صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۴۱ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
شهردار تهران:

همکاری آتش‌نشانی با دانشگاه‌ها امری ضروری است

شهردار تهران بر لزوم همکاری سازمان آتش‌نشانی با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان تأکید کرد.
کد خبر : 364077

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شهرنوشت، پیروز حناچی در اولین نمایشگاه بین‌المللی آتش‌نشانی و ایمنی با تبریک میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن، با اشاره به اهمیت مبحث ایمنی گفت: در 17 ژانویه 1995 در شهر کوبه ژاپن در ساعت 5 صبح زلزله‌ای بالای 7 ریشتر حدود 20 ثانیه شهر را لرزاند و 6 هزار نفر کشته برجای گذاشت؛ همین اتفاق موجب شد تا شهردار این شهر خودکشی کند.


شهردار تهران افزود: این زلزله تمام کاستی‌های یک شهر غیرتاب‌آور و ضرورت رعایت استانداردهای ایمنی در ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری را نشان داد و در این زمینه مفاهیمی جدید ارائه کرد. 


وی با بیان اینکه ژاپنی‌ها تجربه‌های خود در این زلزله را در جلساتی که با شهرداری تهران داشتند انتقال دادند، تصریح کرد: کوبه مانند بم شهری بود که در نقشه‌های خطرپذیری زلزله جزء شهرهای کم‌خطر محسوب می‌شد و رعایت ایمنی در آن پایین بود؛ مورد دیگر مربوط به تاب‌آوری پایین ساختمان‌های قدیمی بود و دیگر این‌که در زلزله کوبه تمامی مسیرهای دسترسی به شهر مانند پل‌ها و راه‌های اصلی قطع شد؛ به عبارتی این سازه‌ها از ایمنی لازم برخوردار نبود و همین مسئله موجب کاهش امکان کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان شد.


حناچی خاطرنشان کرد: در کوبه به‌دلیل هوشمند نبودن شبکه گاز و برق، آتش‌سوزی مهیبی بعد از زلزله اتفاق افتاد و بیشتر کشته‌شدگان به خاطر این مسئله از بین رفتند؛ همچنین بر اثر زلزله خطوط لوله آب شکسته شد و بسیاری از ساختمان‌ها به خاطر نفوذ آب فروریختند؛ درواقع، هیچ‌کدام از شبکه‌های خدماتی، دارای سیستم هوشمند قطع در مواقع بحرانی نبودند.  


شهردار تهران تصریح کرد: از دیگر تجربه‌های این زلزله این بود که آتش‌نشانی کوبه فاقد امکانات لازم برای کمک به ساختمان‌های بلند بود و عملاً نتوانست کمک چندانی به ساکنان این ساختمان‌ها کند؛ نکته دیگر اینکه سازمان‌های مقابله با بحران فاقد هماهنگی و همگرایی برای ایفای وظایف خود بودند.


وی با تأکید بر اینکه علی‌رغم همه این موارد ژاپن آن زلزله را پشت سر گذاشت، گفت: این کشور روی 4 گسل بزرگ قرار دارد و 10 درصد زلزله‌های دنیا در این منطقه اتفاق می‌افتد؛ در سال 2005 در ژاپن 140 زلزله بالای 5 ریشتر و 3 زلزله بالای سه ریشتر اتفاق افتاد و آن‌ها از تجربه‌هایی مانند کوبه درس‌های زیادی گرفته‌اند؛ یکی از درس‌هایشان رسیدن به این ضرورت بود که باید هم نیروهای کمک‌کننده و هم مردم آموزش‌های لازم را در مقابله با بحران ببیند؛ چیزی که امروز در برنامه‌های سازمان آتش‌نشانی نیز دیده می‌شود.


حناچی یادآور شد: سازمان آتش‌نشانی سرمایه اجتماعی بالایی دارد و باید قدر آن را بداند و مردم هم از خدمات بی‌شائبه این سازمان استقبال می‌کنند، اما گاهی در برخی از سازمان‌ها با اقدامی که اتفاقاً هدف ترویجی هم دارد سرمایه‌های اجتماعی آسیب‌های فراوان می‌بیند.


شهردار تهران خطاب به آتش‌نشانان گفت: من از شما می‌خواهم که از تجربه دیگر کشورها در قالب برگزاری چنین همایش‌هایی استفاده کنید؛ این کار دو حسن دارد؛ یکی این‌که تجربه‌های گرانبهایی به دست می‌آورید و دیگر این‌که می‌توانید خود را با دیگران مقایسه کنید و خواهید دید که شاید از برخی کشورها پایین‌تر باشیم، اما نسبت به بسیاری از کشورها در شرایط بهتری قرار داریم و این برای شما اعتماد به نفس می‌آورد.


وی ضمن درخواست از سازمان آتش‌نشانی برای همکاری با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان برای مقابله با مشکلات عنوان کرد: به خصوص در شرایط فعلی که در تحریم هستیم استفاده از نظرات دانشگاهیان و شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند راه‌های بدیع و جدیدی را برای حل مشکلات ایجاد کند.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر