صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۱۰ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
حدادی‌دلاور:

فعالیت فرهنگی در دانشگاه‌ها با وجود مشکلات اقتصادی امیدبخش است

مدیرمسئول نشریه ویراد گفت: با اين وضعيت مالی و اقتصادی فعالیت‌ فرهنگی بدون جبهه‌گیری در دانشگاها و به‌خصوص دانشگاه علوم پزشکی خرم‌آباد امیدوار کننده است.
کد خبر : 365059

رضا حدادی‌دلاور در گفتگو با خبرنگار فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: نشريه ویراد وابسته به هيچ نهاد و تشكل دانشگاهی نيست و اين موضوع به اين معنا است كه برای ارائه كار فرهنگی نياز به وابستگی سیاسی و حزبی در فضای دانشگاه وجود ندارد و هر دانشجو با هر نوع خط فكری می‌تواند داعیه‌دار يك كار فرهنگی باشد.


وی ادامه داد: نشریه ویراد به‌صورت صوتی در دانشکده علوم پزشکی خرم‌آباد فعالیت تهیه و منتشر می‌شود. نام این نشریه  (ويرِ راد) تشکیل‌شده از «وير» به معنای ياد و كلمه «راد» به معنای جوانمردی است که اين تركيب را خودمان ساختيم و در اين تركيب از صامت‌های خود كلمه راديو استفاده‌شده که برای مخاطب در برخورد اول آشنا و جذب می‌شود و نيز خود كلمه (وير) در زبان لری هم‌معنا (ياد) را دارد.


صاحب‌امتیاز نشریه ویراد گفت: مهم‌ترین هدفی که این نشریه در فضای دانشجویی دنبال می‌کند این‌که دانشجو را نسبت به موضوعات اطراف خود حساس کرده و از حالت کرختی و بی‌تفاوتی خارج کند.


وی افزود: از آنجایی‌ که امام خمينی(ره) بسيار بر اهمیت قشر دانشجو تأکید و توجه داشتند و از دانشگاه به‌عنوان مكانی برای پرورش جوانان ناب و آینده‌سازی‌ یاد می‌كردند، اما متأسفانه در حال حاضر دانشجو نسبت به جريانات اطراف کاملاً بی‌تفاوت شده و فعاليت‌های سياسی، اجتماعی دانشجو در چند دانشگاه در کلان‌شهرهای ما خلاصه‌شده است.


سردبیر نشریه دانشجویی ویراد ادامه داد: اين مطلب مؤید اين موضوع است كه پتانسيل بسیار بزرگی در دانشگاه‌های ما دست‌نخورده و بكر باقی‌مانده است که متأسفانه نه دانشجو نه مسئولان درصدد استفاده از آن برنمی‌آيند، من به‌عنوان يك دانشجو هرچند تأثیر چندانی باقی نگذارد ولی مراد اگر نيابم به‌قدر وسع بكوشم و در راستای استفاده از اين پتانسيل عظيم برای ساخت آينده‌ بهتر این کشور تلاش خواهم کرد.


این فعال دانشجویی اظهار کرد: نشريه صوتی ویراد صرفاً در چند اپيزود خلاصه نمی‌شود، بلكه در راديو ويراد سعی داشته‌ایم  با بهره‌گیری از نظرات و تجربیات اساتید دانشگاهی و تهیه گفتگو و مصاحبه با آن‌ها و همچنین مصاحبه و تهیه گزارش از خود دانشجویان فضای قابل‌استفاده‌ای در بین دانشجویان و دانشگاه ایجاد کنیم.


دلاور تصریح کرد: موضوعاتی در قالب داستان به راديو ویراد اضافه‌شده است که تحت عنوان (ويرشو) از بخش‌ كتاب‌های معتبر با صدای گوينده‌های وارسته ضبط می‌شود که در همين اواخر يک مستند كوتاه در مورد كودكان كار خرم‌آباد ساخته شد و يک تئاتر موزيكال هم در کنار آن به اجرا درآمد که مشابه آن تا به‌ حال در استان اجرانشده بود. درآمد‌های حاصل از فروش بلیت این طرح در جهت حمایت از کودکان کار هزینه شد و در آينده نیز با توجه به نيازهای روز مخاطبان بخش‌های مختلف به راديو اضافه خواهد شد.


مدیرمسئول نشریه دانشجویی ویراد تشریح کرد: دليل ارائه مطالب در غالب نشريه صوتی را کم‌حوصله بودن و بی‌رغبتی دانشجو به مطالعه نشریات کاغذی دانست و افزود: برای این‌که دانشجو با فضای فرهنگی درگیر شوند، سعی شده است تا از بدنه دانشجویی که توانایی بالایی در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری دارند به نو احسنت استفاده شود که در همین راستا از دانشجویان بازيگر تئاتر، نوازنده، نويسنده و گوينده و ... استفاده كرديم تا همكاری حداكثری با دانشجو داشته باشيم اين موضوع باعث می‌شود دانشجو راديو ويراد را به‌ دور از خود احساس نكرده و در اين کار نیز مشاركت داشته باشد.


وی در مورد ارائه نشريه در غالب صوت از طريق فضای مجازی، استفاده از آن را برای عموم راحت‌تر می‌كند گفت: هرچند این روش هزينه‌های كمتری به نسبت نشریات کاغذی دارد، اما در آينده با همكاری ساير نشريه‌های كاغذی شايد لازم باشد مخاطب را به سمت مطالعه نیز سوق بدهیم چراکه هیچ عنوان دیگری نمی‌تواند جای مطالعه کتاب، روزنامه، مجله و نشریه و... را گیرد.


دلاور گفت: با همکاری مسئولان دانشگاه استودیو دانشگاه را در اختیار داشتیم و از این محل برای تنظیم برنامه‌ها استفاده می‌کردم که در این اواخر استفاده از این محل بدون دلیل محدودشده است، با مساعدت‌های مسئول استودیو دانشگاه تا به‌ حال توانسته‌ایم برای ضبط از این محل استفاده نماییم که امیدواریم با تعامل و همکاری هرچه بهتر مسئولین دانشگاه بتوانیم در این راه اقدامات مؤثری هم برای دانشجو و هم برای دانشگاه برداریم.


وی ادامه داد: تمامی هزینه‌های لازم برای تهیه این نشریه رادیویی از محل شخصی خود فعالان پرداخت می‌شود و دانشگاه در خصوص حمایت مالی از این نشریه تا به‌ حال هیچ کمکی نداشته است. سعی داریم برای تولید محتوی در این نشریه از دوستان و دانشجویان علاقه‌مند استفاده کنیم تا هزینه‌ای بابت تولید پرداخت نشود و این موضوع نیز در کیفیت کار بی‌تأثیر نیست که انتظار داریم با همکاری هرچه بهتر و بیشتر مسئولین دانشگاه کیفیت کار را بالا ببریم.


سردبیر نشریه دانشجویی ویراد اظهار کرد: مهم‌ترین نكته قابل‌توجه در كار فرهنگی در تمام حوزه‌ها در فضای دانشگاه، كمبود منابع مالی است، جای تقدير دارد كه با اين وضعيت مالی و اقتصادی فعالیت‌های فرهنگی بدون جبهه‌گیری در دانشگاها و به خصوص دانشگاه علوم پزشکی خرم‌آباد امیدوار کننده است.


وی در پایان با اشاره به این‌که در خصوص قوانين حاكم بر نشريات هنوز با استانداردهای جهانی فاصله‌ داریم افزود: امروزه با راهكارهای خارق‌العاده شاهد افزايش اين فاصله هم هستيم، به نظر شما قوانين نشريات دانشجویی چه زمانی تصویب‌ شده‌اند و از آن زمان تابه‌حال چه مقدار دچار تغيير و تحول شده‌اند؟ چه مقدار قوانين ما با پيشرفت رسانه همگام بوده است؟


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر