نخستین نیروگاه تلمبه ذخیرهای ایران افتتاح شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، این نیروگاه با هزینهای بالغ بر یک هزار و 400 میلیارد تومان با هدف ایجاد تعادل در شبکه برق کشور در ساعات پر باری و کمباری وارد مدار شد.
مطالعات اولیه احداث نیروگاه تلمبه ذخیرهای در ایران با درخواست مهندسین مشاور بلژیکی در منطقه البرز و در قالب همکاری میان دو دولت ایران و بلژیک آغاز شد و در سال 1349 گزارشهای اولیه آن توسط شرکت بلژیکی به وزارت نیرو ارائه شد.
اکنون بیش از 220 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه تلمبه ذخیرهای در دنیا در حال بهرهبرداری است و حدود 3 درصد انرژی الکتریکی تولیدی در دنیا به وسیله نیروگاههای تلمبه ذخیرهای تامین میشود.
25 هزار مگاوات برق تولیدی کشور آمریکا یعنی حدود 3/5 درصد کل انرژی تولیدی و 30 هزار مگاوات برق تولیدی کشور ژاپن یعنی 15 درصد کل انرژی تولیدی این کشور از طریق نیروگاههای تلمبه ذخیرهای تامین میشود.
بر اساس این گزارش، ایجاد تعادل در شبکه برق کشور در ساعات پرباری و کمباری، تولید انرژی برق آبی با ظرفیت هزار و 40 مگاوات در ساعات پر باری شبکه، مصرفکننده مطمئن انرژی به میزان 960 مگاوات در ساعت کمباری شبکه، اشتغالزایی در حین اجرای طرح و دوران بهرهبرداری و ایجاد محیط گردشگری و توریستی از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
سد و نیروگاه سیاه بیشه نخستین نیروگاه تلمبه ذخیرهای کشور و از نخستین سدهای CFRB در ایران است که از ویژگیهای آن میتوان به پوشش فلزی در شفت مایل به طول حدود 500 متر، قرار گرفتن در مجاورت جاده اصلی چالوس و نزدیکی به شهر تهران و تخلیه و پر شدن مخزن در طول مدت حدود 4 ساعت اشاره کرد.
سد و نیروگاه تلمبه ذخیرهای سیاه بیشه در 125 کیلومتری شمال تهران و 12 کیلومتری شمال تونل کندوان در استان مازندران و در مسیر رودخانه چالوس قرار گرفته است.
انتهای پیام/