صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۰ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷
سخنگوی شورای نگهبان:

شورای نگهبان در رد FATF به وظایف خود عمل کرد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: این شورا در مورد FATF باید وظایف قانونی خود را انجام می‌داد و در این مورد ما این موضوع را رد کردیم.
کد خبر : 361968

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفتگوی تلویزیونی با شبکه پرس‌تی‌وی، با تأکید بر نقش شورای نگهبان به‌عنوان مرجع انطباق قوانین با قوانین اساسی کشور، بر جایگاه مجمع تشخیص مصلحت به‌عنوان نهادی برای تصمیم‌گیری درباره لوایحی مثل CFT و پالرمو اشاره کرد و گفت: این امکان وجود دارد که در مجمع تشخیص مصلحت، کنوانسیون‌های پالرمو و CFT به تصویب برسد؛ اما شورای نگهبان باید وظایف قانونی خود را انجام دهد، اگر ما از این ایرادات چشم‌پوشی کنیم در واقع وظایف قانونی و اختیارات خودمان را به‌کار نگرفتیم که به نوبه خود یک نوع تخلف به حساب می‌آید.


وی شورای نگهبان را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب برای اجرای حاکمیت قانون و تضمین حقوق مردم و شهروندان توصیف و خاطرنشان کرد: قانون اساسی در هر کشوری، تبلور آرمان‌ها و آرزوهای مردم آن جامعه برای یک نظامی سیاسی بهتر است و قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز برگرفته از آرمان‌های بلند مردم مسلمان بوده و طبیعتاً حاکمیت قانون نیز یکی از مطالبات اصلی آن‌ها بود.


سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) که توسط مجلس  تصویب و در شورای نگهبان رد شد، گفت: همانطور که پیشتر اشاره کردم، یکی از وظایف ما در شورای نگهبان، انطباق مصوبات مجلس با قانون اساسی است. در این موضوع ما چهار مصوبه را پیش‌بینی کردیم که در مجلس شورای اسلامی اصلاح شود که اخیراً نیز اصلاحاتی بر روی این موارد انجام و برای بررسی‌های بیشتر به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شد. مجمع تشخیص مصلحت می‌تواند این مصوبات را بر اساس تشخیص خود برای مدت معینی برای مصلحت تصویب کند.


وی در تحلیل واکنش اروپا نسبت به مسئله برجام و شروطی که اروپا برای ایران برای بهره‌مندی از سازوکار مالی «اینستکس» مطرح کرد، گفت: برجام تلاشی بود برای شکل‌گیری یک توافق بین‌المللی که هم ملاحظات غربی‌ها و آمریکا در آن باشد و هم ملاحظات کشور ایران. در برجام طرف غربی‌ها به تعهداتش پایبند نبود و انتظار می‌رفت که اروپایی‌ها، بهتر عمل می‌کردند. برای نمونه، بیانیه‌ای که بعد از انتشار اینستکس از سوی اتحادیه اروپا منتشر شد، خیلی ناامید کننده بود.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر