صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۶ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
از سوی مؤسسه خانه کتاب؛

«قباله كتاب، مطبوعات، چاپ» منتشر شد

كتاب «قباله كتاب، مطبوعات، چاپ؛ گزیده گنجینه موقوفه محمد رمضانی موجودی كتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی» با پژوهش و گزینش سید فرید قاسمی منتشر شد.
کد خبر : 362926

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از مؤسسه خانه كتاب، كتاب «قباله كتاب، مطبوعات، چاپ؛ گزیده گنجینه موقوفه محمد رمضانی موجودی كتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی» با پژوهش و گزینش سید فرید قاسمی از سوی مؤسسه خانه كتاب راهی بازار نشر شد.


نیكنام حسینی‌پور، مدیرعامل مؤسسه خانه كتاب در بخش یادداشت این كتاب نوشته است: «آسمان كتاب ایران در هر دوره ستاره‌هایی دارد كه كارنامه‌ای فراتر از انتظار و ظرفیت انسانی بر جای نهاده‌اند. اگر بخواهیم پنج تن سرآمدهای حوزه كتاب، كتابشناسی و مجموعه‌پردازی را در نیمه نخست سده چهاردهم خورشیدی یادآور شویم، بی‌تردید نام حاج محمد رمضانی بر تارك این نام نامه می‌درخشند. مرحوم رمضانی بی‌دستیار و همكار حدود ربع قرن فهرستنامه كتاب‌های ایران را فراهم آورد. اولین نشریه ادواری كتاب و كتابشناسی را در تهران تدوین كرد. سیاهه‌های گوناگون موضوعی كتاب را به چاپ رساند. مجموعه‌ای كم‌نظیر از مدارك چاپی و خطی جهان زبان فارسی و عربی را گرد آورد و كتابخانه‌ای كم مانند را با هزینه شخصی برای ایران و ایرانی‌ها وقف كرد.»


سید فرید قاسمی نیز در مقدمه كتاب نوشته است: «می‌توان تأسیس قرائتخانه اتفاق در سال ۱۳۳۹ ق را نقطۀ عطف در تاریخ گردآوری منابع ایرانی و مآخذ فارسی به حساب آورد. بانی آفرینشگر و مدیر قرائت‌خانه اتفاق، محمّد رمضانی (۱۲۸۳. ۱۳۴۶ش) بود. او با توكل بر خدا و پشتكار كم، مانند ۴۷سال از عُمر ۶۳ ساله خود را وقف میراث بانی و میراث‌رسانی خطی و چاپی جهان زبان فارسی و مكتوب اسلامی و ایرانی كرد. در كارنامه عمرش، قرائت خانه دار، كتابخانه آفرین، كتابفروش، ناشر، چاپخانه‌دار، مصحح و احیاگر متون كهن، كتاب‌شناس، مجله‌دار و نشریه نگار، نائب رئیس و رئیس اتحادیه ناشران و كتابفروشان تهران، دارنده غنی‌ترین مجموعه كتابخانه خصوصی در روزگار خود دیده می شود. اما باید دانست كه رمضانی هدف اصلی‌اش در همان دوره افزون بر تجمیع و نگاهبانی چاپكرده‌ها و دستنوشته‌ها از گزند زمانه، پاسخگویی مراجعان و اطّلاع‌رسانی با شیوه‌ها و محمل‌های گوناگون بوده است. تا جایی كه «حاجی خاور» را «عاشق‌ترین مرد ایران»، «پدر كتاب ایران»، «مرد خودساخته» «عاشق كتاب»، «كم‌حرف پركار»، « ناشر كتاب‌های ارزان»، «موسس واقعی اتحادیه ناشران و كتابفروشان» و ... نامیده‌اند».


گفتنی است در آئین یادمان مرحوم محمد رمضانی، ناشر و واقف كتاب ( ۲۹ بهمن‌ماه) از كتاب «قباله كتاب، مطبوعات، چاپ؛ گزیده گنجینه موقوفه محمد رمضانی موجودی كتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی» رونمایی شد.


كتاب «قباله كتاب، مطبوعات، چاپ؛ گزیده گنجینه موقوفه محمد رمضانی موجودی كتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی» پژوهش و گزینش سید فرید قاسمی به شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۲۰ هزار تومان از سوی موسسه خانه كتاب راهی بازار نشر شد.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر