صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۵ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
آل‌اسحاق:

سیاسیون سایه مبارک را از سر اقتصاد بردارند/اقتصادمقاومتی اجرا شود

وزیر اسبق بازرگانی با تأکید بر اینکه سیاسیون باید سایه مبارک‌شان را از سر اقتصاد ایران بردارند، گفت:تنها مسیر بعد از 40 سال تجربه، اجرای اقتصاد مقاومتی است.
کد خبر : 364291

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، یحیی آل‌اسحاق در نشست خبری با رسانه‌ها که در روزنامه رسالت برگزار شد، درباره اقتصاد ایران و چالش‌های پیرامونی گفت: به لحاظ توانمندی و ظرفیت‌های داخلی اوضاع خوبی داریم ولی درباره استفاده از این منابع چالش‌های جدی وجود دارد؛ به تعبیر بهتر در حوزه تدبیر اقتصادی، لَنگ می‌زنیم.


آل اسحاق با بیان اینکه کشور در شرایط بسیار خاصی به‌سر می‌برد، گفت: یک‌سری بدخواهان در داخل و خارج از کشور حضور دارند که اجازه تنظیم و کنترل بازار را نمی‌دهند.


وی افزود: در این شرایط باید با واقعیت‌های موجود اقتصادی اقدام به بازتنظیم بازار کنیم و به‌هیچ‌عنوان نباید سیاست‌زدگی در اقتصاد دخیل باشد. بنابراین بهترین کار برخورد با واقعیت‌های اقتصادی، فارغ از نگاه‌های سیاسی و جریانات حزبی است.


وی با بیان اینکه ایران به‌لحاظ منابع، تعداد مهندسان و موقعیت جغرافیایی بهترین شرایط را دارد، گفت: به‌لحاظ امکانات، تجهیزات، بنادر، نیروگاه‌ها، جاده‌ها و ... در شرایط مناسبی هستیم اما ازنظر مدیریت این امکانات، لنگ می‌زنیم.


رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق معتقد است که مسئولان سیاسی باید سایه مبارک خود را از سر اقتصاد ایران بردارند و اجازه دهند ظرفیت‌های داخلی به بهترین نحو مدیریت شود.


وی گفت: الان دولت دو دایره دارد؛ یکی دایره اقتصادیون و دیگری دایره سیاسیون است و هر تصمیمی که دایره اقتصادی می‌گیرد باید وارد دایره سیاسی شود، زیرا دایره سیاسی حق وتو دارد.


وی با اشاره به پرداخت یارانه‌ها اظهار کرد: اقتصاددانان به‌اتفاق می‌گویند که یارانه نقدی نباید پرداخت شود ولی دایره سیاسیون می‌گویند باید پرداخت شود.



عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه باید یک دوره اجازه داد که اقتصاد با شاخص‌های خودش اداره شود، گفت: اینگونه نیست که ما برای اداره اقتصاد آدم نداریم بلکه ما افراد فعال و با تجربه‌ای داریم.


آل اسحاق معتقد است که ما همه تئوری‌های موجود را امتحان کرده‌ایم و پس از ۳۰-۴۰ سال هزینه‌ - فایده کردن به نسخه ۲۴ بندی اقتصادی مقاومتی رسیدیم ولی آن را اجرا نمی‌کنیم؛ زیرا بخش‌های مختلف اقتصادی جزیره‌وار اداره می‌شود و یک نظر واحد وجود ندارد.


وی با بیان اینکه نظام استکبار با ما درگیر است و راه‌های مختلف را امتحان کرده و اکنون خود را در جنگ اقتصادی با ما موفق دیده است، گفت: اینکه می‌گویم سال ۹۸ سال سختی است زیرا به نظر می‌آید تمام سرمایه‌‌گذاری‌هایی که استکبار بر روی اقتصاد ما انجام داده از جمله تحریم‌ها و امثال آن را می‌خواهد در سال ۹۸ برداشت کند.


رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق تصریح کرد: به نظر من سال ۹۸ درایت و مراقبت بیشتری می‌خواهد و سال ۹۸ را باید هوشیارانه جلو رفت.


آل اسحاق با تأکید بر اینکه در مسئله صادرات روند مثبتی پیش گرفته شده است، گفت: حجم تجارت 9 ماهه ما با عراق به 7 میلیارد و 700 میلیون دلار رسیده است اما با این‌حال جایگاه‌مان در تجارت جهانی مطلوب نیست.


وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی دولت 14 میلیارد دلار ارز یارانه‌ای (4200 تومانی) بابت تأمین کالاهای اساسی اختصاص داده است و با توجه به التهابات اخیر، دولت اعلام کرد که یک میلیارد دلار بابت تأمین گوشت پرداخت کرده است اما با این‌حال تعادل به بازار بازنگشت.



* طرح ویژه کنترل بازار به دولت ارسال شد


رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با اعلام این خبر که طرحی را برای دولت ارسال کرده‌ایم تا از زنجیره تولید و تأمین گرفته تا توزیع و نظارت را پوشش دهد، گفت: این طرح برای وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شده است تا براساس آن از التهابات بازار کاسته شود.


وی افزود: این امکان وجود دارد که در شرایط حاضر بازار را کنترل کنیم و مشکلی از این جهت نیست.


آل اسحاق با اشاره به جزئیات بیشتر این طرح پیشنهادی گفت: در این طرح همه امکانات و ابزارهای موجود مورد بررسی قرار گرفته‌اند و از نوع تخصیص ارز گرفته تا عملیات ثبت سفارش و کاهش بروکراسی پیش‌بینی‌های لازم را کرده‌ایم.


وی افزود: یک‌سری افراد به‌عنوان ذی‌نفعان بازدارنده، اجازه کنترل بازار را نمی‌دهند و این افراد در تمام سطوح تصمیم‌گیری از دولت گرفته تا مجلس حضور دارند.


آل اسحاق معتقد است که روحیه بانشاط و امیدوارکننده درراستای کنترل بازار وجود ندارد و نکته مهم‌تر اینکه مسئولان ما با وجود تمام امکانات و ابزارها، جرئت تصمیم‌گیری و ریسک‌پذیری را نیز ندارند.


وی افزود: در حوزه تأمین کالاهای اساسی هیچ‌گونه مشکلی نه در حوزه دارو و نه در حوزه گوشت و خوراکی‌ها وجود ندارد بلکه استفاده درست از امکانات و ابزارها در زنجیره تولید تا توزیع و نظارت مورد بحث ماست.


وزیر اسبق بازرگانی با بیان اینکه امکان نقل و انتقال ارز حتی در شرایط فعلی با یک‌سری از شیوه‌ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگر این امکان وجود نداشت، اکنون حجم مبادلات تجاری ما از 100 میلیارد دلار فراتر نمی‌رفت.


آل اسحاق با تأکید بر اینکه شبکه تعاونی‌ها امکان خوبی برای توزیع اقلام و کالاهای اساسی است، گفت: امکان مدیریت عرضه و تقاضا حتی در شرایط فعلی با استفاده از ابزار تعاونی‌ها وجود دارد.



* عدم وجود مدیران کاربلد و باتجربه


رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه در نظام تدبیر و مدیریت دچار چالش‌های جدی هستیم، گفت: به‌عنوان مثال وزرایی را منصوب کرده‌ایم که متناسب با شرایط فعلی ساخته نشده‌اند. این مدیران درصورتی می‌توانستند موفق باشند که برجام به‌طورکامل و بدون نقص اجرا می‌شد و طرف مقابل به تمام تعهدات عمل می‌کرد اما اکنون در یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی به‌سر می‌بریم.


وی گفت: مدیران جرئت و جسارت تصمیم ندارند و برای این عدم تصمیم‌گیری کسی از مسئولان سؤال نمی‌کند که چرا در شرایط حاضر تصمیم‌گیری مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی و به‌نفع مردم نمی‌گیرند.



* رانت، رانت‌خوار و رانت‌ساز در کشور داریم


آل اسحاق در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه باید جلوی امضاهای طلایی و فضای رانتی را بگیریم، گفت: نظام رانتی باید به‌طورکامل جمع شود تا زمینه حضور رانت‌خوار و رانت‌ساز فراهم نشود.


رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق معتقد است که در شرایط حاضر اقتصادی دچار سیاست‌زدگی هستیم، گفت: دولت به‌دلیل عدم پذیرش تبعات و پیامدهای سیاسی، برخی تصمیم‌های اقتصادی را نمی‌گیرد. 


وی افزود: سالانه به 70 تا 80 میلیارد دلار نیاز داریم تا کشور را با تمام ظرفیت‌ها اداره کنیم و در شرایطی می‌توان گفت که در جنگ اقتصادی موفق خواهیم بود که تمام ظرفیت‌ها و سرمایه‌های اجتماعی و فنی مورد استفاده قرار گیرند.


آل اسحاق با تأکید بر اینکه در حوزه اقتصادی نباید تفرقه وجود داشته باشد، گفت: جدای از سلایق و دیدگاه‌ها باید تمام ظرفیت‌های دولت، نخبگان، رسانه‌ها و افراد باتجربه در کنار هم حضور پیدا کنند تا از این دوران عبور کنیم. 


وی تصریح کرد: علاوه بر این انسجام، باید اعتماد میان مردم و دولت نیز برقرار شود و اگر این اعتماد وجود نداشته باشد، قطعاً امکان ادامه کار میسر نخواهد بود؛ ازطرفی مردم باید اعتماد کنند که گروه اقتصادی حاضر در دولت توان مواجهه با مشکلات و حل آن را دارد.


* لزوم تغییر کابینه و حضور افراد باتجربه و کاردان در شرایط جنگ اقتصادی


آل اسحاق با تأکید بر اینکه کابینه دولت باید با همکاری مجلس شورای اسلامی تغییر کند، گفت: باید از مدیرانی استفاده شود که شرایط جنگ اقتصادی را باور داشته و در این مسیر تمام توان مدیریتی، سوابق و امکانات کشور را به‌کار بگیرند.


وی افزود: در کنار این مسئله باید از شعارزدگی در استفاده از توان بخش خصوصی پرهیز کرد و به‌طور عملیاتی این بخش را در حوزه‌های مختلف اقتصادی به‌کار گرفت؛ اکنون بخش خصوصی ما خود را در حاشیه می‌بینند.


رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق همچنین معتقد است که باید بخشی از مسائل و مشکلات کشور توسط اتاق‌های بازرگانی به‌عنوان بازوی مشاوره مراجع تصمیم‌گیری حل شود و در این‌باره نیازمند الزاماتی همچون اعتماد نظام به اعضای اتاق‌ها و حضور افراد توانمند در این حوزه هستیم.


آل اسحاق افزود: اعضای اتاق‌های بازرگانی باید ملی فکر کنند و در جهت بهبود فرایند تصمیم‌گیری نقش کمک‌کننده داشته باشند.


وی با بیان اینکه اعضای اتاق بازرگانی باید با نظام محرم باشند، گفت: این افراد باید دارای ویژگی‌هایی باشند که اعتماد نظام را به خود جلب کرده و دراین‌باره منافع عمومی را بر منافع شخصی خود ارجح بدانند.



* صادقانه با مردم حرف بزنیم


وزیر اسبق بازرگانی با اشاره به اینکه بازگرداندن اعتماد میان مردم و دولت دارای الزاماتی هم‌چون سخن گفتن صادقانه است، تصریح کرد: در حوزه ایجاد اعتماد با شعار و التماس و دستور نمی‌توان موفق بود بلکه باید صادقانه با مردم سخن بگوییم.


وی افزود: برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با جنگ اقتصادی باید وحدت رویه داشته باشیم. به‌عنوان مثال در یک باشگاه فوتبال همه تیم باید با یک‌دلی برای دستیابی به هدف اقدام کنند.


* ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردد


آل اسحاق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه باید ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردد، گفت: ارزی که به‌جهت صادرات تولیدات و محصولات داخلی در خارج از کشور وجود دارد، محصول زحمات و توانمندی‌های داخل کشور است و انصاف نیست که صادرکنندگان ارز را به‌داخل بازنگردانند.


وی افزود: اینکه این ارزها با چه نرخی و با چه شرایطی به داخل برگردد و اینکه چه تعهداتی از صادرکنندگان اخذ شود، باید در دولت تصمیم‌گیری شود.


رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق تأکید کرد: مشکلات فعلی اقتصادی قطعاً باید با توجه به واقعیت‌های اقتصادی حل شود و بهترین مسیر آن، اجرای دقیق و کامل اقتصاد مقاومتی است.



انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر