لزوم بهره از مزیتهای داخلی در جنگاقتصادی/جوانان؛برگ برنده ایران
گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مسئولان کشور باید هرچه سریعتر به این سؤال که آیا ایران درگیر جنگ اقتصادی است و یا بازار فقط دچار التهابات دورهای شده است، پاسخ دهند.
پاسخ به سؤال بالا برای مسئولان کشور ممکن است در هر حال دارای حواشی و ملاحظاتی باشد زیرا نهتنها نقد تمام اقدامات انجامشده دولت بلکه نقد اقدامات انجامنشده دولت را نیز در پی خواهد داشت که باید دید برای هر دو آنها جواب مستدل و متقن در اختیار دارد یا نه، اما میتوان چنین پنداشت که وظیفه اولیه دولت حتی در صورت وجود جنگ اقتصادی ایجاب میکند آرامش عمومی کشور را حفظ کند، بنابراین نپرداختن به پاسخ صریح به سؤال بالا شاید فارغ از دلایل فنی و اجرایی تا حدودی مصلحت کشور در آن لحاظ شده باشد که البته این نیز جای نقد و بررسی دارد که به آن خواهیم پرداخت.
با توجه به اینکه نظام سلطه نوک پیکان و نقطه تمرکز برخورد و رویارویی با استقلالطلبی مردم ایران را در حوزه اقتصاد قرار داده و سازماندهی مفصلی را با همین ابزار برای از بین بردن مزیتهای قدرتآفرین ملت ایران و دستاوردهای کشور ترتیب داده است، لازم است دولتمردان آرایش جنگی در این شرایط با استفاده از امکانات و ظرفیتهای داخلی به کار بگیرند.
اما بههرحال وقتی جنگ اقتصادی علیه کشور شکل میگیرد و در آن دشمن، ملت را نشانه گرفته است در آن صورت هم مسئولان و هم مردم مسئولیت پیدا میکنند یعنی هم مسئولان و هم آحاد مردم هر یک سهمی دارند که باید ادا کنند.
سؤال اینجاست مردم سهم خود را در جنگ اقتصادی چگونه میتوانند ادا کنند؟
مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، از اقتصاد بهعنوان یکی از موتورهای پیشران کشور یاد کردند و عیوب ساختاری و ضعف مدیریتی آن را خاطرنشان کردند چیزی که بدنه سنگین دولت بهراحتی قادر به شناخت و تغییر آن نیست این بدنه سنگین شاید حتی حیات خود را در همین سنگینی ببیند و به روش معمول خود با اصلاحیهها و بخشنامهها سعی در انجام تغییراتی داشته باشد که ممکن است در آینده همان اصلاحیهها و بخشنامهها خود به گره دیگری در اوضاع اقتصادی کشور بدل شوند.
اگر دولت قادر به تغییر ساختار بزرگ و سنگین خود نیست، آیا باید با آن کنار آمد و ضررهای آن را تحمل کرد؟ بخشی از جواب این سؤال را میتوان در بیانیهای مقام معظم رهبری یافت، تکیه بر جوانان کشور که سرمایه اصلی کشور و انقلاب هستند.
همانطور که مسئولان در دوران 8 سال دفاع مقدس توانستند با اتکا به مردم بهعنوان سرمایه عظیم و انقلابی کشور جنگ نظامی عراق به نیابت از جهان استکبار را اداره کنند امروز نیز این سرمایه با همان مشخصههای بارز انقلابی در اختیار است که میتواند در اداره شرایط اقتصادی فعلی فارغ از جنگی بودن یا نبودن آن به کار آید.
بدون شک جوانان که در ۸ سال جنگ تحمیلی، رزمندگان آن دوره بودند امروز نیز در جنگ اقتصادی میتوانند رزمندگان دفاع از اقتصاد کشور باشند. نیرویی عظیم که کار را سادهتر و منعطفتر انجام میدهد، انعطافی که با تغییر سریع شرایط و ظواهر مشکلات اقتصادی به دلیل تغییر سریع رویههای طراحیشده در اتاق فکر دشمنان وجودش بهشدت احساس می شود اما سنگینی بدنه دولت قادر به تشخیص و تدبیر آن در زمان طلاییاش نیست نکتهای که شاید سازمان FATF نیز آن را دریافته که دوباره اقدامات تقابلی علیه ایران را برای چند ماه به تعویق انداخته است.
بدیهی است بهکارگیری جوانان دارای وجوهی است که هم در بُعد مدیریتی و هم در بُعد اجرایی باید الزامات هریک را فراهم کرد.
در بُعد اجرایی میتوان به جوانان در عرصههایی مانند تولید راهحل برای مسائل اقتصادی کشور، اهتمام به کارآفرینی و مسئولیتپذیری اجتماعی در حوزه اقتصاد، میدان داد.
توجه به جوانان در تحقیق و تولید راهحل برای اقتصاد مقاومتی نیز در لایه اجرایی این رویکرد قرار دارد، همانطور که رهبر معظم انقلاب تأکید فرمودند «تولید»، ستون فقرات اقتصاد مقاومتی، و «اقتصاد دانشبنیان» پایه آن است بهوضوح میتوان هدفگذاری ایشان را برای ورود جوانان تحصیلکرده در ایفای این نقش را دریافت.
در لایه مدیریت نیز جوانان یکی از کلیدهای قفل موجود در اداره اقتصاد کشور هستند و باید پیششرطهای آن را فراهم کرد، پیششرطهایی مانند قبول تبعات اشتباهات جوانان همانند قبول اشتباهات مدیریتی مسئولان حال حاضر، قهر نکردنِ مدیران موجود و بازنشسته و تعامل آنان از طریق بهکارگیری مدیریت دانشی آنها، باید توجه داشت تأکید بر مدیریت دانش چیزی به غیر از رخنه نااهلان در ایجاد رانت و فساد در بدنه اجرایی است که در سیستم مدیریت دانش مفصل به آن توجه علمی و عملیاتی شده است.
درهرصورت با اتکا به جوانان به عنوان بخشی از بدنه مردم در کنار منابع عظیم خدادادی کشور، موقعیت استثنایی جغرافیایی کشور و اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی، میتوانیم بسیاری از مشکلات کنونی را از پیش رو برداریم که در این صورت چالش تحریمهای دشمن کماثر و حتی بیاثر خواهد شد.
انتهای پیام/4083/پ
انتهای پیام/