طرح خرید خدمت سربازی فقط تا پایان امسال قابل اجراست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری پلیس، ایوب سلیمانی در حاشیه نشست تخصصی معاونان و مدیران سازمان وظیفه عمومی ناجا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا اظهار کرد: ما معمولاً در داخل پلیس و همه مجموعههایمان دو نشست را طی سال برگزار میکنیم؛ یک نشست در اوایل سال برای تعیین اولویتها و اعلام تدابیر و اقداماتی که میبایست صورت گیرد و نشست دیگر در اواخر سال به منظور جمعبندی، آسیبشناسی و اصلاح اقدامات انجام شده که لازم است صورت گیرد، برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: ناجا بیشترین درگاه ارتباطی با مردم را دارد یعنی بیش از 20 درصد ارتباط مردم با حاکمیت در نیروی انتظامی صورت میگیرد چراکه ناجا مسئول حفظ نظم و انضباط اجتماعی است که مردم بیش از هر چیزی به آن احتیاج دارند.
جانشین فرمانده ناجا با اشاره به اینکه همه تلاشهای بشریت برای این است که به امنیت برسد، یادآور شد: نیروی انتظامی مسئولیت تأمین امنیت مردم و جامعه در همه ابعاد آن را بدون محدودیت بر عهده دارد.
سلیمانی با بیان اینکه تأمین امنیت در خانواده، مسافرت و تحصیل علم بر عهده ناجاست، خاطرنشان کرد: انتقادات و انتظارات مردم بهطور مداوم به ناجا منعکس میشود و بیشترین ارتباطات را در فضای مجازی با مردم برقرار کرده است؛ هر چند که به این حد بسنده نخواهیم کرد و بایستی افزایش یابد اما سعی میشود با تجزیه، تحلیل، بررسی و ارزیابی این دادهها، روشها را بهطور دائم اصلاح کنیم؛ لذا این فرآیندها سبب شده تا ناجا به یک سازمان نوشونده تبدیل شود و ابایی در اصلاح و تغییرات آییننامهها نداشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه دو موضوع مهم در حوزه نظام وظیفه مورد تأکید است، گفت: در سنوات گذشته با بررسی آسیبشناسی صورت گرفته مشخص شد تعداد زیادی از افراد هستند که خواسته یا ناخواسته به خدمت سربازی اعزام نشدند و بیش از 8 سال غیب دارند؛ با بررسیهای کارشناسانه در این خصوص مشخص شد، این افراد آمادگی لازم برای خدمت در یگانها را ندارند، لذا طرح خرید خدمت سربازی برای غایبان یا جریمه مطرح شد.
جانشین فرمانده ناجا با تأکید بر اینکه نیروی انتظامی پس از گذشت سالها، طی چند سال اخیر مخالفت خود را با تداوم این طرح اعلام کرده است، افزود: ستادکل نیروهای مسلح نیز با تداوم این طرح مخالف است و در لایحه بودجه سال 98 این طرح حذف شده و در سالهای آتی نیز اجرا نخواهد شد؛ اگر کسانی میخواهند از این فرصت استفاده کنند بایستی بدانند فقط تا پایان اسفند ماه سال جاری فرصت دارند برای ثبتنام اقدام کنند.
سلیمانی با اشاره به اینکه برای ایجاد فرصت برابر در سطح جامعه برای کسانی که توان پرداخت کامل هزینه خرید غیبت سربازی را ندارند گفت: این افراد میتوانند تا پایان امسال ثبتنام و با تقسیط 13 ماهه نسبت به این موضوع اقدام کنند؛ آنها بایستی حداقل یک قسط خود را طی امسال پرداخت و 12 قسط بعدی را در سال آتی پرداخت کنند.
وی درباره تعداد نفرات ثبتنام کننده طی 5 سال اخیر گفت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون حدود 600 هزار نفر ثبتنام و مبلغ 5 هزار میلیارد تومان وارد خزانه کشور شده است؛ حدود 2 و نیم میلیون نفر نسبت به وضعیت خدمت سربازی بلاتکلیف بودند که با ساماندهی صورت گرفته تاکنون حدود یک و نیم میلیون نفر بلاتکلیف هستند که میتوان آنان را جزء غایبان بیش از 8 سال در نظر گرفت، اما نیاز به بررسیهای بیشتر در این مورد است تا بهطور قاطع در این باره به نتیجه رسید.
جانشین فرمانده ناجا با تأکید بر اینکه بهطور قطع افراد غایب به صورت قانونی از محدودیت و محرومیتهای اجتماعی برخوردار میشوند، گفت: تا امروز 318 هزار نفر از فرصت پیش آمده استفاده و با پرداخت هزینه، کارت معافیت دریافت کردند و حدود 65 هزار نفر نیز با ثبتنام در حال پرداخت اقساط هستند؛ یعنی جمعاً حدود 384 هزار نفر تاکنون از فرصت پیش آمده قانونی استفاده کردند.
سلیمانی درباره اعزام سربازان به مناطق مختلف گفت: نیروی انتظامی تعیین نمیکند که سربازان در چه نقاطی از کشور خدمت کنند بلکه وظیفه تأمین نیروی لازم برای ستادکل نیروهای مسلح را برعهده دارد و سربازان با توجه به نیاز در مناطقی که مورد احتیاج این ستاد است بین یگانها تقسیم میشوند؛ چون نقاط استقرار ستادکل نیروهای مسلح با محل سکونت سربازان در سطح کشور منطبق نیست و ستادکل نیروهای مسلح در نقاط خاصی از کشور مستقر هستند، لذا در غیر آن نقاط نمیتوانند سربازان را بهکارگیری کنند.
وی یادآور شد: تمرکز استقرار نیروهای مسلح در جغرافیای خاصی از کشور است اما مشمولان در اقصی نقاط کشور سکونت دارند؛ بر این اساس حتیالامکان سعی شده تا متأهلان در نزدیکترین نقطه به محل سکونت و مابقی در شعاع حداکثر 300 کیلومتر تا محل سکونتشان به خدمت مقدس سربازی مشغول شوند.
جانشین فرمانده ناجا در خصوص کسر خدمت فرزندان ایثارگران یادآور شد: نخستین بار کسانی که بیش از 60 ماه سابقه جبهه داشتند فرزندانشان میتوانستند از خدمت سربازی معاف شوند سپس این مدت به 30 ماه کاهش یافت اما برای سابقه کمتر از 30 ماه هیچ حقی قائل نبودند.
سلیمانی با اشاره به اینکه در دورهای برای بهرهمندی فرزندان ایثارگران تصمیم گرفته شد تا براساس سابقه تعداد ماه های کسر خدمت لحاظ شود، افزود: مشکلی که در نیروهای مسلح پیش آمد این بود که سربازان حدود 3 ماه باید آموزش ببینند و بعد برای بهرهوری از آنها استفاده شود.
وی یادآور شد: بسیاری از سربازان با استفاده از این فرصت پیش آمده فقط آموزش میدیدند و فرصت بهرهوری از آنها فراهم نمیشد؛ لذا بعد از فراز و فرودها طرحی به تصویب رسید که براساس آن به ازای هر ماه ایثارگری اعم از جانبازی و جبهه حدود 12 روز بتوانند از کسر خدمت استفاده کنند، یعنی اینکه کسی که بخواهد از حداکثر این قانون استفاده کند خدمت سربازیاش به زیر یک سال میرسد.
جانشین فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: مشکل دیگری که وجود داشت این بود که برخی از فرزندان ایثارگران به دلیل غیبت نمیتوانستند از مزایای کسر خدمت بهرهمند شوند لذا با تصویب قانونی مقرر شد این افراد هم غیبتشان بخشوده شود و هم بتوانند از کسری خدمت بهرهمند شوند.
سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تاکنون هیچ شخص یا مرجعی طرحی روشن درباره شاکله کلی نظام وظیفه و تغییر ماهیت آن ارائه نداده که ما بخواهیم در رابطه با آن اقدام کنیم.
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/