مسجدجامعی: برای ریاست شورای شهر تلاش میکنم اما به هر دری نمیزنم
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه شرق در ادامه آورده است: مسجدجامعی به گفته خودش برای داشتن یک جایگاه و موقعیت، به هر دری نمیزند و این موضوع را میتوان از عملکرد او در سالهایی که وزیر یا عضو شورا بوده بهخوبی فهمید، حتی در پایان ریاست خود در شورا وقتی اعضا برای ریاست سال دوم شورای چهارم لابیهای سنگین و پیچیدهای را شروع کرده بودند او با همان روال همیشگی، برای ادامه ریاست در شورا کاندیدا و زمانی هم که رأی نیاورد با لبخند روی صندلی سبز همیشگی خود برگشت و کارش را در جایگاه یک عضو شورا ادامه داد و برای این دوره هم بنا به آنچه در ادامه این گفتوگو میآید، رویکردی جز این ندارد.
شما در سالهای عضویت در شورا یک روال کاری مشخصی داشتهاید که حتی نیازی به رئیس شورابودن هم نداشته و در واقع کارتان را پیش بردهاید. اولویتهایتان در این سالها به عنوان یک عضو یا رئیس شورا چه بوده؟
در دوره سوم و چهارم شورای شهر در هر جایگاهی که بودهام، همواره برنامههای مدون و مشخصی را دنبال کردهام. عملکردم در کل دورههای شورا چه به عنوان یک عضو و چه بهعنوان ریاست کمیسیون فرهنگی یا مسئول ستاد هماهنگی شورایاریها و چه بهعنوان رئیس شورا به صورت مشخص و مدون و حتی چاپشده وجود دارد. در این سالها بهبود کیفیت زندگی شهروندان را رویکرد اصلی خود قرار دادهام و این موضوع همواره در اولویت برنامههای کاریام بوده است. در دوره چهارم نیز موضوع پاسداشت و احترام به کرامت انسانی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان را پیگیری کردهام و همه همکارانم در شورا میدانند که من چه رئیس شورا باشم و چه عضو آن، این برنامهها را درسطوح مختلف دنبال میکنم.
همواره برای شهر تن و روح و جان را در نظر داشتهام و در فعالیتهای شهری سالهای اخیر، کالبد و جسم شهر برایم اهمیت زیادی داشته، ولی دغدغه من معطوف به روح و جان شهر و بهبود شرایط زندگی در این کالبد بوده است و کوشیدهام روح و جان و سلامت و مشارکت شهروندان در معرض آسیب قرار نگیرد.
برنامههایی که در دوران ریاست شورا پیشنهاد و اجرائی کردید، کارایی خوبی داشت و این برنامهها قرار است در صورت انتخاب مجدد شما ادامه پیدا کند یا برنامههای جدیدی وجود دارد ؟
ارتقای جایگاه شورای شهر و شکلگیری پنج کمیسیون مشترک کاری بین شورا و استانداری و مجلس شورای اسلامی، بازشدن پای اعضای دولت به شورای پایتخت و نیز حضور شهردار تهران برای اولینبار در هیأت دولت و ایجاد رابطه تعاملی با دولت یازدهم و تدوین برنامه پنجساله دوم شهرداری تهران، ازجمله برنامههایی بود که در سال اول شورای چهارم پیگیری کردیم و محقق شد. برگزاری جلسات مشترک با دولتمردان در شورا و پیگیری گزارش شهر تهران با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور، منجر به تشکیل کمیسیون هشتم در دولت شد. علاوهبراین، در همان سال اول شورای چهارم نیز سه کمیسیون جدید «سلامت و محیطزیست و خدمات شهری»، «شهرسازی و معماری» و «نظارت و حقوقی» متناسب با همین رویکرد شکل گرفت.
یکی از اتفاقات مهم در دوران شما علنیشدن انتخابات بود که بخش درخور توجهی از فضای در سایه شورا و اعضا را به مردم و رسانهها نشان داد. البته این اقدام واکنشهای مختلفی داشت و شاهد بودیم رئیس این دوره شورا قصد برگزاری غیرعلنی جلسه انتخابات را مثل سالهای قبل داشت. مگر برگزاری علنی جلسات صدمهای دارد؟
برگزاری علنی انتخابات هیأترئیسه در سال اول شورای چهارم که امری بیسابقه بود و برای نخستینبار اتفاق میافتاد، بیانگر گرایش شورا به شفافشدن امور بود. خوشبختانه این امر به خواسته مشترک اعضای شورا بدل شده و در انتخابات سال جاری هم بالاخره به همین شیوه عمل خواهد شد.
در صورت انتخاب بهعنوان رئیس شورا، تهرانگردی هم از برنامههای شما در سال پیشرو است؟
تهرانگردی یکی از رویکردهای مستمر من برای شناخت بهتر شهر و شهروندان است و خوشحالم که این برنامه توسط دیگران هم رویکردی کارا و مناسب تشخیص داده شده است و آنها نیز از آن الگوبرداری کردهاند.
از چند هفته قبل اعضای شورا شروع به رایزنیها برای انتخاب ریاست شورا کردهاند و حتی برخی از آنها مستقیما رأی خود را اعلام کردهاند یا میزان رأی هر کاندیدا را اعلام میکردند، این گمانهزنیها تا چه اندازه درست و اخلاقی است ؟
نوع رأیگیری هیأترئیسه، همواره همراه با گرایشهای جناحی بوده و این مسئله اتفاق جدیدی نیست. البته در جریان انتخابات شورا همواره شاهد برخی رفتارها و حواشی هستیم که میتوان آنها را جزء آسیبهای داخلی شورا برشمرد و من فکر میکنم اگر اعضا به شکل داخلی در این موارد ارزیابی و آسیبشناسی داشته باشند، بهتر خواهد بود.
اعضای اصولگرا برای انتخاب نامزد خود در ریاست شورا و اعضای هیأترئیسه، لابیهای زیادی داشتهاند، شما برای رأی بیشتر با سایر اعضا، بهویژه از جریان اصولگرا، لابی هم داشتهاید یا نه؟
عملکرد من به عنوان یک عضو و نیز در یک سال ریاست شورا مشخص است و درعینحال من نگرش خود از شهر و مشکلات آن را به صورت عملی و در قالب نطقها و تذکرها و صحبتهای درون شورا و نیز مقالهها و مصاحبهها و مطالب مختلف بارها اعلام کردهام. تعدادی از اعضا به من برای ریاست شورا اعتماد کردهاند و به همین دلیل از تلاش و تحقق نظر اعضایی که من را ترغیب کردهاند، باز نمیایستم، اما برای این جایگاه به هر دری نمیزنم.
انتهای پیام/