صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷
شهردار تهران در نشست خبری:

برای مبارزه با فساد در شهرداری هیچ تعارفی نداریم

شهردار تهران گفت: هزینه اداره روزانه شهر تهران بین 25 تا 30 میلیارد تومان است.
کد خبر : 363549

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پیروز حناچی صبح امروز در نخستين نشست خبری خود که در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زهرا(س) و همچنین گرامیداشت ایام اسفند ماه که مقارن با عملیات‌های فاو و بدر است، به ارائه فعالیت‌های حوزه‌ها و برنامه‌های شهرداری تهران پرداخت.


وی با بیان اینکه در این دوره ما با چالش جدی در خصوص تأمین منابع در شرایط فعلی اقتصادی مواجهیم، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا با هماهنگی شهرداری مناطق، فعالیت سازمان‌ها و در جهت کاهش هزینه‌ها اقدام کنیم و همچنین به‌دنبال آن هستیم تا با تأمین منابع از مالیات بر ارزش افزوده و کمک‌های دولت این کاستی‌ها را جبران کنیم.


شهردار تهران با بیان اینکه روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیارد برای هزینه جاری شهر تهران باید درآمد کسب شود، افزود: هرگونه ایجاد وقفه در کسب درآمد، اداره شهر را با مشکل مواجه خواهد کرد.


حناچی ضمن اشاره به نظرسنجی که از مردم در سال ۹۶ انجام شد، گفت: ترافیک و آلودگی هوا در صدر مشکلات تهران از نگاه شهروندان هم در دوره قبلی و هم در دوره فعلی مطرح شده بود.


شهردار تهران در خصوص خطوط ۶ و ۷ مترو نیز گفت: بهره‌برداری از خطوط ۶ و ۷ مترو جزو اصلی‌ترین هدف ما بوده و خبر خوش ما این است که خط ۶ مترو در پایان امسال و یا اوایل سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و خط ۷ نیز که به دلیل مسائل ایمنی متوقف بود از مهدیه تا میدان صنعت افتتاح خواهد شد.


وی در ادامه تصریح کرد: برای خط ۷ مترو اوراق مشارکتی به مبلغ ۷۰۰ میلیارد صادر شده و برای خط ۶ مترو نیز ۲ هزار میلیارد وام از بانک شهر و هزار میلیارد نیز برای خط ۶ دریافت شده است.


حناچی در خصوص قابلیت‌های مهندسی خط ۶ مترو تهران نیز گفت: جهت‌گیری در این خط به‌طوری است که امکان استفاده از قطارهای بدون راننده در آن وجود دارد و از ویژگی دیگر آن به حداقل رساندن سرخط‌ها است.


شهردار تهران در خصوص ۷۰ دستگاه واگن خریداری‌شده اظهار کرد: ۸۵ درصد این واگن‌ها ترخیص شده و ۱۵ درصد باقی‌مانده به واسطه بدهی مالیات بر ارزش افزوده باقی مانده که ترخیص آن در حال پیگیری است.


وی با بیان اینکه در هر ۲۲ روز یک قطار مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، گفت: هدف مشترک در شورای شهر و شهرداری این است که میزان حدود ۲ میلیون نفر روزانه مترو را به ۷ میلیون افزایش دهیم و انجام چنین هدفی نیازمند تأمین ۲ هزار واگن و تکمیل خطوط و کاهش سرخط قطارها است.


حناچی ادامه داد: توافق برای اجرای فاینانس ۳۷۶ واگن مترو برای خط ۷ مترو تهران صورت گرفته و قراردادی هم در خصوص تولید هزار دستگاه اتوبوس و ۵۰ دستگاه اتوبوس دیزلی بسته شده است.


شهردار تهران در خصوص اجرای طرح کاهش آلودگی هوا نیز گفت: در مقایسه با سال گذشته روزهای پاک از ۳ روز به ۱۳ روز و روزهای قابل قبول از ۶۰ به ۹۲ روز افزایش یافته است و این در حالی است که روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس از ۶۶ روز به ۲۹ روز کاهش یافته است.


حناچی افزود: ما در سال گذشته ۵ روز ناسالم داشتیم و این در حالی است که امسال روز ناسالمی نداشتیم، شاید بخشی از دلایل آن مربوط به نزولات جوی باشد اما بخش دیگری از علل کاهش آلودگی هوای شهر تهران ناشی از تلاش همکاران من در حوزه حمل و نقل، پلیس راهور، توسعه ایستگاه‌های معاینه فنی، مجهز شدن دوربین‌های شهری و اجرای طرح ترافیک جدید باشد.


شهردار تهران در خصوص مشکلات مربوط به سرویس و نظارت قطارهای مترو نیز گفت: برخی خطوط مترو پارکینگ قطار ندارند و قطارها در تونل نگهداری می‌شوند.


وی در ارتباط با جایگزینی و نوسازی اتوبوس‌های فرسوده اظهار کرد: به دنبال آن هستیم تا با تسهیلات مالی کم‌بهره و کمک دولت 2 هزار دستگاه اتوبوس جایگزین شود.


شهردار تهران ادامه داد: در برنامه آتی ما خرید و نصب ۷۰۰ فیلتر جاذب دوده،  نوسازی ۱۰ هزار تاکسی و خرید یک هزار سامانه ثبت تخلف قرار دارد.


حناچی در خصوص اقدامات فنی و عمرانی شهرداری تهران یکی از مهمترین اقدامات را جمع‌آوری کارگاه‌های ساختمانی از جمله در میدان هفت تیر نام برد.


وی با بیان اینکه تهران مخصوص کسانی است که در آن زندگی می‌کنند، گفت: حفظ چارچوب زیست انسانی برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است به دنبال آن هستیم تا حد امکان کارگاه‌هایی که مساحت آنها زیاد است را کوچک کرده و چارچوب زیست انسانی را در آنها رعایت کنیم.


شهردار تهران در ادامه از تلاش برای اتمام ۳۲ پروژه نیمه‌تمام در حوزه فنی و عمرانی در سال ۹۸ و پیگیری ۳۹ پروژه خبر داد.


حناچی افزود: تهران دارای ۷ رود دره است و در طرح جامع به دنبال احیای آن هستیم و در تلاشیم تا آب‌های آن را از طریق کانال‌های فیروزآباد و کن هدایت کنیم.


شهردار تهران در خصوص فعالیت‌های معاونت برنامه‌ریزی و امور شورای شهرداری گفت: در این معاونت اقداماتی همچون ارزیابی پروژه‌های نیمه‌تمام، ساماندهی جامع منابع انسانی، ارزیابی عملکرد شهرداری مناطق سازمان‌ها و شرکت‌ها در سال ۹۷، ارتقای سازمان شهرداری تهران و تدوین مدل بومی شهر هوشمند در دستور کار قرار داشته است.


وی در خصوص اقدامات و برنامه‌های حوزه سلامت شهرداری تهران نیز اظهار کرد: بحث ما در حوزه سلامت کاهش حداقلی استفاده از خودروهای شخصی است و فعالیت‌هایی همچون سه‌شنبه‌های بدون خودرو و افزایش حمل و نقل عمومی از جمله اقداماتی در این راستاست.


حناچی تصریح کرد: آمار وضعیت شهروندان همچون فشارخون، دیابت، چاقی، بالا بودن ذرات معلق هوا بیانگر آن است که می‌بایست در شیوه و روش زندگی‌مان تجدید نظر کنیم.


وی در ادامه در خصوص اقدامات صورت‌گرفته در حوزه خدمات شهری گفت: حادثه پلاسکو نشان داد که ما در اطفا و کنترل ساختمان‌های نامتعارف با مشکل مواجه هستیم و در همین راستا ۱۵ دستگاه نردبان هیدرولیکی خریداری شده که سه دستگاه آن تحویل، ۶ دستگاه در آینده تحویل داده خواهد شد و ۶ دستگاه دیگر دارای مشکل مالیات بر ارزش افزوده است.


حناچی تصریح کرد: از دیگر اقدامات ما در این حوزه توسعه ایستگاه‌ها و همچنین جذب ۲۰۰ نیروی آتش‌نشان بوده است.


شهردار تهران در خصوص فعالیت‌های میادین میوه و تره بار نیز گفت: اقلام موجود در میادین میوه و تره بار ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان‌تر از بازار است و ما در تلاش هستیم تا شرایط را برای ارائه سرویس بهتر در شب عید برای شهروندان فراهم کنیم، هرچند این وظیفه به‌طور مستقیم بر عهده شهرداری نیست.


وی در ادامه در خصوص اقدامات صورت‌گرفته در حوزه فضای سبز سخن به میان آورد و گفت: ۱۲ بوستان تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد وسعت آن در مجموع ۱۱ هکتار است.


حناچی ضمن اشاره به تلاش برای آبیاری تحت فشار در کمربند سبز افزود: از دیگر اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته تهیه شناسنامه برای درختان از طریق پلاک‌کوبی بوده است.


شهردار تهران با بیان این‌که جهت‌گیری شورا و شهرداری در راستای لغو مجوز برج باغ‌ها و جلوگیری از تخریب باغات است، اذعان کرد: با توجه به اینکه شهرداری دیگر مجوز برج باغ صادر نمی‌کند در تلاش هستیم تا با هماهنگی با دستگاه‌ها این باغ‌ها را به شهر بازگردانیم که نمونه آن باغ وثوق‌الدوله و باغی دیگر در منطقه ۲ شهرداری تهران بود 


حناچی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا این‌گونه فعالیت‌ها را در مناطقی که از لحاظ سرانه فضای سبز دارای فقر است ادامه دهیم. 
وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص نامه تهدیدآمیز حق‌شناس (عضو شورای شهر تهران) اظهار کرد: اعضای شورای شهر مجاز هستند که سؤال کرده و اعتراض داشته باشند. نامه ایشان مربوط به بیش از یک ماه پیش است و من در پاسخ به ایشان فقط می‌گویم وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم/ که در طریقت ما کافریست رنجیدن.


شهردار تهران در خصوص صدور مجوز ۶۰ برج باغ به بهانه پرداخت حقوق کارکنان نیز گفت: در ارتباط با موضوع باغ‌ها و هر موضوع دیگری هیچ قانونی عطف به ماسبق نیست و ما به‌دنبال تغییر رویه در این خصوص هستیم و جهت‌گیری عمومی  جلوگیری از تخریب باغ‌ها است.


حناچی در خصوص طرح ترافیک و حذف زوج و فرد و این‌که این شایعه وجود دارد که بیش از آلودگی هوا توجه شهرداری به درآمدزایی است، اظهار کرد: تمام مطالعات نشان می‌داد که اجرای طرح زوج و فرد به‌شکل مقطعی تأثیرگذار است ولی زمانی که این برنامه به صورت مستمر پیگیری شود تأثیر آن حداقلی خواهد بود.


شهردار تهران تصریح کرد: یکی از معایب طرح قبلی این بود که ۴۴۱ گروه سهمیه دریافت می‌کردند و قاعده مشخصی برای توزیع آن نبود و ممکن بود برخی بیش از سهمیه خود مجوز دریافت کنند.


حناچی جریمه‌های ۲۰ هزار تومانی و هزینه ورود ۴۰ هزار تومانی را یکی از مهمترین عوامل ترویج بی‌قانونی عنوان کرد.


شهردار تهران با بیان اینکه ۷۰ درصد آلودگی شهر توسط وسایل نقلیه موتوری ایجاد می شود که از این میزان ۴۰ درصد مربوط به وسایل شخصی است، گفت: در این خصوص راهی جز کاهش استفاده از خودروهای شخصی نداریم.


وی در خصوص تسهیلات طرح جدید اظهار کرد: شهروندانی که در مناطق زوج و فرد ساکن هستند در صورتی که تا قبل از ساعت ۸ صبح خارج و تا بعد از ساعت ۵ عصر وارد محدوده شوند هیچ عوارضی برای آنها در نظر گرفته نخواهد شد.


حناچی در خصوص سهمیه کارت طرح ترافیک برای خبرنگاران نیز گفت: ما به دنبال یک شیفت پارادایمی هستیم و در تلاشیم تا استفاده از خودروهای شخصی را برای همه به یک نسبت کاهش دهیم و اگر طرحی مطرح شود همه از مواهب آن بهره‌مند خواهند شد.


شهردار تهران در ادامه در خصوص مناسب سازی شهر تهران برای اقشار ناتوان جامعه اظهار کرد: از نظر ما هر کسی که نتواند در جامعه حضور یابد مدنظر است و ما در تلاش هستیم تا شرایط را برای مناسبسازی فضاها برای همه شهروندان در دستور کار قرار دهیم و با توجه به این‌که این اقدام یک فرآیند است و در یک نقطه متوقف نمی‌شود نیازمند آموزش در دانشگاه‌ها و مطالعات مستمر است.


وی در خصوص تجمعاتی که در روزهای یکشنبه و سه‌شنبه در  مقابل  شورای اسلامی شهر تهران برگزار می‌شود گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که همه این اتفاقات عادی نبوده و به نوعی سازماندهی شده است، ولی این به این معنی نیست که شهرداری بدهکار نباشد.


حناچی تصریح کرد: طی بررسی‌های مالی مناطق به‌دنبال آن هستیم تا بخشی از این بدهی‌ها را پرداخت و بخشی از آنها را به صورت غیر نقدی تسویه کنیم.


شهردار تهران ضمن اشاره به کاهش اعتراض‌ها اذعان کرد: برخی‌ها با انگیزه‌هایی همچون زیاده‌خواهی به‌دنبال بر هم زدن آرامش هستند ولی این هرگز به معنی بدهکار نبودن شهرداری نیست ولی ما به دنبال آن هستیم تا بدهی‌ها را به صورت منطقی و خارج از فشار پرداخت کنیم.


وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا هزینه‌های شهر را از افرادی که دارای درآمد بالاتری هستند دریافت نمی‌کنید نیز گفت: طبیعتاً به کسانی که بیشتر از خدمات شهری استفاده می‌کنند هزینه‌های بیشتری را پرداخت خواهند کرد به عنوان نمونه مشاغلی همچون رستوران‌ها که میزان تولید زباله آنها بالاست میزان عوارض دریافتی از آنها بیش از یک منزل مسکونی است.


حناچی در ادامه در خصوص مبارزه با فساد در شهرداری تهران گفت: در بحث فساد هیچ تعارفی نداریم و به‌طور مستمر در حال برخورد با آن هستیم ولی ما سر و صدا نمی‌کنیم و هر جایی که تخلفی دیده شود با آن برخورد می‌کنیم اما آن را اعلام نمی‌کنیم چرا که ما قاضی نیستیم و این موضوعات می‌بایست از طریق سیستم‌های نظارتی و قضایی بررسی شود.


شهردار تهران در ارتباط با مشکلات اقتصادی شهرداری تهران و شایعاتی مبنی بر فروش شهروند و شهر آفتاب نیز گفت: من معتقدم مشکل اقتصادی که برای دولت وجود دارد می‌تواند برای ما یک فرصت باشد چرا که حجم زیاد نقدینگی فرصت سرمایه‌گذاری در شهر را ایجاد می کند.


وی تصریح کرد: موضوع فروش شهر آفتاب و شهروند ممکن است در لوایح قبلی بودجه‌ سال‌های قبلی وجود داشته باشد اما در سال ۹۸ چنین موضوعی مطرح نیست.


حناچی ادامه داد: درست است که ما در شهرداری مشکلات بودجه‌ای داریم ولی این بدان معنی نیست که دست روی دست بگذاریم و کاری نکنیم و در این راستا ما می‌توانیم به موضوعات کم‌هزینه‌ای همچون تأثیر رنگ‌آمیزی در شهر توجه کنیم، به عنوان مثال محله بزهکاری در شهر ریودوژانیرو وجود داشت که کسی جرئت ورود به آن را نداشت اما با رنگ‌آمیزی و مناسب‌سازی فضا این محله متحول شد.


وی تصریح کرد: در حال حاضر متخصصین در حال بررسی و شناسایی محله‌هایی هستند تا بتوانند با کمترین هزینه اقداماتی را در راستای تحول آنها فراهم کنند.


شهردار تهران افزود: همیشه با تزریق پول کار جلو نمی‌رود و من اعتقاد دارم اگر مردم دل بدهند تأثیرگذاری در بسیاری از کارها همچون ترافیک آلودگی و زیبایی در شهر افزایش می یابد.


حناچی در ادامه در خصوص وضعیت طرح تفصیلی تهران نیز گفت: دستورالعمل‌هایی که توسط شورای‌عالی شهرسازی ابلاغ شده بود هیچ‌گاه به مرحله اجرا در نیامد ولی امروز برخی از آنها ابلاغ و در حال اجراست و بازبینی‌بندهای مختلف آن در دستور کار قرار دارد.


شهردار تهران در ارتباط با جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی نیز گفت، اظهار کرد: ما بسته‌های پیشنهادی را به سرمایه‌گذاران خارجی که به ما مراجعه می‌کنند ارائه می‌دهیم و تعدادی از این پروژه‌ها نیز آغاز شده است، اما با توجه به مسائل تحریم به جزئیات آن اشاره نمی‌کنم ولی بی‌تردید بخشی از وظایف شهرداری در راستای جذب سرمایه فراهم کردن زیست بهتر برای شهروندان است.


وی در خصوص نامه رئیس اسبق سازمان بازرسی شهرداری به شورای امنیت ملی درباره تخلفات شهرداری تهران اظهار کرد: من مماشاتی در کارم نمی‌بینم، اما در بسیاری از موارد عدم اطلاع‌رسانی ما به معنی عدم پیگیری و نظارت نیست و موضوعاتی که مربوط به بحث تخلفات است به صورت جدی پیگیری می‌شود.


حناچی در ادامه در خصوص وضعیت طرح تفصیلی تهران نیز گفت: دستورالعمل‌هایی که توسط شورای‌عالی شهرسازی ابلاغ شده بود هیچ‌گاه به مرحله اجرا در نیامد ولی امروز برخی از آنها ابلاغ و در حال اجراست و بازبینی بندهای مختلف آن در دستور کار قرار دارد.


شهردار تهران در ارتباط با جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی اظهار کرد: ما بسته‌های پیشنهادی را به سرمایه‌گذاران خارجی که به ما مراجعه می‌کنند ارائه می‌دهیم و تعدادی از این پروژه‌ها نیز آغاز شده است، اما با توجه به مسائل تحریم به جزئیات آن اشاره نمی‌کنم ولی بی‌تردید بخشی از وظایف شهرداری در راستای جذب سرمایه، فراهم کردن زیست بهتر برای شهروندان است.


وی در خصوص نامه رئیس با اسبق سازمان بازرسی شهرداری به شورای امنیت ملی درباره تخلفات شهرداری تهران اظهار کرد: من مماشاتی در کارم نمی‌بینم اما در بسیاری از موارد عدم اطلاع‌رسانی ما به معنی عدم پیگیری و نظارت نیست و موضوعاتی که مربوط به بحث تخلفات است به صورت جدی پیگیری می‌شود.


شهرداری تهران در خصوص وضعیت زلزله در شهر تهران نیز گفت: زلزله موضوعی است که در طول تاریخ همواره با تهران همراه بوده است و ما باید یاد بگیریم که با زلزله زندگی کنیم و می‌بایست حداکثر آمادگی را در این خصوص فراهم کنیم.


حناچی تصریح کرد: ما باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که در صورت بروز بدترین شرایط چه مواردی باید در نظر گرفته شود و در این باره مطالعات ما نشان می‌دهد به‌رغم باور ما که گمان می‌کردیم گسل فشم آثار تخریبی زیادی دارد، به این موضوع پی بردیم که گسل ری به‌ دلیل بافت ساختمان‌ها خسارت بیشتری را به‌دنبال داشته باشد.


وی ادامه داد: می‌بایست تأثیرات ناشی از آتش‌سوزی در هنگام زلزله مورد توجه قرار گیرد و شبکه گاز نیز باید در برابر شبکه گاز ایمن شود.


شهردار تهران در خصوص ادعای مطرح‌شده توسط خبرنگاری مبنی بر خرید و فروش پست‌های سازمانی در شهرداری تهران گفت: در صورتی‌که فردی ادعایی مطرح کند باید آن را ثابت کند و در این خصوص می‌بایست مدارک خود را ارائه کنید.


حناچی ضمن اشاره به این‌که ما از خبرنگاران شکایت نمی‌کنیم، افزود: اگر در ارتباط با خرید و فروش پست‌های سازمانی اطلاعاتی دارید من را در جریان بگذارید، در غیر این‌صورت حاکم قضائی با شما برخورد می‌کند و این ادعای سنگینی است چون انتصابات رده اول توسط من منصوب می‌شود و در رده بعدی انتصابات توسط افرادی صورت می‌گیرد که من منصوب کرده‌ام.


وی در ارتباط با رقم بدهی شهرداری تهران نیز اظهار کرد: همیشه می‌گویند مرد است و قرضش و حالا من اعلام می‌کنم شهرداری است و بدهی‌هایش.


حناچی ادامه داد: بدهی‌های شهرداری تهران در پروژه‌های خاص هنوز نهایی نشده است و هنوز به رقم مورد توافقی نرسیده‌ایم.


شهردار تهران تصریح کرد: به دلیل شرایط رکود تقاضا برای استفاده از املاک، ما با کاهش تحقق بودجه غیر‌نقد در شهرداری مواجه هستیم و در این خصوص همکاران من در تلاش هستند تا بخشی را که می‌توان واگذار کرد را واگذار کنند.


وی در ارتباط با دریافت وام در قبال واگذاری واگذاری املاک نیز گفت: با توجه به این‌که وام‌های قبلی هنوز تسویه نشده این مورد به ما تعلق نمی‌گیرد، هرچند ما در تلاش هستیم تا با تسویه بخشی از بدهی‌هایمان جزء بدهکاران خوش‌حساب بیاییم تا بتوانیم از تسهیلات بانکی در حمل و نقل عمومی و مترو استفاده کنیم.


حناچی در خصوص انتصابات در شهرداری اظهار کرد: درباره انتصابات مشکل جدی نداریم و این موضوع با توجه به جلسات مستمر با اعضای شورای شهر دارای برآیند قابل قبولی است و در حال حاضر چهار شهردار عوض شده‌اند و این جریان ادامه خواهد داشت.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر