پناهی //////
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: برای بهبود الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باید اشکالات موجود را رفع کرده و به ابهامات موجود پاسخ دهیم. بعضیها از این مفهوم بهعنوان بازگشت به گذشته یاد میکنند چرا که مفهوم پیشرفت مربوط به قرن 19 میلادی است که تغییر و تحولات بزرگ درحالشکلگیری بود و همزمان با این تحولات، جامعهشناسی نیز ایجاد شد و پس از ایجاد مفهوم جامعهشناسی، طرح پیشرفت اجتماعی مطرح شد.
پناهی خاطرنشان کرد: البته نگاه تکخطی به جوامع و پیشرفت وجود داشت به این مفهوم که تجویز مسیر تکخطی نوسازی در دنیا صورت گرفت که ناشی از نگاه تکخطی به پیشرفت بود و این امر نیز سبب تلقی پیشرفته بودن کشورهای اروپایی شد که به خود اجازه دادند کشورهای دیگر را استعمار کنند.
وی افزود: در قرن 20 میلادی نیز براساس نظرات مارکس، نظریه دوم نیز شکل گرفت که مبنای آن نیز رشد اقتصادی بود. اما بعد از جنگ جهانی دوم نظریات پیشرفت و رشد، نقد میشوند و نظریه توسعه جایگزین آن شده و توسعه اجتماعی در کنار توسعه اقتصادی مطرح میشود.
این استاد جامعهشناسی عنوان کرد: اکنون در دورانی قرار داریم که نظریات توسعه نیز باید کنار گذاشته شود و میتوان گفت در دوران پساتوسعه قرار داریم و دوران نظری توسعه در جهان تمام شده است. در جوامع کنونی فرهنگ نقش و تأثیر فراوانی در پیشرفت آن جامعه دارد.
پناهی اعلام کرد: با طرح الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت توسط مقام معظم رهبری، میتوان دریافت که نگاه این الگو بازگشت به شاخصهای گذشته نیست بلکه یک مفهوم جدید در ادبیات توسعه محسوب میشود.
وی اشاره کرد: اکنون مقدمهای از الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت نوشته شده است و تمام افرادی که دلسوز جامعه هستند و برای توسعه کشور دغدغه دارند، باید نسبت به جامعه و تحولات آن واکنش نشان داده و نظرات خود را در مورد این الگو بیان کنند.
این استاد دانشگاه اعلام کرد: مقام معظم رهبری نیز از تمام افرادی که نسبت به تحول جامعه احساس مسئولیت میکنند خواستهاند که این الگوی مقدماتی را بخوانند و نسبت به اصلاح و بازنویسی آن پیشنهادات خود را ارائه دهند.
پناهی تأکید کرد: الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت دارای ارکان مهمی ازجمله آرمانها و مبنانی انقلاب اسلامی است و با توجه به تجارب توسعه کشورهای دیگر تدوین شده است و نظر رهبری نیز این است که از اجماع نخبگانی در تدوین این الگو استفاده شده تا الگوی نهایی پیشرفت، متناسب با شرایط کشور تدوین شود.
وی اضافه کرد: بدون برنامه درست نمیتوان به پیشرفت رسید و برای اینکه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت موفق باشد، باید برنامههای آن متناسب با شرایط فعلی و چشمانداز آینده باشد تا بتوان در 40 سال دوم به تمدنسازی مورد انتظار دست پیدا کرد.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/