صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
گزارش آنا از دفع مواد مضر بدن؛

بروز جوش در پی به هم خوردن تعادل بدن/ آشنایی با راه‌های درمان آن

متخصص طب سنتی گفت: وقتی تعادل مواد بدن به هم می‌خورد، بدن مواد زائد را به سمت پوست هدایت می‌کند و موجب بروز جوش می‌شود.
کد خبر : 362955

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ملیحه محمودخواه- هیچ چیز بدتر از این نیست که فردا میهمانی مهمی داشته باشید و قرار باشد کلی از دوستان قدیمی خود را ببینید؛ اما وقتی خیلی اتفاقی از جلوی آینه رد می‌شوید و چشمتان به آینه می‌افتد، ببینید یک جوش بزرگ روی صورتتان جا خوش کرده است.


جوش کلاً چیز جالبی نیست و در نوجوانی هم عامل حرص‌وجوش بچه‌ها می‌شود. اصلاً کسی وجود ندارد که دلش بخواهد صورتش جوش بزند و اگر هم وجود داشته باشد حتماً عقل درست‌وحسابی ندارد. اما اینکه این جوش‌ها چطور سروکله‌شان پیدا می‌شود و سبب ناراحتی شما می‌شود، موضوعی است که با مهدیس مجتبایی متخصص طب سنتی مطرح کردیم.


چرا بعضی‌ جوش می‌زنند ولی بعضی‌ نمی‌زنند


مجتبایی در گفتگو با خبرنگار گروه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: همه انسان‌ها و موجودات از چهار عنصر آب‌، خاک، آتش و هوا تشکیل‌ شده‌اند که این موارد با نسبت‌های مختلف در انسان‌ها ترکیب می‌شود و مزاج‌های مختلف به وجود می‌آورد. اما در این میان 4 مزاج وجود دارد که بین بیشتر مردم دیده می‌شود؛ گرم و تر که به آن «دَم» هم می‌گویند، سرد و تر یا «بلغم»، گرم و خشک یا «صفرا» و سرد و خشک یا «سودا» از مزاج‌های رایج بین مردم است.


وی اضافه کرد: در دو گروه از افراد که مزاج آن‌ها گرم و تر و سرد و خشک است جوش بیشتر از بقیه دیده می‌شود.


چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد که جوش می‌زنیم


این متخصص طب سنتی در ادامه تصریح کرد: اساس طب سنتی بر این است که اگر هر کدام از این مزاج‌ها را دارید، بدنتان از تعادل خارج نشود و در همان حالت بمانید؛ وقتی تعادل مواد بدن به هم می‌خورد بدن می‌خواهد این مواد زائد را دفع کند و به همین دلیل آن‌ها را به سمت پوست هدایت می‌کند و این‌طور می‌شود که جوش‌ها بیرون می‌ریزند؛ در واقع پوست به‌عنوان یک اندام دفعی به کار می‌رود و اعضای داخلی بدن حکم هیئت‌ رئیسه را بازی می‌کنند و تلاش دارند مواد دفعی را از طریق ادرار و مدفوع و عرق از بدن بیرون کنند.


مجتبایی با اشاره به اینکه وقتی دفع این مواد به‌صورت طبیعی مشکل باشد بدن دچار مشکل خواهد شد، توضیح داد: برای مثال وقتی  یک نفر دچار یبوست شود، بدن ناچار است راه دیگری برای این کار انتخاب کند و این مواد را به سمت پوست هدایت کند؛ به همین دلیل است که وقتی شما به متخصص طب سنتی مراجعه می‌کنید در مورد اعضای داخلی بدن از شما سؤال می‌پرسد زیرا حتماً یکی از اعضای رئیس بدن مثل قلب، کبد و مغز دچار اختلال شده‌اند که شما جوش می‌زنید.


 عرق هم یکی از راه‌های خروج این مواد است اما مانع جوش نمی‌شود


این متخصص طب سنتی در ادامه افزود: درست است که پوست یک اندام دفعی است اما اگر مواد بخواهند از طریق پوست خارج شوند باید به رقیقی آب باشند اما وقتی مواد غلیظ به پوست می‌رسند و نمی‌توانند از آن خارج بشوند همان‌جا در منافذ پوست‌ گیر می‌افتند و به‌صورت جوش خودشان را نشان می‌دهند و بسته به غلظت، آن‌ هم مدت‌ زمانی که روی پوست می‌مانند با هم متفاوت است.


مجتبایی خاطرنشان کرد: بر اساس طب سنتی اگر کسی بخواهد در سلامت کامل باشد، باید شش اصل اساسی را رعایت کند؛ این اصول شامل عواملی است که بدون آن‌ها  سلامتی شما به خطر می‌افتد، به‌طوری که اصلاً نمی‌توانید زندگی کنید؛ این شش اصل عبارت‌ هستند از هوا و هر آنچه بدان تعلق دارد، خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و زیرمجموعه‌هایش مانند انواع غذاها، حرکت و سکون نفسانی و آنچه در آن بحث می‌شود مانند غضب، شادی، ترس و غم، حرکت و سکون بدنی و مباحث مرتبط با آن، خواب‌ و بیداری و در آخر اسهال و استفراغ که معنی خارج کردن مواد زائد بدن است.


وی اضافه کرد: اگر هر کدام از این موارد دچار مشکل شوند بدن از تعادل خارج‌ شده و دچار مشکل می‌شود؛ مثلاً اگر فردی روده‌هایش دچار مشکل باشد و دچار یبوست شود، تا وقتی این مشکلش برطرف نشود جوشش هم درست نخواهد شد؛ اگر فردی تغذیه درست نداشته باشد و مدام غذاهایی مانند چیپس و پفک را به بدنش راهی کند نباید امید داشته باشد که جوش‌هایش خوب شود؛ ابن‌سینا می‌گوید پوست زباله‌دان بدن است و استرس‌ها و حالات روحی نیز می‌تواند باعث تولید مواد زائد مزاج شوند و بر اساس اصل پاک‌سازی از بدن خارج نمی‌شوند و به‌صورت جوش و کک و ضایعات پوستی خودشان را نشان می‌دهند.


وی در پایان درباره راهکارهای برطرف کردن جوش‌ها و مواد زائد بدن گفت: استفاده از سرکه سیب، آب پیاز و دارچین می‌تواند در برطرف کردن جوش‌ها کمک کند.


انتهای پیام/4087/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر