صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
علی‌عسگری:

یکی از برکات انقلاب نیل نسل جوان به آموزه‌های قرآنی است

رئیس رسانه ملی گفت: یکی از برکات انقلاب نیل نسل جوان به آموزه‌های قرآنی است.
کد خبر : 362853

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی رسانه ملی، عبدالعلی علی‌عسگری یکی از برکات و ثمرات سازنده انقلاب اسلامی را نیل جامعه و به‌ویژه نسل نوجوان و جوان به معارف و آموزه‌های قرآنی دانست که زمینه‌ انس و و الفت بیش‌تر مردم با کلام الهی و همچنین تربیت قاریان و حافظان قرآن را فراهم آورده است.


رئیس سازمان صداوسیما برای اختتامیه پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت سازمان صداوسیما پیامی‌ صادر کرد.


در این پیام آمده است: انسان امروز با وجود درنوردیدن گردنه‌ها و مرزهای علم و دانش و پیشرفت در حوزه‌های مادّی و دنیوی، گرفتار تنگناها و کمبودهایی است که حسّی از تزلزل و سرگردانی را با زندگی‌اش درآمیخته و آرامش روحی او را با تهدید مواجه ساخته است. از این روست که آفات و آثار سوء این تمدّن به ظاهر آراسته، روز به ‌روز در زندگی انسان‌ها بیش‌تر بروز و ظهور یافته و موالیدی چون فساد و انحراف از مسیر ارزش‌ها و آرمان‌های انسانی از درون آن سر برآورده‌اند.


این پیام می‌افزاید: در این میانه و میدان، امّا طریق رستگاری روشن و صراط نجات، مبرهن است و در آیات کریمه آسمانی‌ترین کلام به آن چنین بشارت داده شده است که: «این قرآن، انسان را به استوارترین راه‌ها هدایت و راهنمایی می‌کند و به مؤمنانی که بر عمل نیک همّت می‌گمارند، نوید می‌دهد که پاداش بزرگی در انتظار آنان است»؛ آن‌ها که در هیاهوی زندگی و هزارتوی تعلقات مادّی، ذکر پروردگار هماره سرلوحه حرکت و همّتشان است و به‌روشنی دریافته‌اند که: کلام الهی، شفا و رحمت و آرامش دهنده قلب‌هاست. 


در ادامه این پیام آمده است: آری، قرآن کریم نوری پایدار است که انسان را به افق سعادت و رستگاری رهنمون می‌سازد و بصیرت و آگاهی او را فزونی می‌بخشد و خوشا به‌حال آنان که در لحظه‌ لحظه زندگی از ترنّم و نفحه حیات‌بخش کلام خدا بهره‌مندند و به ریسمان محکم قرآن و عترت چنگ زده‌اند تا در پناه این حریم امن، از امواج گمراهی و انحراف رهایی یابند.


این پیام می‌افزاید: یکی از برکات و ثمرات سازنده انقلاب اسلامی، نیل جامعه و به‌ویژه نسل نوجوان و جوان به معارف و آموزه‌های قرآنی است که زمینه‌ انس و و الفت بیش‌تر مردم با کلام الهی و همچنین تربیت قاریان و حافظان قرآن را فراهم آورده است. رسانه ملّی نیز مفتخر به داشتن حافظان و قاریانی است که امسال در جوار آستان مقدّس امام هشتم حضرت علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) حضور یافته و در پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت رسانه ملّی شرکت کرده‌اند؛ حرکت و حضور پرفروغی که با برنامه‌ریزی هدفمند می‌تواند نویدبخش تداوم و گسترش این حرکت ارزشمند و تسرّی آن به حوزه پیام و تولیدات رسانه ملّی باشد. در پایان، ضمن ارج نهادن به این حرکت ارزشمند و سپاس از شرکت‌کنندگان و دست‌اندرکاران برگزاری این مسابقات، از پروردگار تعالی توفیق تمسّک به «قرآن و عترت» و بهره‌مندی از این دو گنجینه عظیم و ارزشمند را مسئلت دارم.


قرآن کتاب تقویت‌کننده ایمان و اخلاق است


حجت‌الاسلام رمضانعلی موسوی مقدم در آیین اختتامیه پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت سازمان صداوسیما که در سالن اجتماعات آستان قدس رضوی برگزار شد، قرآن را کتاب انگیزه‌بخش و تقویت‌کننده ایمان و اخلاق اسلامی عنوان کرد و گفت: ضمن توجه به ظاهر قرآن، باید به عمق آن نیز توجه داشته باشیم. هیچ‌یک از کتب آسمانی ویژگی‌های ظاهری قرآن را ندارند و در موقع تلاوت آیات قرآن، احساسات انسان‌ها برانگیخته می‌شود.


وی با بیان اینکه اراده و انگیزه، موتور محرک و پیشران همه حرکت‌های انسان‌هاست، خاطرنشان کرد: این سرمایه وجودی، نه‌تنها حرکت‌زا و موج‌آفرین است، بلکه حرکت‌های مختلف انسان‌ها را سازمان‌دهی می‌کند و به آن‌ها جهت می‌بخشد و قرآن به عمل صالح در کنار ایمان و تقوا تأکید دارد و تفکیکی میان آن‌ها قائل نیست چرا که عمل بدون ایمان که آرمان‌ها را مشخص نکند، بی‌ارزش است.


قائم‌مقام سازمان صداوسیما یکی از مهم‌ترین کارکردهای قرآن کریم را تقویت ایمان و اخلاق اسلامی عنوان کرد و افزود: مهم‌ترین وجه تمایز انسان با سایر موجودات، داشتن آرمان، اختیار و انگیزه است و اگر این انگیزه در راستای خلقت نباشد، خلقت انسان عبث خواهد بود.ضمن اینکه یکی دیگر از کارکردهای قرآن کریم، کمک به انسان برای رسیدن به آرزوها و انگیزه‌هایش است و در فتنه‌های گوناگون و برای رهایی از مشکلات لاینحل، به قرآن کریم تمسک بجویید.


موسوی مقدم تأکید کرد: انسانی که به قرآن کریم تمسک جوید، هیچ‌گاه به بن‌بست نخواهد رسید و اراده درونی، انسان را گام‌به‌گام به جلو پیش می‌برد. یأس و ناامیدی به معنای توقف و به زمین انداختن بار مسئولیت است و اگر انسان ناامید شود، سرمایه‌های بالقوه او به نتیجه نخواهد رسید. وی با بیان اینکه پیروزی مسلمانان بر کافران و مستکبران ناشی از اراده و ایمانی بود که به برکت قرآن کریم به مسلمانان داده شد گفت: دیپلماسی و مذاکره باید بر اساس نص صریح قرآن، اراده و ایمان استوار باشد.


وی افزود: در حوزه سیاسی، قرآن تأکید دارد که هیچ‌گاه کافری را بر خود مسئول نگردانید و کوچک‌ترین ضعف و مذاکره‌ای برای اثرگذاری بر روی مسلمانان، به‌هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست.


افزایش 66 درصدی حضور کارکنان و خانواده رسانه ملی در مسابقات قرآن و عترت


مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی نیز گفت: مرحله مقدماتی پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی 18 تا 19 آذر به‌صورت هم‌زمان در تهران و 33 مرکز استان برگزار شد و نفرات برتر رشته‌های حفظ یک جزء، حفظ سه جزء، ترتیل و مفاهیم قرآنی در مرحله نهایی به رقابت پرداختند.


محمدحسین رنجبران با بیان آماری از شرکت‌کنندگان امسال گفت: در این دوره، 4 هزار و 553 نفر در رشته‌های مختلف شرکت کردند که نسبت به دوره‌های قبل رشد چشمگیری داشته است.


وی افزود: دوره پانزدهم نسبت به دوره چهاردهم 66 درصد و دوره چهاردهم نسبت به دوره سیزدهم کمی‌بیش از 100 درصد رشد نشان می‌دهد.


مدیرکل روابط عمومی سازمان، قرائت، حفظ، ترتیل، روخوانی و روان‌خوانی، مفاهیم قرآن و اذان و همچنین بخش‌های جنبی از جمله، آثار پژوهشی، فضای مجازی، تولیدات رسانه‌ای، تذهیب و نقاشی کودکان را رشته‌های پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی عنوان کرد و افزود: امسال و بر اساس طرح 1452 و با هماهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حفظ جزء سی‌ام قرآن کریم به رشته‌های پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت کارکنان و خانواده رسانه ملی اضافه شد تا بتوانیم در راستای تحقق 10 میلیون حافظ قرآن کریم بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب گام برداریم.


رنجبران با بیان اینکه در بخش تذهیب که از جمله هنرهای مرتبط با قرآن کریم است نیز 119 اثر ارزشمند دریافت شد، گفت: برای افزایش مشارکت کارکنان و خانواده‌هایشان، بخش‌های عمومی نظیر روخوانی و روان‌خوانی نیز به پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت کارکنان و خانواده رسانه ملی افزوده شد.


وی یادآور شد: اجرای مفاد بیانیه گام دوم، مسئولیت کارکنان رسانه ملی را بسیار سنگین‌تر کرده است و کارکنان رسانه ملی در تهران و 33 مرکز استانی باید تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا بند بند این بیانیه که از سال‌ها دغدغه رهبر انقلاب در این حوزه حکایت دارد، محقق شود.


قدردانی از دو خانواده قرآنی رسانه ملی


در این مراسم با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین موسوی مقدم قائم‌مقام سازمان صداوسیما، پیمان جبلی معاون برون‌مرزی، مهندس فیروزی مشاور اجرائی و رئیس حوزه ریاست صداوسیما و محمدحسین رنجبران مدیرکل روابط عمومی، از آقایان جبار کرمی و مستدام، از کارکنان رسانه ملی که فرزندانشان حافظ قرآن کریم هستند، به‌عنوان خانواده قرآنی قدردانی شد.


اهدای سپاس نامه و تندیس به نفرات برتر پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت


در پایان این مراسم با اهدای سپاس‌نامه و تندیس از نفرات برتر پانزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی قدردانی شد.


سید محمد موسوی از تهران، محمدعلی کریمی از اردبیل و محسن شجاعی از خراسان رضوی، به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم «قرائت» را کسب کردند. در رشته «ترتیل برادران»، مهدی صفری از تهران، احد ایران‌منش از کرمان و حمید قاسمی میقانی از استان مرکزی حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند.


همچنین در رشته «ترتیل خواهران»، سمیه مستدام از تهران نفر اول و خواهرش صدیقه مستدام از تهران نیز نفر دوم شد. عنوان سومی این بخش نیز به زهرا احمدی نیا از گیلان رسید. در رشته «حفظ یک جزء برادران»، هادی ایزد پناهی از تهران، جاوید جباری از آذربایجان غربی و حسن‌رضا اوژن از خوزستان، به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را از آن خود کردند.


در رشته «حفظ یک جزء خواهران» نیز پردیس یوسفی نژاد از ایلام نفر اول شد و زهرا ابراهیمی‌کوشالی از گیلان و زینب سادات صندید از تهران، رتبه‌های دوم و سوم را کسب کردند. تاج‌الدین شاه‌مرادی از آذربایجان غربی، قاسم شیرین دخت از همدان و مرتضی بغلانی از خوزستان نیز به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم رشته «حفظ سه جزء برادران» را از آن خود کردند.


در رشته «حفظ سه جزء خواهران» نیز زهرا محمدی از تهران نفر اول، معظمه جهانبخش از کرمان نفر دوم و راضیه عبدالله زاده از آذربایجان شرقی نفر سوم شدند.


صادق علوی آزاد از تهران نفر اول «رشته اذان» شد و محمدعلی کریمی از اردبیل و حامد سلطانی از یزد به ترتیب به رتبه‌های دوم و سوم رسیدند. در رشته «مفاهیم قرآن کریم »نیز مریم پورچالی از تهران، محمود محسیناوی‌نژاد از آبادان و زیبا طالبی از اصفهان به رتبه‌های اول تا سوم دست یافتند. در رشته «تذهیب» نیز محمدرسول مکاری از کرمانشاه نفر اول شد و عنوان دومی‌به‌صورت مشترک به محمد اسفندیار از تهران و رقیه پورسلیمان امیری از مازندران رسید.


همچنین رتبه سوم به‌صورت مشترک به علی‌اکبر تقی پور از مازندران و نجمه سادات آبفروش فرد از قزوین اعطا شد. در رشته «آثار پژوهشی» هم فاطمه عسکری از خراسان جنوبی، عبدالله جلالی از قم و مریم بنکچی از تهران به ترتیب به رتبه‌های اول تا سوم دست یافتند. همچنین در رشته «فضای مجازی»، محمدمهدی خلیلی ثمرین از تهران با کانال نجوا و معصومه فلاحتی از یزد با کانال دوستداران قرآن، رتبه‌های اول و دوم را از آن خود کردند. اما در رشته «آثار کوتاه رسانه‌ای»، عباس تورج فرد از قزوین با اثر چند قدم تا بهشت، تقی درنشان از تهران با اثر دارالمغفره و رضا داداشی از قزوین، رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.


انتهای پیام/4072/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر