جهانگیری: سد و نیروگاه سیاهبیشه از افتخارات مهندسی ایران است
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، اسحاق جهانگیری در مراسم بهرهبرداری از نخستین سد و نیروگاه تلمبه ذخیرهای سیاهبیشه که صبح امروز برگزار شد با تاکید بر اینکه صنعت آب و برق کشور در شرایط ویژه قرار دارد و آب با چالشهای جدی روبروست، افزود: ما نیازمند مدیریت صحیح و دقیق مصارف آب کشور هستیم.
او ادامه داد: وزارت نیرو باید به گونهای برنامهریزی کند که در صورت بدتر شدن وضع منابع آبی کشور از وضعیت فعلی هم برای مناطق مهم کشور مشکلی پیش نیاید.
وی با تاکید بر اینکه هم وزارت جهاد کشاورزی و هم وزارت نیرو باید برنامهای دقیق و جدی در بخش مدیریت منابع آبی داشته باشند، تصریح کرد: اکنون 90 درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است که بر همین اساس باید الگوی کشت در کشور تغییر کند.
به گفته جهانگیری باید به سمت کشتهای گلخانهای با تولید بیشتر و مصرف آب کمتر پیش برویم، چرا که در برخی محصولات کشت گلخانهای به میزان 90 درصد صرفهجویی منابع آبی صورت میگیرد.
معاون اول رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه باید در مصارف آب شرب و صنعتی هم صرفهجویی شود، اظهار کرد: با توجه به محدویتهای منابع آبی کشور باید آمایش سرزمین صورت گیرد و ما دیگر نمیتوانیم هر صنعت را به صورت اختیاری در هر مکان بنا کنیم.
وی با بیان اینکه صنایع را باید عمدتا به کنار دریاها ببریم، بیان کرد: باید به سواحل چابهار، دریای عمان و خلیج فارس توجه ویژهای صورت گیرد.
جهانگیری با بیان اینکه وزارت نیرو در زمان آغاز دولت یازدهم با دو مشکل عمده بالا بودن حجم بدهیها و تاخیر در سرمایه گذاریها مواجه بود، اعلام کرد: تنها ماهیانه مبلغی معادل 220 میلیارد تومان بابت پرداخت یارانهها از درآمدهای وزارت نیرو اخذ میشود که اگر این اعتبار برای توسعه صنعت آب و برق کشور هزینه میشد، یقینا تاثیر بیشتری داشت.
تصور من بر این بود که در تابستان امسال با خاموشی مواجه خواهیم شد، اما وزارت نیرو با وجود رکورد استثنایی پیک 15 هزار مگاواتی، کشور را به سلامت از تابستان گرم عبور داد |
به گفته وی، یقینا دولت مشکلات پیمانکاران و بدهیهای وزارت نیرو را درک میکند، ولی سال 94 سال مالی سختی برای دولت یازدهم است.
معاون اول رئیسجمهوری ظرفیت اسمی نیروگاهی کشور را 74 هزار مگاوات عنوان کرد و ادامه داد: بر همین اساس باید سالانه به طور متوسط 5 هزار مگاوات نیروگاه جدید در کشور ایجاد شود.
جهانگیری اضافه کرد: تصور من بر این بود که در تابستان امسال با خاموشی مواجه خواهیم شد، اما وزارت نیرو با وجود رکورد استثنایی پیک 15 هزار مگاواتی، کشور را به سلامت از تابستان گرم عبور داد.
وی با تاکید براینکه ما منتظر اجرای توافق هستهای هستیم، گفت: پس از اجرایی شدن این توافق، هم ما و هم غربیها باید یکسری اقدامات انجام دهیم و من فکر میکنم در سالهای آینده بخش زیادی از تحریمها رفع خواهد شد.
جهانگیری با بیان اینکه دوران پساتحریم فرصتها و تهدیدهایی برای ما خواهد داشت، افزود: نباید اجازه دهیم دستاوردهای بزرگ علمی کشور در اثر باز شدن فضای کسب و کار مورد کمتوجهی قرار گیرند.
معاون اول رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه باید به توان فنی و مدیریت کشور توجه شود، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم بازار ایران به بازاری برای کالاهای مصرفی غربیها بدل شود.
به گفته جهانگیری، نه تنها باید از دستاوردهای مهندسی کشور در دوران پساتحریم حفاظت شود، بلکه باید این دستاوردها ارتقا یابند و در ارتباط با دنیا از آنها دانش بگیریم.
انتهای پیام/