌های مختلف وزارتخانه با دبیرخانه هماهنگ خواهند شد و موضوعات مختلف را با نگاه گفتگویی و حل مسئله پیش می‌برند. علاوه بر این، دبیرخانه‌ای در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات شکل گرفته است که عنوان اتاق فرهنگ و حوزه‌های مختلف را بر خود می‌بیند. اولین اتاقی که در این زمینه شکل گرفته است، اتاق «فرهنگ، علم و فناوری» است.


صالحی اضافه کرد: یکی از حوزه‌های دیگری که از قبل آغاز شده و می‌توان به آن امید بست، همین جشنواره پژوهش فرهنگی سال است. این جشنواره می‌تواند با تعریف تمایزها و تقویت نقطه‌ای امتیازات خود بین فرهنگ از یک سو و حوزه آمار و اطلاعات و پژوهش‌های محض پلی را ایجاد کند.امیدواریم این فرایند در تداوم کارهای قبلی و با تکامل آثار پیشین با شتاب پیش برود.


انتهای پیام/4072/4104/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر