صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۴۵ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷
مروری بر انتصاب شهید بهشتی؛

رئیس محکمه عدالتی که برای چند دهه کادرسازی کرد

شهید بهشتی در اسفند سال 1358 توسط امام خمینی(ره) به سمت ریاست دیوان عالی کشور و شورای عالی قضائی منصوب شد.
کد خبر : 363294

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، بعد از انقلاب اسلامی هنوز دادگاه‌های انقلاب، شکل منسجمی به خود نگرفته بود. امام خمینی(ره) برای اینکه دستگاه قضائی در اختیار تیم لیبرال دولت موقت قرار نگیرد در نخستین اقدامشان، خلخالی را به‌عنوان قاضی دادگاه‌های شرع منصوب کردند.


در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز نهادی به اسم قوه‌ قضائیه تشکیل نشده بود و دیوان عالی کشور در ایران وجود داشت. بعد از انقلاب سیدمهدی سجادیان تا چهارم اسفند سال 58 ریاست دیوان عالی کشور را برعهده داشت.


امام خمینی(ره) در چهارم اسفند سال 1358 در حکمی، آیت‌الله سیدمحمد بهشتی را به سمت رئیس دیوان عالی کشور منصوب کردند. در ابتدای سال 1359 نیز به دستور امام خمینی(ره) شورای عالی قضائی تشکیل شد و  شهید بهشتی ریاست این شورا را برعهده گرفت.


بنیانگذار انقلاب اسلامی در حکمشان برای آیت‌الله شهید بهشتی آورده‌ بودند:  نظر به اهمیت نقش قوۀ قضائیه در تأمین سعادت و سلامت جامعه و تمامیت نظام‏‎ ‎‏جمهوری اسلامی و ضرورت ایجاد تشکیلات نوین قضایی بر اساس تعالیم مقدس‏‎ ‎‏اسلام، به ریاست دیوان عالی کشور منصوب می‌شوید تا با همکاری دادستان کل کشور،‏‎ ‎‏فقها، قضات، کارمندان شریف و صالح دادگستری و حقوقدانان دیگر به تهیۀ طرح و‏‎ ‎‏برنامه و ایجاد تشکیلات نوین به تدوین لوایح قضائی جدید جمهوری اسلامی ایران‏‎ ‎‏بپردازید. امیدوارم خداوند متعال شما را در انجام این امر خطیر یاری فرماید.‏


این حکم در بیمارستان قلب تهران به شهید بهشتی تحویل شد. از جمله کارهای ارزشمند شهید بهشتی در قوه‌قضائیه کادرسازی افراد برجسته مانند آیت‌الله رئیسی و نظایر آن در قوه‌قضائیه و احداث دانشگاه عالی قضائی و  پلیس قضائی بود.


از موارد مهم در دوران قضائی ایشان این بود که هیچ فردی را به جرم اظهار نظر سیاسی زندانی نمی‌کرد و تنها در صورتی که گروه یا جریانی دست به اسلحه می‌برد علیه وی اقدام می‌شد.


انتهای پیام/4082/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر